Ημερίδα ‘Ψυχολογία & Αγορές’ από τη Eurolife ERB Ασφαλιστική σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

eurolife product

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σε αίθουσα του Ομίλου Eurobank στην Αθήνα, η Ημερίδα με θέμα «Ψυχολογία και Αγορές: Επενδυτική Συμπεριφορά σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης», με εισηγητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κύριο Νικόλαο Φίλιππα.

Η Ημερίδα, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 70 συνεργάτες της εταιρείας διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ανοικτών Ημερίδων του προγράμματος Advanced Program in Management for Insurance Executives, που διοργανώνει η Eurolife ERB Ασφαλιστική για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας, καθώς αναλύθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της χρηματοοικονομικής θεωρίας σε γλώσσα απλή και κατανοητή, διανθισμένα με παραδείγματα από πραγματικά γεγονότα. Αναλύθηκε επίσης το πως η προσωπική και κοινωνική ψυχολογία επηρεάζει τις επενδυτικές επιλογές και τη συμπεριφορά των χρηματοοικονομικών αγορών. Ο κ. Φίλιππας υποστήριξε ότι η «Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε Μακροοικονομικό επίπεδο αν και πολλές προκλήσεις παραμένουν ακόμα».

Ο κ. Νικόλαος Φίλιππας είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς, με γνωστικό αντικείμενο τη Χρηματοοικονομική Διοικητική, με έμφαση σε θέματα όπως οι Χρηματιστηριακές Επενδύσεις, οι Θεσμικοί Επενδυτές, η Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική κλπ.