Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Αξία έχει να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Ένα υγιεινό πρωινό & η αξία του για την ευεξία σου

Η καλή σου υγεία και η ευεξία είναι αποτέλεσμα και της διατροφής σου. Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεση, την ενέργεια που έχεις μέσα στη μέρα αλλά και την υγεία σου γενικότερα.

Σήμερα που έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι η καλύτερη αφορμή για να μιλήσουμε για την αξία που έχει ένα καλό, θρεπτικό και υγιεινό πρωινό. Η καλή σου υγεία και η ευεξία είναι αποτέλεσμα και της διατροφής σου. Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεση, την ενέργεια που έχεις μέσα στη μέρα αλλά και την υγεία σου γενικότερα.

Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους το πρωινό γίνεται το μαγικό σου ραβδάκι για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

5 τρόποι που ένα υγιεινό πρωινό αλλάζει την καθημερινότητά σου

Ένα υγιεινό πρωινό βοηθά τον μεταβολισμό σου

Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου με τον καλύτερο τρόπο: με ένα υγιεινό πρωινό! Σκέψου τον οργανισμό σου σαν να έχει ένα κουμπί που γράφει «εκκίνηση». Ένα υγιεινό πρωινό ξυπνάει τον μεταβολισμό σου και σε βοηθά να κάψεις σωστά τις θερμίδες που καταναλώνεις. Έτσι, εκτός του ότι κρατάς το σωματικό σου βάρος στα σωστά επίπεδα, γλιτώνεις και από το να μετράς τις θερμίδες σαν να βρίσκεσαι συνεχώς σε σχολικό διαγωνισμό μαθηματικών.

Κάνε το πρωινό σου τον απόλυτο σύμμαχο της καλής σου υγείας και ο μεταβολισμός σου θα κάνει τα υπόλοιπα για σένα!

Ένα καλό πρωινό βελτιώνει τη συγκέντρωση

Ξεκίνα τη μέρα σου με το «πόδι στο γκάζι»! Ένα υγιεινό πρωινό, γεμάτο πρωτεΐνες και καλούς υδατάνθρακες γίνεται καταλύτης για τη συγκέντρωση και τη μνήμη σου. Ένα σωστό πρωινό κάνει high 5 με τον εγκέφαλό σου και μαζί στρώνονται στη δουλειά, για να είσαι κορυφαίος ή κορυφαία σε ό, τι κάνεις: διάβασμα θες, reports, ανάλυση, δημιουργικότητα, homework, όλα! Θα πεις «όχι» σε μια τέτοια υπερδύναμη; Δε νομίζω!

Ένα θρεπτικό πρωινό σου δίνει ενέργεια για πολλές ώρες

Ποιος χρειάζεται τον καφέ – ή 2 καφέδες ή 3 καφέδες – για να ξυπνήσει, όταν έχεις ένα σούπερ θρεπτικό πρωινό; Ξέχνα τα μικρα σνακ. Το μυστικό για να δίνεις το 100% σου όλη τη μέρα είναι ένα πλούσιο πρωινό.

Κι όχι, δε μιλάμε για τοστάκι και μπαρίτσα, αλλά για τροφές που σου δίνουν ενέργεια όσο τίποτα άλλο: βρώμη, αυγουλάκι, smoothies φρούτων και γιαούρτι. Αυτές οι τροφές σου δίνουν το εισιτήριο για μια μέρα γεμάτη ενέργεια, χωρίς τα απότομα ups & downs της ζάχαρης, που σε κάνουν να θέλεις να ρίξεις έναν υπνάκο μετά το μεσημεριανό. Τι νόμιζες; Μόνο εσύ το παθαίνεις αυτό; Σε όλους έχει συμβεί.

Ένα σωστό πρωινό ενισχύει την ψυχική σου υγεία.

Ένα σωστό πρωινό δεν είναι μόνο η απάντηση στην πείνα σου. Πολλές φορές είναι και η απάντηση στις ανησυχίες του μυαλού σου. Ναι, καλά άκουσες! Μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική σου υγεία. Λίγο πολύ, σαν να βάζεις στο αθόρυβο τους αγχωμένους μονολόγους σου.

Οπότε, αν θες να αντιμετωπίσεις τη μέρα σου με ένα χαμόγελο, μην παραλείπεις το πρωινό σου. Εκτός από τον μεταβολισμό και τη μνήμη σου, κάνει καλό και στην ψυχούλα σου!

Ένα ολοκληρωμένο πρωινό θωρακίζει την υγεία σου

Πέρα από όλα τα παραπάνω, ένα πλούσιο πρωινό είναι ο τρόπος να κάνεις το σώμα σου να προστατευτεί καλύτερα! Όταν ξεκινάς την ημέρα σου με ένα γεμάτο γεύμα, που σου δίνει απλόχερα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, δημιουργείς μια ασπίδα γύρω σου. που σε προστατεύει από ιούς και βακτήρια. Σκέψου το σαν να δίνεις ένα boost στο ανοσοποιητικό σου, για να σε κρατάει μακριά από φλεγμονές και λοιμώξεις. Τι καλύτερο;

7 Ιδέες για υγιεινό πρωινό

Ομελέτα με λαχανικά:

Πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες από τα φρέσκα λαχανικά.

Smoothie με σπανάκι, μπανάνα και φυστικοβούτυρο:

Ένας θρεπτικός και energy boost συνδυασμός.

Porridge με βρώμη, μέλι και φρούτα:

Ιδανικό για σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας.

Τοστ με αβοκάντο και αυγό:

Υγιεινά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Granola με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι:

Απλή και γρήγορη προετοιμασία, πλούσια σε φυτικές ίνες.

Χούμους με ψημένες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης:

Μια εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Χειροποίητη μπάρα δημητριακών με ξηρούς καρπούς & μια μπανάνα:

Ιδανικό για όσους έχουν πιεσμένο πρόγραμμα.

Φρόντισε το πρωινό σου, όσο εμείς φροντίζουμε για τα υπόλοιπα

Καλημέρα σου λοιπόν! Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα θρεπτικό πρωινό, και άσε τις ανησυχίες κατά μέρος. Εσύ φτιάχνεις το σωστό πρωινό, εμείς αναλαμβάνουμε ό,τι άλλο χρειαστείς, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε σου μέρα χωρίς στρες.

Με τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Eurolife FFH, και τις συνδυαστικές εκπτώσεις του EurolifeSYN+, η υγεία σου είναι προτεραιότητα. Είμαστε δίπλα σου για να μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε απρόοπτο και σου καλύπτουμε:

  • Δαπάνες νοσοκομείου & ιατρών
  • Επείγοντα περιστατικά
  • Απευθείας κάλυψη σε συμβεβλημένα νοσοκομεία

Εσύ απλά φρόντισε το αβοκάντο στο τοστάκι σου, και για τα υπόλοιπα... άσ’ το πάνω μας!

Προγράμματα υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας