Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία!

7 Συμβουλές για κήπο και τον χειμώνα

Eurolife FFH blog - woman taking care of plants at her balcony

Winter ΙsHere και η περιποίηση του κήπου σου δε χρειάζεται να περιμένει μέχρι την επόμενη άνοιξη.

 

Από τη σωστή επιλογή φυτών που αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και τα προστατευτικά καλύμματα που πιθανόν να χρειαστείς, στο άρθρο μας αυτό θα μάθεις πώς να φροντίσεις τον κήπο σου και πώς να διατηρήσεις την ομορφιά του, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός βαρύ χειμώνα!

1. Επίλεξε φυτά εξωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά στο κρύο

Εσύ μπορείς να ανάψεις τη θέρμανση και να χουχουλιάσεις στο σαλόνι όσο θέλεις, τα φυτά έξω, όμως, δεν έχουν την ίδια πολυτέλεια. Για καλή σου τύχη βέβαια, υπάρχουν φυτά που αντέχουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Προτίμησε να έχεις φυτά στον κήπο σου που είναι ανθεκτικά στο κρύο, όπως τα κωνοφόρα, τα αναρριχητικά φυτά, οι θάμνοι, ή τα καλλωπιστικά ποώδη φυτά. Με αυτά τα φυτά, ο κήπος σου θα παραμείνει άθικτος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και πανέμορφος όλο τον χειμώνα, ακόμη και κάτω από το χιόνι!

 

Ανθεκτικά Φυτά Εξωτερικού Χώρου

Υπάρχουν φυτά εξωτερικού χώρου με αντοχή στον ήλιο και το κρύο και λουλούδια που ανθίζουν το χειμώνα, για να δώσουν ζωντάνια στο μπαλκόνι και στον κήπο μας, όπως:

  • Πανσές
  • Κυκλάμινο
  • Χειμωνανθός
  • Καμέλια
  • Ίριδα

2. Προετοίμασε τον κήπο σου για τον χειμώνα

Ο χειμώνας είναι εδώ και ο κήπος σου χρειάζεται να προετοιμαστεί καταλλήλως, ακόμα και αν δεν έρθει τελικά κάποιο πολικό ψύχος. Πρώτα απ' όλα, ξεκίνα με το κλάδεμα των φυτών για να αφαιρεθούν τα νεκρά κλαδιά και να μπορέσει ο κήπος σου να ανθοφορήσει και πάλι. Έπειτα, σειρά έχει το στρώσιμο του εδάφους με κομπόστ. Αυτό το οργανικό λίπασμα, θα βοηθήσει το χώμα να μείνει προστατευμένο, χωρίς να επηρεαστεί η δομή του εδάφους από τις καιρικές συνθήκες.

3. Παρακολούθησε την κατάσταση των φυτών

Τον χειμώνα ο κήπος σου μπορεί να μη φαίνεται τόσο ζωντανός, αλλά μην αφήσεις τα φυτά στην τύχη τους. Μία από τις top συμβουλές είναι να παρακολουθείς στενά την κατάσταση των φυτών σου. Κοίταξε καλά τα φύλλα και τα κλαδιά τους και έλεγξε αν μοιάζουν αφυδατωμένα. Σκέψου το σαν να είσαι ο Sherlock Holmes του κήπου σου. Παρατήρησε τις λεπτομέρειες πριν να είναι αργά. Έτσι, όταν έρθει η άνοιξη, ο κήπος σου θα είναι έτοιμος να ανθίσει ξανά!

 

4. Προστάτεψε τα φυτά από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Εάν ο χειμώνας στην περιοχή σου μοιάζει λίγο με το παγωμένο παλάτι του παραμυθιού, τότε μάλλον θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και εσύ τα δικά σου μαγικά για τα φυτά σου. Μια λύση για να τα προστατέψεις από το κρύο είναι το θερμοκήπιο, όπου τα φυτά σου μπορούν να απολαύσουν τη ζεστασιά ανενόχλητα. Δεν έχεις θερμοκήπιο; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύμματα ή άλλα προστατευτικά μέσα για να διατηρήσεις τα φυτά σου ασφαλή από τις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την επόμενη άνοιξη.

