Eurolife FFH: Τα παιδιά θέλουν παιδιά για να μεγαλώσουν

Η εταιρεία γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, εγκαινιάζοντας έναν παιδικό σταθμό στον Δήμο Αγράφων

eurolife product

Στην Παλαιοκατούνα Αγράφων βρέθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου η Eurolife FFH, για τα εγκαίνια ενός νέου παιδικού σταθμού, στο πλαίσιο της κοινής δράσης της με τη HOPEgenesis. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, η εταιρεία παρέδωσε στους κατοίκους της περιοχής ένα σύγχρονο κτήριο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε τα παιδιά να κάνουν εκεί τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση και τη γνώση.

Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη αξία για την περιοχή, καθώς η δημοτική ενότητα των Αγράφων είναι η πιο δυσπρόσιτη περιοχή της Ελλάδας. Η δημιουργία του παιδικού σταθμού ήρθε ως αποτέλεσμα του αυξημένου αριθμού νέων γεννήσεων, σε συνέχεια της δράσης που υλοποιούν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα στην ευρύτερη περιοχή – δράση η οποία φέρνει περισσότερες παιδικές φωνές στον γηραιότερο δήμο της Ευρώπης.

Ο παιδικός σταθμός αναμένεται να υποδεχθεί παιδιά προσχολικών ηλικιών, τα οποία, πλέον, έχουν το δικό τους χώρο για να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να αναπτύσσουν δημιουργικά τις δεξιότητές τους. Για τη Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, γι’ αυτό, μαζί με τη HOPEgenesis, στηρίζουν τα ζευγάρια και τις γυναίκες που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Ο Αλέξης Καρδαμπίκης, Δήμαρχος Αγράφων, ανέφερε «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, αλλά και πολύ συγκινημένος που σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι, η Eurolife FFH σε συνεργασία με τη HOPEgenesis, στήριξαν το αίτημα του Δήμου Αγράφων και δημιούργησαν αυτόν τον σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, εδώ στην Παλαιοκατούνα, και έχουμε τη μεγάλη χαρά να τον εγκαινιάσουμε, ενώ πολύ σύντομα περιμένουμε να γεμίσει με παιδικές φωνές που θα κάνουν εδώ τα πρώτα τους βήματα στη γνώση, τη δημιουργία και την κοινωνικοποίηση. Η Eurolife FFH και η HOPEgenesis στέκονται στο πλευρό του Δήμου μας, βοηθώντας τις οικογένειας των Αγράφων και συγχρόνως βοηθούν να ανατραπεί το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που υπάρχει στον Δήμο, αφού στηρίζουν τις γυναίκες που ζουν σε αυτόν εδώ τον τόπο και θέλουν να γίνουν μητέρες. Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσους βοήθησαν αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, βοηθώντας έτσι να γεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και στο δικό μας τόπο».

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δήλωσε ότι «τα παιδιά θέλουν παιδιά για να μεγαλώσουν και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να εγκαινιάσουμε μαζί με το Δήμο Αγράφων και τη HOPEgenesis τον παιδικό σταθμό της περιοχής. Για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία η δράση αυτή, η οποία είναι ένα σημαντικό βήμα για τα παιδιά, τις οικογένειές τους και όλους τους κατοίκους. Ένας τόπος, για να αποκτήσει ζωή, πρέπει πρώτα να γεμίσει παιδιά, γι’ αυτό είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι με το έργο μας γεννιούνται παιδιά στο Δήμο Αγράφων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της περιοχής που έχουν αγκαλιάσει τη δράση μας, καθώς και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα για να δημιουργηθεί ο παιδικός σταθμός».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, βλέποντας την υλοποίηση του πρώτου δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Αγράφων, τα «Ψηλά Βουνά», και τον δεύτερο παιδικό σταθμό σε απομακρυσμένη περιοχή, που δημιουργούμε σε συνεργασία με τον στρατηγικό μας συνεργάτη Eurolife FFH», ανέφερε ο Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis. «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνουμε έμπρακτα τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, αυτή τη φορά περνώντας στη δεύτερη φάση του προγράμματός μας και δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο σε απομακρυσμένες περιοχές. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Eurolife FFH και στο Δήμο Αγράφων για την τόσο ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία μας που αποτελεί τη βάση για ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειες αυτού του τόπου».

Η Eurolife FFH έχει από το 2019 ενώσει τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα και μαζί στηρίζουν οικογένειες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, προκειμένου να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους. Η Eurolife FFH έχει υιοθετήσει συνολικά 10 περιοχές (Πάτμος, Άγραφα, Καστελλόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος και Λειψοί), στις οποίες έχουν γεννηθεί ήδη 61 παιδιά και 26 αναμένονται το επόμενο διάστημα, και ως το 2023, θα δημιουργήσει από έναν παιδικό σταθμό σε κάθε μία από αυτές. Οι δύο πρώτοι, σε Πάτμο και Άγραφα, έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, και συνεχίζονται οι εργασίες για τους επόμενους παιδικούς σταθμούς του προγράμματος.