Άτρακτος

Horizontal Web CSR_Atraktos

Αφουγκραζόμαστε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της κοινωνίας μας για τη δημιουργία δράσεων που προάγουν την εκπαίδευση και την ελευθερία έκφρασης των ατόμων, ξεκινώντας από τις πιο μικρές και φτάνοντας στις πιο μεγάλες ηλικίες.

Γι' αυτό και επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την ΑΜΚΕ Άτρακτος, υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο της στην εκπαίδευση. Η συνεργασία μας περιλάμβανε μια σειρά από δράσεις που σκοπό είχαν την εξέλιξη των δυνατοτήτων των παιδιών και των εφήβων.

 • Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2022, με το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Atraktos Summer Camp με τίτλο “Rebels News… ”. Το camp συνέθεσε ένα σύνολο εναλλακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που στόχο είχε να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη. Στο πλαίσιο της υποστήριξής μας, προσφέραμε επίσης δεκαπέντε υποτροφίες για συμμετοχή στο Camp σε παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές.

  Η Εurolife FFH ήταν επίσης ο Μεγάλος Χορηγός στη σειρά επεισοδίων "Μεγάλα Πώς by Atraktos Teens", στην οποία έφηβοι αναλαμβάνουν το ρόλο του παρουσιαστή και με τον δικό τους, φρέσκο τρόπο, παίρνουν συνέντευξη από γνωστούς επιχειρηματίες, επιστήμονες και αθλητές, με στόχο να μάθουν από την εμπειρία και να εμπνευστούν από τις προσωπικές διαδρομές των συνεντευξιαζόμενων. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2022, με πρώτο καλεσμένο τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife FFH, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, σε μια από τις πιο ανατρεπτικές συνεντεύξεις που έχει δώσει ποτέ.

  Η συνεργασία μας περιλάμβανε ακόμη την υποστήριξή μας στην αγαπημένη σειρά «Μεγάλες Κουβέντες by Atraktos Kids», στις οποίες τα παιδιά συζητούν με τους μεγάλους, θίγοντας με το μοναδικό, αθώο τους τρόπο, απαιτητικά θέματα σε αγαπητά στο ευρύ κοινό πρόσωπα. Και εδώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κάθισε απέναντι στους λιλιπούτειους δημοσιογράφους και απάντησε στις μοναδικές ερωτήσεις τους!

  Δείτε τις δύο συνεντεύξεις του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου εδώ:

  Μεγάλα Πώς by Atraktos Teens

  Μεγάλες Κουβέντες by Atraktos Kids

 • H Άτρακτος είναι μια Μη Κερδοσκοπική Πρωτοβουλία που έχει σκοπό να προωθήσει θετικά πρότυπα και να συμβάλλει μέσω διαφόρων δράσεων στην εξέλιξη του καθενός από εμάς. Στόχος της Ατράκτου είναι η δημιουργία μια κοινότητας ανθρώπων με κοινό όραμα και αξίες, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα που έχει η κοινωνία μας, μέσα από εκπαιδεύσεις, awareness events, workshops και projects. Ιδιαίτερο κομμάτι δραστηριοποίησης της Ατράκτου είναι η ενδυνάμωση των παιδιών και των εφήβων.