Κλιματικά Ουδέτερη Εταιρεία

Εδώ και 3 χρόνια, είμαστε πιστοποιημένα Κλιματικά Ουδέτερη Εταιρεία, έχοντας δεσμευτεί για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και συμβάλλοντας σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πιστοποίηση λαμβάνει χώρα έπειτα από μελέτη που υλοποιεί για λογαριασμό μας τοΚέντρο Αειφορίας CSE , ενώ την επαλήθευση της μελέτης αναλαμβάνει ο κορυφαίος οργανισμόςFirst Climate.

Δε σταματάμε όμως εκεί, καθώς προχωράμε και σε αντιστάθμιση άνθρακα για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός μας, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση έργων παγκόσμιας κλίμακα, σύμφωνα με το Clean Development Mechanism του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε υποστηρίξει δύο έργα σημαντικής εμβέλειας στο Περού και την Ινδία αντίστοιχα, συμβάλλοντας παράλληλα στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

  • Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο απασχολεί έντονα εδώ και χρόνια την ανθρωπότητα και την παγκόσμια οικονομία και το οποίο αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι κάθε ένας από εμάς, είτε ως μονάδες είτε ως σύνολο, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του ζητήματος, μέσα από πράξεις και πρωτοβουλίες.

    Κάνοντας την αρχή το 2020, δεσμευτήκαμε να μετράμε αλλά και να μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία μας, στις εγκαταστάσεις μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ό,τι αφορά τον τρόπο μεταφοράς των εργαζομένων μας προς και από τον χώρο εργασίας τους, τα εταιρικά μεταφορικά μέσα και αεροπορικά ταξίδια, την κατανάλωση χαρτιού και χαρτονιού κλπ.

    Έπειτα από μελέτη που υλοποιεί για λογαριασμό μας το Κέντρο Αειφορίας CSE, εδώ και τρία χρόνια πιστοποιούμαστε ως Κλιματικά Ουδέτερη Εταιρεία, με την πιστοποίηση να αφορά τιςεγκαταστάσεις της εταιρείας μας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η μελέτη του Κέντρου Αειφορίας CSE επαληθεύεται από τον κορυφαίο οργανισμό First Climate, έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα και διαχείρισης νερού, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας.
  • Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι μια πολυβραβευμένη εταιρεία που έχει δεσμευτεί να παρέχει βιώσιμα επιχειρηματικά αποτελέσματα και να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο για οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω των μοναδικών υπηρεσιών εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του.