Η ψηφιακή έκθεση «Καθημερινοί Ήρωες» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με την υποστήριξη της Eurolife FFH

Με 6.000 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό, 36 νικητές και 96 διακρίσεις, ολοκληρώθηκε ο 8ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

eurolife product

Η Eurolife FFH υποστηρίζει κάθε χρόνο τον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την έκφραση των παιδιών από ολόκληρη τη χώρα. Με θέμα «Καθημερινοί Ήρωες», ο 8ος Παιδικός Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος ψηφιακά και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 6,000 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αναδεικνύοντας 36 νικητές και 96 διακριθέντες. Η έκθεση των παιδικών έργων άνοιξε τις διαδικτυακές της πύλες στις 18 Μαΐου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, και θα είναι διαθέσιμη σε όλους μέχρι τις 31 Αυγούστου στην ιστοσελίδα https://kidscontest.cycladic.gr/apotelesmata/.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Παιδικού Διαγωνισμού (https://kidscontest.cycladic.gr/) ξεπέρασε συνολικά τις 325.000 επισκέψεις, με περισσότερους από 32.000 χρήστες. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι εκπαιδευτικοί, εκτός από το διαγωνισμό ζωγραφικής, μπορούσαν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και ανάπτυξη καλλιτεχνικών δεξιοτήτων. Μάλιστα, η κατηγορία ΜΑΘΑΙΝΩ, με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες βασισμένες στα έργα της έκθεσης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» συγκέντρωσε 65.000 επισκέψεις. Η Eurolife FFH υποστηρίζει σταθερά τις πρωτοβουλίες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ψηφιακές και μη, αναγνωρίζοντας ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό παραμένει διαχρονική αξία, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην καθημερινότητά μας.

Οι νικητές και οι διακριθέντες του διαγωνισμού προέκυψαν από ειδική κριτική επιτροπή, ενώ το έπαθλό τους ήταν και φέτος ένα Cycladic Art Box, το οποίο περιέχει διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα τον αρχαίο ελληνικό και κυκλαδικό πολιτισμό.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τη γνώση και απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση των παιδιών. Η συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ενισχύει δράσεις και ιδέες που εξυψώνουν το πνεύμα και ανοίγουν νέους ορίζοντες. Ως στρατηγικός συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, η Eurolife FFH υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του, μέσω των οποίων μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν περισσότερα για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τις προεκτάσεις του στο σήμερα.