Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία!

Διακόσμηση μικρού σπιτιού

Λιγότερα τετραγωνικά, πιο έξυπνη διακόσμηση

Eurolife blog - man playing with dog at his living room

Είναι πλέον γεγονός: όσο περισσότερα τετραγωνικά, τόσο μεγαλύτερα τα έξοδα. Τα μικρά σπίτια δεν είναι πλέον μόνο «φοιτητική υπόθεση», αφού όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να μένει σε λιγότερα τετραγωνικά για να μειώσει τα πάγια έξοδά του, είτε μιλάμε για ιδιοκατοίκηση είτε για ενοίκιο.

 

Ένα μικρό σπίτι, όμως, μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν cozy και σύγχρονο χώρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σου! Πάμε να δούμε μερικά tips για σένα που ζεις ή ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις σε μικρότερο σπίτι και θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στη διακόσμηση!

5 ιδέες διακόσμησης σε μικρά σπίτια

Δώσε νέο αέρα στο μικρό σου σπίτι. Ανακάλυψε αυτές τις 5 φανταστικές ιδέες διακόσμησης μικρού σπιτιού που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου, όσο μικρός και αν είναι. Από την έξυπνη επιλογή των χρωμάτων μέχρι και τα πολυλειτουργικά έπιπλα, αυτές οι ιδέες θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι, για να δημιουργήσεις έναν ελκυστικό και άνετο χώρο που θα λατρεύεις να ζεις!

  

Έξυπνα έπιπλα για μικρά σπίτια

Όταν το σπίτι σου μοιάζει με παζλ και πρέπει να ταιριάξεις κάθε κομματάκι στη σωστή θέση, τα πολυλειτουργικά έπιπλα μπορούν να σε σώσουν από το αιώνιο Tetris.

Επίλεξε έπιπλα που εξυπηρετούν διπλούς σκοπούς. Για παράδειγμα, την ημέρα έχεις έναν άνετο καναπέ και το βράδυ ένα βολικό κρεβάτι. Διάλεξε επίσης ένα τραπέζι σαλονιού με ενσωματωμένη αποθήκευση! Προτίμησε τα ράφια τοίχου, όπου μπορείς να τοποθετήσεις βιβλία, καλάθια, αξεσουάρ, έγγραφα ακόμα και τις λιχουδιές του Lucky (του κατοικιδίου σου ντε!). Τέλος, βρες μια αναδιπλούμενη απλώστρα ρούχων τοίχου για το μπαλκονάκι σου, που μαζεύεται κάθετα όταν δεν τη χρειάζεσαι: ένα απίστευτο hack χώρου για το μπαλκόνι.

Με λίγη δημιουργικότητα και τα σωστά έπιπλα, το μικρό σπίτι σου θα γίνει πιο λειτουργικό και θα μπορεί να είναι πάντα τακτοποιημένο!


Διακόσμηση μικρού σαλονιού με καθρέφτες

Έχεις μικρό σπίτι και θέλεις να το κάνεις να φαίνεται σαν το παλάτι στις Βερσαλλίες; Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση: καθρέφτες! Ναι, καλά διάβασες. Οι καθρέφτες είναι, πραγματικά, οι μάγοι του διακοσμητικού κόσμου. Δίνουν αίσθηση βάθους και κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο, και ξαφνικά θα νιώσεις λες και ο χώρος έχει διπλασιαστεί. Περισσότερο φως και μια αίσθηση πολυτέλειας, όλα αυτά χάρη σε έναν καθρέφτη!


Κάθετη αποθήκευση

Ναι, μπορεί το Jenga να είχε πλάκα, αλλά σίγουρα δε θέλεις να συμβαίνει το ίδιο και με τα πράγματά σου! Πως να το αποφύγεις; Η κάθετη αποθήκευση είναι το κλειδί. Αντί να γεμίζεις το δάπεδο με έπιπλα και διάφορα αντικείμενα που το ένα κάθεται πρόχειρα πάνω στο άλλο, κοίτα προς τα πάνω. Τοποθέτησε αντικείμενα πάνω από τη ντουλάπα ή εγκατάστησε μερικά ακόμα ντουλάπια στον τοίχο.

