Σταθερά δίπλα στη νέα γενιά

eurolife product

Σταθερά δίπλα στη νέα γενιά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Eurolife ERB, στο πλαίσιο του θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», διοργάνωσε το 3ο Business Day, την Πέμπτη, 9 Μαΐου. Με τη συμμετοχή 36 φοιτητών από 9 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σκοπός του Business Day ήταν να προσφέρει στους φοιτητές μία ουσιαστική εμπειρία γνωριμίας και αλληλεπίδρασης με μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου.

Η Eurolife ERB σχεδίασε ένα διαδραστικό πρόγραμμα, εστιάζοντας τόσο στα συστατικά που την έχουν αναδείξει σε κορυφαίο εργοδότη, όσο και στις ξεχωριστές ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει στη νέα γενιά. Το πρόγραμμα ημέρας ξεκίνησε με παρουσίαση της εταιρείας, της οργανωτικής δομής και της ιστορίας της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Οι φοιτητές έμαθαν για το όραμα και τις αξίες της εταιρείας, καθώς και για τη δέσμευσή της να βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, προσφέροντάς τους σιγουριά και ασφάλεια.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Eurolife ERB στο 3ο Business Day ήταν να δείξει στους φοιτητές ότι μια ασφαλιστική εταιρεία είναι ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας, με εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας για έναν νέο επαγγελματία. Μέσα από ένα gamification quiz, η κα Βάσια Χανιώτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurolife ERB, παρουσίασε το εύρος θέσεων εργασίας στην εταιρεία, για στελέχη που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους τομείς και αντικείμενα. Ως μια αξιόπιστη εταιρεία, με οικονομική ευρωστία, η Eurolife ERB επενδύει σε στελέχη από διαφορετική αφετηρία και ειδικότητες, εμπλουτίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της με ικανούς επαγγελματίες.

Συνεχίζοντας το διαδραστικό πρόγραμμα του Business Day, η Eurolife ERB προσέφερε στους φοιτητές ένα session για μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη, χρησιμοποιώντας και τη μέθοδο της Owiwi. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό serious game προσομοίωσης που ελέγχει και παρακολουθεί την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, την κριτική σκέψη και άλλες δεξιότητες του χρήστη, οι οποίες είναι απαραίτητες σήμερα κατά την αξιολόγησή του για μια θέση εργασίας. Μέσω της προσομοίωσης αυτής, οι φοιτητές αναγνώρισαν τα δυνατά τους σημεία και εκείνα που χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση και πήραν χρήσιμες πληροφορίες για μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη.

Στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή με στελέχη από το top management της εταιρείας, συζητώντας για τη Eurolife ERB, για την ασφαλιστική αγορά και τις ευκαιρίες καριέρας και σταδιοδρομίας σε αυτόν. Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB, μίλησε στους φοιτητές για τη δική του πορεία στον κλάδο και για τις αποφάσεις που σχημάτισαν την καριέρα του, εξηγώντας ότι το να είναι σε θέση να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις δεν αφορά μόνο την επαγγελματική τους εξέλιξη, αλλά όλα τα επίπεδα της ζωής τους. Ο κ. Σαρρηγεωργίου ανακοίνωσε επίσης ότι οι τρεις φοιτητές, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν για μια ολόκληρη ημέρα στη Eurolife ERB, στο τμήμα της επιλογής τους. Εκεί θα γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη της εταιρείας και θα δουν πώς είναι μια εργασιακή ημέρα στη Eurolife ERB.

Η κα Βάσια Χανιώτη ανέφερε σχετικά «αυτό ήταν το 3ο Business Day για εμάς, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία μας. Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στα γραφεία μας τους αυριανούς επαγγελματίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δουν από κοντά πώς είναι να εργάζεσαι σε μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της. Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε λιγότερες ομιλίες και μεγαλύτερη συμμετοχή των φοιτητών, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να συναναστραφούν με τα στελέχη μας και να μάθουν από τη διαδρομή και την εμπειρία τους. Αποτελεί δέσμευσή μας να στελεχώνουμε τα διάφορα τμήματα της εταιρείας με νέους, ικανούς επαγγελματίες. Θέλουμε να γνωρίζουν τις θέσεις εργασίας και τις προοπτικές καριέρας που μπορούν να έχουν σε εμάς, καθώς είμαστε ένας οργανισμός που καθημερινά εξελίσσεται και μεγαλώνει. Οι άνθρωποί μας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που διαμορφώνει την πορεία μας στην αγορά, γι’ αυτό και επενδύουμε συνεχώς στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του δυναμικού μας».