5. Αφαίρεσε τα νεκρά φυτά και απομάκρυνε τα πεσμένα φύλλα

Ο χειμώνας, εκτός από τις ζεστές κουβέρτες και τα ζεστά ροφήματα, είναι και η εποχή για λίγη κηπουρική. Φροντίζοντας τον κήπο σου, εσύ γεμίζεις ενέργεια και ο κήπος σου ξαναζωντανεύει!

 

Τα φύλλα που πέφτουν δημιουργούν υγρασία και επιτρέπουν στα παθογόνα και τα παράσιτα να κάνουν πάρτι. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις λοιπόν, είναι να αφαιρέσεις τα νεκρά φυτά και να καθαρίσεις τα πεσμένα φύλλα. Οπότε, άρπαξε φτυάρι και τσουγκράνα και δώσε στον κήπο σου τη φροντίδα που του αξίζει!

6. Πρόσθεσε λίπασμα και θρεπτικά συστατικά

Όχι, τα φυτά δεν πέφτουν ποτέ σε χειμερία νάρκη. Ακόμα και τον χειμώνα, χρειάζονται τα θρεπτικά τους συστατικά για να συνεχίσουν να ομορφαίνουν τους κήπους μας. Το λίπασμα είναι ο καλύτερος σύμμαχος των φυτών που τα κρατά ασφαλή τον χειμώνα και τα προετοιμάζει για την άνοιξη. Μια καλή δόση λιπάσματος είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορείς να ακολουθήσεις για έναν κήπο που θα ακμάζει ακόμα και στις πιο κρύες μέρες. Ακριβώς επειδή το κάθε φυτό θέλει το δικό του λίπασμα και διαφορετική δοσολογία, συμβουλέψου τους ειδικούς τι λίπασμα χρειάζεται η γαρδένια ή η ορχιδέα σου για παράδειγμα, και πότε ρίχνουμε λίπασμα στα λουλούδια.

7. Πότισε τα φυτά σου ακόμα και τον χειμώνα

Έχεις ακούσει ότι τα φυτά δε θέλουν νερό τον χειμώνα; Λοιπόν, είναι ένας μύθος! Ακόμα και τον χειμώνα, τα φυτά σου έχουν ανάγκη από νερό, απλώς όχι τόσο συχνά όσο το καλοκαίρι. Οπότε, αν και ήρθε ο χειμώνας, μην ξεχνάς το πότισμα μία φορά στις 7 ή στις 10 μέρες. Αν βρέχει πολύ και ποτίζονται, ας διακόψουμε το αυτόματο πότισμα.

Σπίτι με κήπο σημαίνει όμορφο σπίτι

Όσο εσύ φροντίζεις τον κήπο σου για τον χειμώνα, εμείς φροντίζουμε το σπίτι σου για τα επόμενα χρόνια! Στην Eurolife FFH  θέλουμε να ασχολείσαι με πράγματα που σου δίνουν χαρά, όπως ο κήπος σου. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς:



  • Την αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων
  • Την υπηρεσία άμεσης παρέμβασης
  • Το δίκτυο συνεργατών για κάθε απροοπτο που μπορεί να συμβεί

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που ταιριάζει στις ανάγκες σου και έπειτα έχεις άπλετο χρόνο να αφιερώσεις στον κήπο σου, όσο εμείς προστατεύουμε αυτά που έχουν αξία.

 

Παράλληλα,μπορείς να μειώσεις μέχρι και 10% τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.σου όταν ασφαλίζεις την κατοικία για την οποία φορολογείσαι για σεισμό, πυρκαγιές και πλημμύρες.

 

Θέλεις να βγεις ακόμη περισσότερο κερδισμένος; Συνδύασε ασφαλιστικά προγράμματα και επωφελήσου από το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ της Eurolife FFH.

Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας