Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία!

Retro modern: Πώς τα vintage έπιπλα και αντικείμενα αποκτούν νέα αξία στο σπίτι σου

Eurolife blog - man reading a magazine at his retro modern living room

Θυμάσαι εκείνη την παλιά βαλίτσα που πιθανότατα έχει ταξιδέψει στο orient express; Μήπως εκείνη τη λάμπα που ξεκάθαρα θυμίζει κρυφό σχολειό; Σε αυτό το άρθρο, θα σου προτείνουμε δημιουργικούς τρόπους για να δώσεις και πάλι αξία στα παλιά αυτά αντικείμενα και να φτιάξεις ένα υπέροχο retro modern στυλ στο σπίτι.

 

Σε κάθε σπίτι κρύβονται μικροί vintage θησαυροί, που έχουν ξεχαστεί στη σοφίτα ή στο πατάρι. Μόνο ένα καλό decluttering θα σε βοηθήσει να τους ανακαλύψεις. Μήπως ήρθε η στιγμή να βγάλεις αυτούς τους θησαυρούς από το σεντούκι που χρόνια τώρα έχουν στοιβαχτεί και να τους αφήσεις επιτέλους να δουν ξανά το φως της μέρας;

 

8 ιδέες για retro modern στυλ στο σπίτι σου

Vintage βαλιτσοκομοδίνο

Οι βαλίτσες δεν είναι μόνο για ταξίδι και μετακόμιση. Για κατέβασε σιγά σιγά τη vintage βαλίτσα από τη σοφίτα. Τι; Βρήκες και μια δεύτερη; Ωραία, ακόμα καλύτερα. Τοποθέτησε μία ή δύο βαλίτσες απευθείας στο πάτωμα και φτιάξε έναν βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο δίπλα από το κρεβάτι σου. Ιδανική προσθήκη για την αποθήκευση βιβλίων που διαβάζεις πριν τον ύπνο αλλά και για να δώσεις χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σου! Αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή ως ένα vintage έπιπλο εισόδου.

Retro modern ξύλινα παλιά παντζούρια

Ώρα να βάλεις μια true vintage πινελιά και στο σπίτι σου. Πάρε ένα παλιό πλαίσιο παραθύρου (παντζούρι ντε), ξύσε και χρωμάτισε τις επιφάνειες αν χρειάζεται και πρόσθεσε το πλαίσιο σε έναν τοίχο στο μπαλκόνι. Εκεί μπορείς να κρεμάσεις γλάστρες με λουλούδια, φωτάκια και άλλα διακοσμητικά, που θα δώσουν μια retro αύρα στο μπαλκόνι σου.

Φωτιστικά από γυάλινα βάζα

Μετάτρεψε παλιά γυάλινα βάζα σε ρομαντικά vintage φωτιστικά. Μπορεί κάποτε να φιλοξενούσαν μαρμελάδα φράουλα ή σάλτσα ντοματάκι, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή τους να λάμψουν πραγματικά! Είτε αποφάσισες να φτιάξεις έναν κρεμαστό πολυέλαιο είτε τα χρησιμοποιήσεις ως solo φωτιστικά, τα γυάλινα βάζα προσθέτουν ένα ζεστό, νοσταλγικό φως σε οποιοδήποτε χώρο. Σου προτείνω να τα τοποθετήσεις στη βεράντα ή στην τραπεζαρία ως vintage φωτιστικά οροφής, καπέλα φωτιστικών ή vintage φωτιστικά μπάνιου.

 

Παλιά βιβλία ως διακοσμητικά

Μπορεί να μην έχεις διαβάσει ποτέ την 15η έκδοση της Larousse Britannica από το 1974, αλλά ας το παραδεχτούμε: τα παλιά βιβλία είναι όμορφα! Αντί να τα έχεις να σκονίζονται στο πατάρι, κατέβασε 2-3 και δώσε στο σαλόνι σου μια πιο σοφιστικέ νότα. Ειδικά αν είναι τίποτα δερματόδετα βιβλία ποίησης με χρυσοτυπία, να ξέρεις, έχεις κάνει κίνηση ματ στο να φαίνεσαι λάτρης της παλιάς λογοτεχνίας! Και πού ξέρεις, μπορεί εκεί που δεν το περιμένεις να καταλήξεις ένα βράδυ να διαβάζεις Καβάφη από το πουθενά…

Vintage βιντεοκάμερα για καλλιτεχνικές γωνιές

Οι vintage κάμερες έχουν ένα… κάτι. Αν βρήκες μια παλιά κάμερα στη σοφίτα, είναι η στιγμή να την χρησιμοποιήσεις στο decor του σπιτιού! Κρέμασέ την κάπου στον τοίχο, στερέωσέ την στο τρίποδό της ή ακούμπησέ την δίπλα στη βιβλιοθήκη, εκεί που έβαλες και τον Καβάφη. Τα είπαμε αυτά.

