Ασφάλιση Υγείας

Προγράμματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης

Αυτογνωσία: 4 τρόποι να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου μέσα στο 2024

Eurolife blog - Man reading a book at home with his dog

Ας είναι το 2024 μια χρονιά που θα αφιερώσουμε στον εαυτό μας λίγο παραπάνω χρόνο!

Συχνά, απορροφημένοι από την καθημερινότητα, ξεχνάμε να στρέψουμε λίγο την προσοχή μας και στον εσωτερικό μας κόσμο. Όμως, η αυτογνωσία είναι κλειδί για μια πιο ευτυχισμένη ζωή γεμάτη ευεξία.

 

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 4 δημιουργικούς και πρακτικούς τρόπους για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου μέσα στη νέα χρονιά.

1. Διάβασε βιβλία αυτογνωσίας

Στον δρόμο για την αυτογνωσία τα βιβλία μπορούν να γίνουν πολύ καλοί σύμβουλοι! Το 2024, προσπάθησε να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην ανάγνωση βιβλίων που θα σου ανοίξουν νέους ορίζοντες για την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σου.

 

Επίλεξε βιβλία που θα σε βάλουν σε σκέψεις και θα σου δώσουν μια νέα οπτική στα πράγματα, σε πτυχές που ίσως δε γνώριζες ή δεν είχες σκεφτεί. Θα εκπλαγείς από το πόσα πολλά μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου! Μπορείς να επιλέξεις είτε κάποιο μυθιστόρημα που αναδεικνύει κάποιες κρυφές πτυχές του ανθρώπινου χαρακτήρα, είτε κάποιο βιβλίο αυτογνωσίας, το οποίο θα σε καθοδηγήσει βήμα - βήμα στην αυτοβελτίωση. Σε κάθε περίπτωση το διάβασμα είναι ένας τρόπος να συνδεθείς πιο βαθιά με τον εσωτερικό σου κόσμο.

 

2. Κάνε yoga

Αν αναζητάς πιο δημιουργικούς τρόπους για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, τότε μια απο τις ιδανικές επιλογές είναι η γιόγκα. Κι όμως, είναι ένας εύκολος τρόπος να έρθεις πιο κοντά στον εαυτό σου είναι κάνοντας ασκήσεις γιόγκα 2- 3 φορές την εβδομάδα σε κάποιο κοντινό σου πάρκο.

 

Αν, όμως, ο καιρός δε σου κάνει τη χάρη, δε χρειάζεται να χαλάσεις την ρουτίνα σου. Μπορείς να παρακολουθήσεις ένα δωρεάν μάθημα yoga, online. Η γιόγκα εκτός από γυμναστική και βελτίωση της ευλυγισίας, είναι ένας τρόπος να ηρεμήσεις το πνεύμα σου και να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου. Ξεκίνησε με μερικές απλές στάσεις χρησιμοποιώντας ένα στρώμα γιόγκα, μάθε να ελέγχεις την αναπνοή σου και ποιος ξέρει; Μπορεί να βρεις μέσα στις ήρεμες στιγμές της γιόγκα απαντήσεις που δεν ήξερες ότι έψαχνες!

 

3. Μπες σε μια θεατρική ομάδα

Ίσως ο πιο άμεσος και διαδραστικός τρόπος για να ξεκινήσεις το ταξίδι της προσωπικής σου αυτογνωσίας είναι το θέατρο. Υπάρχουν πολλές θεατρικές ομάδες και σίγουρα με λίγη έρευνα μπορείς να βρεις μια ομάδα κοντά στο σπίτι σου ή μια θεατρική ομάδα στο πανεπιστήμιό σου.

 

Μέσω μιας θεατρικής ομάδας, εξερευνείς νέους και διαφορετικούς ρόλους, μαθαίνεις να εκφράζεις τα συναισθήματά σου και αναγνωρίζεις πτυχές του εαυτού σου. Εντάξει, ικανοποιείς λίγο και το όνειρο του πρωταγωνιστή εδώ που τα λέμε, αλλά το όφελος της ψυχής σου είναι μεγαλύτερο.

 

Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να ενταχθούν σε μια ομάδα δραματοθεραπείας, η οποία είναι ομαδική μέθοδος ψυχοθεραπείας βασισμένη σε τεχνικές του θεάτρου. Στόχος σε αυτές τις ομάδες είναι να μπορέσει ο καθένας να ενισχύσει τη φαντασία του, να ανακαλύψει την προσωπικότητά του, να βελτιώσει την επικοινωνία του και να επεξεργαστεί κάποιες δύσκολες περιόδους της ζωής του.

 

Γενικότερα, η επαφή με το θέατρο προσφέρει πολλά οφέλη στο ταξίδι της αυτογνωσίας σου. Οπότε είναι κι αυτό μια από τις επιλογές σου για να αποκτήσεις καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από τη γνωριμία με τον εαυτό σου.

 

4. Γράψε τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο συναισθημάτων

Μαζί με τη νέα χρονιά, μπορείς να ξεκινήσεις το νέο σου προσωπικό ημερολόγιο σκέψεων και συναισθημάτων. Σκέψου το σαν τον κολλητό σου φίλο που είναι εκεί πάντα για να σε ακούσει, χωρίς να σε κρίνει. Προσπάθησε να ξεκλέψεις λίγο χρόνο μέσα στη μέρα σου και να τον αφιερώνεις γράφοντας:



  • τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου
  • κάποια περιστατικά που σε τάραξαν
  • γεγονότα που σε εξέπληξαν ευχάριστα
  • οτιδήποτε άλλο σημαντικό συνέβη μέσα στη μέρα σου

 

Αυτή η συνήθεια θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις αντιδράσεις σου, τις ανησυχίες και τις χαρές σου, δίνοντάς σου παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να τον βελτιώσεις.

 

Το να γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα, σημαίνει ότι με φροντίζω περισσότερο.

Στη Eurolife FFH βρισκόμαστε στο πλευρό σου για να φροντίσεις τον εαυτό σου ακόμα πιο αποτελεσματικά, με προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σε συνεργασία με τα καλύτερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα σου προσφέρουμε προγράμματα υγείας που καλύπτουν σίγουρα τις ανάγκες σου.

 

Επιπλέον, είμαστε δίπλα σου με τα προγράμματα Βασικό Υγεία και Προνόμιο για όλους, τα οποία παρέχουν:

 

  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγο και ψυχίατρο με 50€/ ανά συνεδρία (Βασικό Υγεία).
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους με 25€/ ανά συνεδρία (Προνόμιο για όλους).

 

Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να αποκτήσεις επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρά σου με τις συνδυαστικές εκπτώσεις του προγράμματος EurolifeSYN+.

Προγράμματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας