Εξωνοσοκομειακά Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Αξία έχει να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Αυτοφροντίδα: 7 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο

Ώρα για χαλάρωση στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο
eurolife-blog-man-sitting-in-his-living-room-relaxed

Σαββατοκύριακο στο σπίτι; Αυτό σημαίνει χρόνος για σένα! Αν δεν έχεις κανονίσει κάτι για έξω, μην ανησυχείς, γιατί έχουμε το τέλειο σχέδιο: χαλάρωση και αυτοφροντίδα. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε υπέροχες ιδέες για να περάσεις το Σαββατοκύριακο, απολαμβάνοντας την ηρεμία του σπιτιού σου. Από το να αφεθείς στην αγκαλιά ενός βιβλίου μέχρι το να αναζωογονήσεις τον εαυτό σου με διαλογισμό, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Ετοιμάσου για ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην ευεξία σου!

7 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο

1. Ξεκίνα ένα καλό βιβλίο

Αυτό το Σαββατοκύριακο, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου: την απόλαυση της ανάγνωσης. Επίλεξε ένα βιβλίο που το θέμα του σου κίνησε το ενδιαφέρον, είτε είναι μια περιπέτεια που θα σε ταξιδέψει σε άλλους κόσμους, είτε είναι ένα βιβλίο με ιδέες αυτοβελτίωσης που θα σου δώσει νέα ερεθίσματα. Ετοίμασε τον αγαπημένο σου καφέ ή τσάι, βρες το πιο άνετο σημείο στο σπίτι και αφέσου στις σελίδες του. Αυτή η μικρή πράξη αυτοφροντίδας μπορεί να ανανεώσει την ενέργειά σου και να βοηθήσει το μυαλό σου να χαλαρώσει.

2. Φτιάξε αρωματική ατμόσφαιρα

Σαββατοκύριακο σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε καταφύγιο χαλάρωσης, δημιουργώντας μια αρωματική ατμόσφαιρα που θα τονώσει τις αισθήσεις σου.

Διάλεξε χαλαρωτικά αρωματικά κεριά ή χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια για να γεμίσεις τον χώρο με ήρεμες και ευχάριστες μυρωδιές. Επίλεξε αρώματα όπως λεβάντα για χαλάρωση, μέντα για αναζωογόνηση ή βανίλια για ζεστασιά. Αυτή η απλή ιδέα μπορεί να μετατρέψει τον χώρο σου σε έναν προσωπικό παράδεισο, βελτιώνοντας τη διάθεσή σου και γεμίζοντας τις μπαταρίες σου.

3. Δοκίμασε διαλογισμό

Όχι, ο διαλογισμός δεν είναι μόνο για τους μοναχούς του Θιβέτ. Όλοι μπορούν να κάνουν διαλογισμό. Δώσε στον εαυτό σου το δώρο της εσωτερικής γαλήνης, δοκιμάζοντας τον διαλογισμό.

Βρες ένα ήσυχο σημείο στο σπίτι σου, ίσως μια γωνιά που σου προσφέρει ηρεμία και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εστιάσεις στην αναπνοή σου. Ο διαλογισμός δεν είναι απλώς να κάθεσαι στο πάτωμα με κλειστά μάτια. Αν ήταν έτσι, η γάτα σου θα ήταν η καλύτερη όλων τον εποχών στον διαλογισμό…

Η πρακτική του διαλογισμού, είναι μια πόρτα προς την αυτογνωσία και την ξεκούραση του νου από τις καθημερινές ανησυχίες. Ακόμα και μερικά λεπτά μπορούν να σου χαρίσουν μια αίσθηση ανανέωσης και να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τη νέα εβδομάδα με περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση.

4. Μαγείρεψε κάτι υγιεινό

Αυτό το Σαββατοκύριακο, γίνε ο σεφ στην κουζίνα σου και πειραματίσου με μια υγιεινή συνταγή. Εκμεταλλεύσου αυτή την ευκαιρία για ισορροπημένη διατροφή και ανακάλυψε νέες γεύσεις και υλικά που μπορούν να θρέψουν το σώμα σου και να ανεβάσουν τη διάθεσή σου. Δοκίμασε κάτι με φρέσκα λαχανικά εποχής, ένα ελαφρύ ψάρι, ή ένα πιάτο που συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις.

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις όλη σου τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στη συνταγή σου!

5. Κοιμήσου λίγο περισσότερο

Μιας που μέσα στην εβδομάδα ο χρόνος είναι πάντα λιγότερος, δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να απολαύσεις λίγες επιπλέον ώρες ύπνου το Σαββατοκύριακο. Άσε το ξυπνητήρι να πάρει κι αυτό ρεπό και δοκίμασε να ξυπνήσεις φυσικά, ακολουθώντας τον δικό σου ρυθμό.

Αυτά τα λίγα – ή πολλά – λεπτά παραπάνω ύπνου θα σε ωφελήσουν πραγματικά, δίνοντάς σου την αναζωογόνηση που έχεις ανάγκη, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες και βελτιώνοντας τη συνολική σου διάθεση. Κάνε αυτό το Σαββατοκύριακο την αφετηρία για έναν πιο υγιή και ξεκούραστο τρόπο ζωής.

6. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αφιέρωσε χρόνο για μια πλήρη περιποίηση του εαυτού σου στην άνεση του σπιτιού σου. Ξεκίνα με ένα ζεστό μπάνιο, ρίξε λίγο αφρόλουτρο και αιθέρια έλαια και αφέσου στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, κάνε μια εντατική ενυδάτωση στο δέρμα σου και μην ξεχάσεις να περιποιηθείς το πρόσωπό σου με μια θρεπτική μάσκα.

Κλείσε την ημέρα με λίγη χαλαρωτική μουσική και να θυμάσαι: η φροντίδα του εαυτού μας δεν είναι πολυτέλεια, είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη!

7. Φύτεψε κάτι καινούργιο στις γλάστρες σου

Τώρα που ο καιρός είναι καλός, φύτεψε κάτι καινούργιο στις γλάστρες σου! Φρέσκος βασιλικός που θα προσθέσει άρωμα στην κουζίνα σου; Πολύχρωμο ανθισμένο φυτό που θα φέρει χρώμα στο σαλόνι; Απλή πρασινάδα που θα βοηθήσει το πεπτικό της γάτας σου; Όλα μας κάνουν!

Αυτή η μικρή πράξη φροντίδας μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό βήμα προς την ευεξία και την ηρεμία σου, που σε συνδέει ταυτόχρονα με τη φύση. Πάρε τη γλάστρα σου, τα σποράκια σου και αφήσου αυτό το Σαββατοκύριακο στη μαγεία της κηπουρικής!

Φροντίζουμε για σένα κάθε μέρα

Στην Eurolife FFH, φροντίζουμε για σένα κάθε μέρα, με στόχο την ευεξία σου σε όλα τα επίπεδα. Από την ψυχική σου υγεία μέχρι την ασφάλεια του σπιτιού σου, είμαστε εδώ για να σου προσφέρουμε την υποστήριξη που χρειάζεσαι για να φροντίσεις ακόμα πιο αποτελεσματικά τόσο τον εαυτό σου, όσο και τον χώρο που σου προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια.

Με τις παροχές μας σε υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης έχεις εκτενείς καλύψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργασία με εξαιρετικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, ενώ παράλληλα επωφελείσαι από:

  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγο και ψυχίατρο με 50€ ανά συνεδρία για το πρόγραμμα Βασικό Υγεία.
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους με 25€ ανά συνεδρία για το πρόγραμμα Προνόμιο για Όλους.

Και με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, σου δίνουμε τη δυνατότητα να απολαύσεις κάθε στιγμή στο προσωπικό σου καταφύγιο, αφήνοντας πίσω τις ανησυχίες αφού εξασφαλίζεις:

  • Αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων
  • Υπηρεσία άμεσης επέμβασης 24/7 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • Δίκτυο συνεργείων για επισκευή ζημιών με 6μηνη εγγύηση εκτέλεσης εργασιών

Μην ξεχνάς και τις συνδυαστικές εκπτώσεις του προγράμματος EurolifeSYN+, με το οποίο μπορείς να αποκτήσεις εκπτώσεις στα ασφάλιστρα, αν έχεις στην κατοχή σου περισσότερα από δύο ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα! Καθώς και τη μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σου έως 10% όταν ασφαλίζεις την κατοικία για την οποία φορολογείσαι για σεισμό, πυρκαγιές και πλημμύρες.

Βρες το πρόγραμμα υγείας που ταιριάζει στις δικές σου ανάκγες

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας