Με τα μάτια στραμμένα στους Έλληνες εικαστικούς

eurolife product
Δράση. Αντίδραση. Δημιουργία.

Για το Γιάννη Κουνέλλη ‘στη συγκυρία αυτήν, θα ήταν αδιανόητη μια συνηθισμένη έκθεση τέχνης στην Ελλάδα’.

Για την EFG Eurolife Ασφαλιστική, η δράση και αντίδραση μέσα από τη δημιουργία υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, είναι η δημιουργική απόδειξη ότι στην οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα μια ασφαλιστική εταιρία πρέπει να έχει το βλέμμα στραμμένο στον τόπο της και στις ανάγκες των ανθρώπων του.

Δίνοντας το καλλιτεχνικό της παρόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η EFG Eurolife Ασφαλιστική στηρίζει φέτος την έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη, Γιάννη Κουνέλλη. Μέσα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης, τα μάτια του κόσμου θα στραφούν σε προσωπικές μνήμες που αποτελούν και σύμβολα ελπίδας και επιθυμιών για τον καθενά χωριστά και για τον τόπο ολόκληρο.

Για την έκθεσή του στο Μουσείο, ο Γιάννης Κουνέλλης μεταχειρίζεται υλικά από τα παλιατζίδικα και τις αγορές της Αθήνας. Το έργο που συνθέτουν τα αντικείμενα αυτά αντικατοπτρίζουν σημερινά προβλήματα αλλά εντάσσονται με τέτοιον τρόπο στο χώρο ώστε να γίνονται καθολικά, αρχαία μαζί και σύγχρονα.