Όχι μόνο θα έχεις περισσότερο χώρο για τα αγαπημένα σου βιβλία ή διακοσμητικά, αλλά θα δώσεις και την αίσθηση ενός ψηλότερου δωματίου. Τα κουτάκια που μάζεψες από το πάτωμα, μπορείς τώρα να τα χρησιμοποιήσεις για να μαζέψεις όλα αυτά τα πραγματάκια που πάντα αναρωτιέσαι γιατί τα κρατάς – αλλά ποτέ δεν τα πετάς. Έτσι, θα τα εξαφανίσεις από το οπτικό σου πεδίο και το σπίτι σου θα φαίνεται πιο οργανωμένο!



Ανοιχτά χρώματα τοίχου

Βάλε λίγο χρώμα στη ζωή σου! Και πιο συγκεκριμένα, βάλε ανοιχτά χρώματα στο σπίτι σου! Ξεκίνα επιλέγοντας μια παλέτα από ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους και τα έπιπλα. Πώς θα σου φαινόταν ένας τοίχος σε λευκό ή ανοιχτό γκρι; Μουντό; Δοκίμασε πιο απαλά παστέλ χρώματα, όπως το φυστικί ή το μπεζ. Αυτά τα χρώματα δεν είναι μόνο της μόδας, αλλά κάνουν και τον χώρο να δείχνει πιο ανοιχτός και ευάερος - σαν να παίρνει βαθιά ανάσα!

 

Extra tip: Απόφυγε τα σκούρα χρώματα γιατί τι να σου κάνουν και οι καθρέφτες που τοποθέτησες, όταν το σπίτι είναι σαν horror escape room;

Και τώρα, για να το διασκεδάσεις και λίγο, πρόσθεσε πινελιές χρώματος! Ένα μαξιλάρι σε έντονο χρώμα ή μερικά πολύχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα θα δώσουν ζωή στον χώρο. Με λίγο χρώμα και πολλή φαντασία, μπορείς να δημιουργήσεις ένα όμορφο σπίτι που θα σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε μέρα!

 

Μινιμαλισμός

 

Πόσο μινιμαλιστής είσαι; Ελπίζω πολύ γιατί μόνο αυτό μπορεί να σε σώσει!



  • Βήμα πρώτο: απαλλάξου από τα περιττά αντικείμενα! Αυτό το γούρι από την Κρήτη προ δεκαετίας; Ήρθε η ώρα να του πεις αντίο. Με την απομάκρυνση των αχρείαστων αντικειμένων, ο χώρος αδειάζει και δείχνει πιο οργανωμένος και καθαρός. Καλωσήρθες στον κόσμο του decluttering!
  • Βήμα δεύτερο: επένδυσε σε έπιπλα μπάνιου, τηλεόρασης, εισόδου και κουζίνας με καθαρές γραμμές και λιτή αισθητική. Πολύ ωραία η φούξια πολυθρόνα με στρας που βρήκες, αλλά εδώ προτιμάμε την απλότητα. Μη γεμίσεις τον χώρο σου με πολλά διαφορετικά χρώματα, υφές και σχέδια γιατί θα χάσεις την αίσθηση της γαλήνης και της τάξης που τόσο έχει ανάγκη το μικρό σου σπίτι.

 

Η μίνιμαλ διακόσμηση θα βοηθήσει το σπίτι σου να «ανασάνει», αλλά και εσένα να ζεις πιο εύκολα, αφού το καθάρισμα πια θα γίνεται σε χρόνο dt!

 

Μικρό σπίτι αλλά μεγάλη ασφάλεια

Όσο μικρό και αν είναι το σπίτι σου, ξέρουμε ότι για σένα θα είναι πάντα το κάστρο με τα πολύτιμα αντικείμενά σου και τις αξέχαστες αναμνήσεις σου. Γι΄αυτό στην Eurolife FFΗ θέλουμε να σου προσφέρουμε τα καλύτερα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, σύμφωνα με τις ανάγκες σου!

 

Εμείς είμαστε εκεί για σένα για οποιοδήποτε απρόοπτο, παρέχοντάς σου:



  • αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων
  • υπηρεσία άμεσης παρέμβασης
  • και ένα πλήρες δίκτυο συνεργατών.

 

Προστάτευσε αυτό που για σένα είναι πολύτιμο, ενώ παράλληλα μειώνεις μέχρι και 10% τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. σου. Και όλα αυτά εύκολα, γρήγορα και οικονομικά! Για εσένα που θέλεις να πας και ένα βήμα παρακάτω, συνδύασε ένα ή περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα με το πρόγραμμα ΕurolifeSYN+. Κέρδισε έκπτωση στα επόμενα συμβόλαιά σου έως 15%, καλύπτοντας έτσι όλες σου τις ανάγκες!

 


Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας