Με τα μάτια στραμμένα στην μοντέρνα γλυπτική

Ο Ugo Rondinone συχνά χρησιμοποιεί την ανθρώπινη φιγούρα στη δουλειά του για να διερευνήσει τις διαδικασίες με τις οποίες η παραστατική γλώσσα παράγει και μεταφέρει πολιτιστικά νοήματα. Οι ‘ανήσυχες’ εγκαταστάσεις του καλούν το θεατή να αναλογιστεί το εφήμερο της ανθρώπινης ζωής. Η ποιητική και ατμοσφαιρική δουλειά του Ελβετού, διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από 24 Μαίου έως 19 Σεπτεμβρίου.

Τα έργα του Ugo Rondinone χρησιμοποιούν ποικίλα μέσα όπως ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, βίντεο, εγκαταστάσεις και γλυπτική. Στο επίκεντρο της έκθεσής του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, βρίσκονται επτά νέα γλυπτά φτιαγμένα με γνώμονα το συγκεκριμένο χώρο. Με φόντο τους λευκούς τοίχους του μουσείου, οι φυσικού μεγέθους φιγούρες εμφανίζονται γυμνές και ευάλωτες, σε χαλαρές στάσεις, ήρεμης ανάπαυσης. Με αρθρώσεις σαν τις κούκλες που βρίσκουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων, οι μορφές αυτές είναι εξαιρετικά λεπτομερείς καθώς έχουν χυθεί σε κερί απευθείας από το ανθρώπινο σώμα.

H EFG Eurolife Ασφαλιστική, ως χορηγός της έκθεσης των 7 γυμνών γλυπτών του Randinone, ρίχνει τη δική της γαλήνια ματιά στην παραστατικότητα, αλλά προσκαλεί και τον κόσμο να δει με το δικό του γυμνό μάτι, το πως αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τα υπαρξιακά ερωτήματα στις διάφορες περιόδους της ιστορίας.

Ο Ugo Rondinone γεννήθηκε το 1964 στο Brunnen της Ελβετίας και ζει στη Νέα Υόρκη.