Μια ημέρα αφιερωμένη στο Artificial Intelligence και το Machine Learning με συνομιλητή τον κορυφαίο data scientist, Jeremy Achin

eurolife product

Αυτές ήταν μερικές από τις περιοχές που αναλύθηκαν στις ειδικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, με πρωτοβουλία της Eurolife ERB και με κύριο συνομιλητή τον κορυφαίο data scientist Jeremy Achin, ιδρυτή και CEO της αμερικάνικης εταιρείας DataRobot. Στο πλαίσιο μιας ημέρας αφιερωμένης στο Artificial Intelligence και το Machine Learning, σημαντικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν απόψεις και να ανταλλάξουν ιδέες με τη Διοίκηση της Eurolife ERB και τον Jeremy Achin.

Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τη Eurolife ERB είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο Jeremy Achin και η ομάδα του, την ίδια ημέρα και στο πλαίσιο ενός σχετικού workshop εστίασαν σε περιοχές ανάπτυξης του οργανισμού μέσω της χρήσης προτύπων μοντέλων Artificial Intelligence και Machine Learning. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την προσήλωση της Eurolife ERB στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών προς όφελος τόσο του οργανισμού, όσο και του ίδιου του ασφαλισμένου. Στη συνάντηση μάλιστα των στελεχών και του κ. Jeremy Achin, μέσα από έναν άκρως ενδιαφέροντα διάλογο, αναδείχθηκαν οι πιο σημαντικές προκλήσεις της επιστήμης των δεδομένων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες συνομίλησαν με τον Jeremy Achin και προσέγγισαν κεντρικά θέματα όπως:

Με αφορμή την επίσκεψή του, ο κ. Jeremy Achin, δήλωσε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη σημαντικές γνώσεις και έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν αποτελεσματικά τεχνολογίες όπως το machine learning. Πρόκειται για μια συναρπαστική εποχή που μάλιστα σε χώρες όπως η Ελλάδα, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Συντελείται στην ουσία μια νέα ‘επανάσταση’ που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να αυτοματοποιήσει σημαντικές διαδικασίες κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για ουσιαστική και δημιουργική εργασία. Από την πλευρά μας, ως εταιρεία που δραστηριοποιούμαστε στο πεδίο της αυτοματοποιημένης μάθησης για προγνωστική μοντελοποίηση, είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η Eurolife ERB, όπου η πρόθεση της διοικητικής ομάδας για την υλοποίηση ουσιαστικών αλλαγών και η εμπλοκή της στην όλη διαδικασία, λειτουργεί καταλυτικά στην επίτευξη του τελικού στόχου».

Συνοψίζοντας τη συζήτηση, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & CEO της Eurolife ERB, τόνισε: «Οι δυνατότητες που δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας φαντάζουν ανεξάντλητές και η βαρύτητα πλέον δίνεται στο πώς μπορούν αυτές να αξιοποιηθούν ώστε να λειτουργήσουν πραγματικά προς όφελος του κάθε πολίτη, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα: από την ουσιαστική πρόληψη και φροντίδα της υγείας του, μέχρι την εξυπηρέτηση της καθημερινότητάς του έως τα βαθιά γεράματα.  Ο κλάδος αλλάζει και η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ένα ουσιαστικό αλλά και απαραίτητο βήμα για το μετασχηματισμό αυτό.  Για εμάς ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα ζητούμενο. Ως μια εταιρεία με σημαντική και μακρόχρονη πορεία, οφείλουμε να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο να ακολουθήσουμε ή και να οδηγήσουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις για το σύνολο του κλάδου, παραμένοντας όμως πιστοί στη σημαντική κληρονομιά μας και τιμώντας στο έπακρο την εμπιστοσύνη των πελατών μας.»