Ψηφιακές Ακαδημίες

Horizontal Web CSR CSIi

Αναγνωρίζοντας τη δύναμη της τεχνολογίας στην επιχειρηματικότητα, την εξέλιξη και τον επαγγελματικό προσανατολισμό της νέας γενιάς, καθώς και τη χρησιμότητα του διαδικτύου για όλες τις ηλικίες αλλά και τη σημασία που πρέπει να δίνεται στην ασφαλή χρήση του, συνεργαζόμαστε με το Cyber Security International Institute για την υλοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος των Digital Academies.

Με την υποστήριξή μας σχεδιάστηκε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, το οποίο χωρίζεται σε τρεις Ψηφιακές Ακαδημίες πανελλαδικής εμβέλειας, με την κάθε μία να απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα συμμετεχόντων: την Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition που απευθύνεται σε γονείς, την Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition που απευθύνεται σε μαθητές και την Ψηφιακή Ακαδημία: Travel Edition που απευθύνεται σε ενήλικους σε όλη τη χώρα.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 15.200 συμπολίτες μας σε 31 περιοχές της Ελλάδας έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα, εντελώς δωρεάν.

  • Με την υποστήριξή μας και σε μια σύμπραξη και με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Απρίλιο του 2022 διοργανώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής στην Αθήνα, μια βιωματική εμπειρία κατάνυξης στους δρόμους της πόλης ανοιχτή σε όλους, με ελεύθερη είσοδο. Μέσα από έναν μαραθώνιο 62 συναυλιών και καλλιτεχνικών δράσεων σε 17 ιστορικά τοπόσημα, αναδείχτηκε η πολυδιάστατη συμβολή της λατρευτικής μουσικής στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού, με πάνω από 14.000 θεατές να παρακολουθούν τα δρώμενα.

    Το 2021 ήμασταν ο χορηγός της παράστασης «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», που παρουσιάστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε 5 ακόμα πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να μεταφέρει την αξία και τα οφέλη του πολιτισμού σε οικογένειες που ζουν στην περιφέρεια της χώρας μας. Η παράσταση επαναλήφθηκε το 2022, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη συνολική επισκεψιμότητα στο σύνολο των παραστάσεων να ξεπερνάει τις 7.500 χιλιάδες θεατές.

    Επίσης, το 2019, υποστηρίξαμε μια σειρά παραστάσεων της κορυφαίας όπερας κουκλοθέατρου για παιδιά, Εl retablo de maese Pedro, που ταξίδεψε σε δέκα πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, βοηθώντας ώστε να φτάσει ακόμη πιο μακριά η «φωνή» της τέχνης και του θεάτρου.

  • Εδώ και χρόνια, η Εθνική Λυρική Σκηνή επιδεικνύει σημαντικό έργο στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, με παραστάσεις και προγράμματα υψηλού κύρους και αναγνωρισμένης αξίας. Αποστολή της ΕΛΣ είναι να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, όπερες για παιδιά και ρεσιτάλ κ.ά.. Κάθε χρόνο, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αντικατοπτρίζει με συνέπεια το παγκόσμιο  γίγνεσθαι στην τέχνη της όπερας, αλλά και ταυτόχρονα εστιάζει στη στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας σημαντικών Ελλήνων δημιουργών.