Μουσική γωνιά με βινύλια

Ένα παλιό πικάπ; Όχι μόνο. Φτιάξε μια vintage μουσική γωνιά με βινύλια, αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και αν το πικάπ δουλεύει κιόλας, η τύχη είναι με το μέρος σου. Το μουσικό παρελθόν ήρθε να γεμίσει το σπίτι σου. Α, και θυμήσου ότι τα vintage αντικείμενα είναι συχνά λόγος να ξεκινήσουν συζητήσεις. Σκέφτεσαι να φέρεις στο σπίτι το αίσθημα; Φτιάξε vintage ατμόσφαιρα και να είσαι σίγουρος ή σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα σε ρωτήσει: Μα πού βρήκες αυτό το υπέροχο πικάπ;

Ξύλινη σκάλα στο μπάνιο

Εάν έχεις αδυναμία στα vintage έπιπλα μπάνιου, και αν δε βλέπεις απλώς μια παλιά ξύλινη σκάλα, αλλά και μια ρουστίκ κρεμάστρα για πετσέτες στο μπάνιο, έχεις μπει στη φάση ξεκάθαρα. Η παλιά ξύλινη σκάλα γίνεται λειτουργική και προσθέτει ένα ενδιαφέρον vintage στοιχείο στο μπάνιο. Και δεν πιάνει και πολύ χώρο. Άρα αν το σπίτι σου είναι μικρό, μόλις πήρες μια έξυπνη ιδέα για να απλώνεις τις πετσέτες σου!

Retro modern κηροπήγια από σετ τσαγιού

Το παλιό σετ τσαγιού της προγιαγιάς σου κάνει την επανάστασή του. Πώς; Μετατρέπεται σε κηροπήγιο για τα αρωματικά κεριά που τόσο καιρό θες να φτιάξεις. Απλά λιώσε λίγο κερί, πρόσθεσε αιθέριο έλαιο και ένα φυτίλι στα παλιά φλιτζανάκια και voila! Άσε που είναι και ένα τέλειο vintage handmade δώρο γενεθλίων για τους φίλους σου!

Modern vintage σπίτι με ζεστασιά και ασφάλεια

Το σπίτι μας αποτελεί το καταφύγιό μας. Είναι ο χώρος που αποθηκεύουμε όχι μόνο τα πράγματά μας αλλά και τις πολύτιμες αναμνήσεις μας. Είναι η γωνιά του κόσμου όπου αισθανόμαστε ασφάλεια και ζεστασιά. Και επειδή ακριβώς το αγαπάμε και το προσέχουμε, είναι σημαντικό να το ασφαλίζουμε.

 

Στη Eurolife FFH, φροντίζουμε για το περιεχόμενο του σπιτιού σου με προγράμματα σχεδιασμένα να προστατεύουν κάθε σημαντικό για εσένα αντικείμενο. Επίλεξε την ηρεμία και την ασφάλεια του χώρου σου. Επίλεξε την ασφάλιση κατοικίας που σου προσφέρει η Eurolife FFH.

 

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα προγράμματα:

  • MultiHome Ευέλικτο: κάλυψη για Υλικές ζημιές, Κλοπή και σχετικές ζημιές
  • MultiHome Ολοκληρωμένο: κάλυψη για Υλικές ζημιές, Κλοπή και σχετικές ζημιές, Αστική ευθύνη προς τρίτους από πυρκαγιά ή έκρηξη, Υπηρεσία επισκευής ζημιών Eurolife FFH Repair
  • Sweet Home Content: πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου που προσαρμόζεται στις ανάγκες σου

 

Θέλεις συνδυαστικές εκπτώσεις; Με το πρόγραμμα EurolifeSYN+ αποκτάς εκπτώσεις στα ασφάλιστρα, αν έχεις στην κατοχή σου περισσότερα από δύο ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα!

 

Παράλληλα, μπορείς να μειώσεις μέχρι και 10% τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. σου όταν ασφαλίζεις την κατοικία για την οποία φορολογείσαι για σεισμό, πυρκαγιές και πλημμύρες.

 

Επίλεξε την ηρεμία και την ασφάλεια του χώρου σου. Επίλεξε την ασφάλιση κατοικίας που σου προσφέρει η Eurolife FFH.

Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας