Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Αξία έχει να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Παγκόσμια ημέρα καρδιάς

4 συνήθειες για μια πιο υγιή καρδιά
Eurolife blog| Father and son exercising together outdoors

Η καρδιά μας χτυπά αδιάκοπα από την πρώτη μέρα της ζωής μας. Αμέτρητες φορές κάθε λεπτό. Οπότε αξίζει τη μέγιστη φροντίδα μας. Μικρές, καθημερινές προσπάθειες στη διατροφή μας και τη φυσική μας κατάσταση αρκούν, για να έχουμε μια γερή καρδιά και μια καλύτερη ζωή!

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς, θα μιλήσουμε για τις 4 συνήθειες που βοηθούν την καρδιά σου να παραμείνει υγιής και δυνατή για πολλά χρόνια.

1. Ιδανικό βάρος για μια γερή καρδιά

Η καρδιά μας είναι ένας σπουδαίος μυς που εργάζεται σκληρά για να μας κρατάει ζωντανούς. Όσο μεγαλώνουμε, αρχίζει να χάνει τη δύναμή της και να κουράζεται πιο εύκολα, ειδικά αν έχουμε βάρος περισσότερο από το ιδανικό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε το βάρος μας, ώστε η καρδιά να συνεχίσει να χτυπά δυνατά και να μας προσφέρει πολλά ακόμα χρόνια καλής ζωής.

 

Για να διατηρήσουμε την ισορροπία στο βάρος μας, επιλέγουμε διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και άπαχο κρέας. Αντίστοιχα καλό είναι να τρώμε με μέτρο επεξεργασμένα κρέατα, τηγανητά, γλυκά και αναψυκτικά, καθώς εκεί κρύβονται οι περιττές θερμίδες.

 

Για να διατηρείς το βάρος σου πιο εύκολα, καλό είναι να προσθέσεις και την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Στόχος είναι τα 150 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης ή τα 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα.

 

Φυσικά, δε χρειάζεται να γίνεις φανατικός με τη διατροφή και το fitness. Μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου γεύματα, αρκεί να το κάνεις με μέτρο. Περισσότερα για τη διατροφή και τη φυσική άσκηση θα πούμε παρακάτω.

 

2. Καρδιά και διατροφή

 

Η ισορροπημένη διατροφή είναι κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς καρδιακού συστήματος, ειδικά όταν φτάνει κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες. Και πώς να μην είναι με τόσα «χρόνια υπηρεσίας» στο σώμα; Οπότε μάλλον ήρθε η στιγμή να την ανταμείψεις με λίγη προσοχή στη διατροφή σου.

 

Επίλεξε τρόφιμα που διατηρούν την καλή υγεία της καρδιάς και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά περιόρισε από την άλλη εκείνα που μπορούν να επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς σου.

 

Για μια πιο υγιή καρδιά μπορείς να καταναλώνεις:

 

  • Φρούτα και λαχανικά - Είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
  • Προϊόντα ολικής άλεσης - Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην ομαλή ροή του αίματος.
  • Άπαχο κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα - Είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.
  • Όσπρια - Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και σιδήρου.

Τι να αποφεύγεις:

 

  • Κόκκινο κρέας και επεξεργασμένα κρέατα - Περιέχουν κορεσμένα και trans λιπαρά, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Τηγανητά φαγητά - Περιέχουν πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
  • Γλυκά και αναψυκτικά - Περιέχουν ζάχαρη και πρόσθετα σάκχαρα, που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.
  • Αλκοόλ - Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει την καρδιά.

3. Φυσική άσκηση

Η φυσική άσκηση κρατά την καρδιά σου σε φόρμα και μάλιστα αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους της καρδιάς ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ενδυναμώνει τον καρδιακό μυ, βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

Βάλε στόχο 20’ αερόβιας άσκησης τη μέρα

Η αερόβια άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή για την καρδιά. Ένας απλός περίπατος, το τρέξιμο, το ποδήλατο ή η κολύμβηση μπορούν να κάνουν θαύματα. Τα 20' αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετά. Το μυστικό είναι η συνέπεια!

Γυμνάσου με άλλους

Η άσκηση γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική όταν την απολαμβάνεις με φίλους ή οικογένεια. Η ομαδικότητα δίνει κίνητρο και δημιουργεί θετική διάθεση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συνεπής. Βρες έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που θα ασκηθεί μαζί σου ή δήλωσε συμμετοχή σε ένα ομαδικό πρόγραμμα για να έχεις παρέα.

Άσκηση στη φύση

Η άσκηση στη φύση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείς να απολαύσεις τον καθαρό αέρα και τη θέα, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Περπάτησε σε πάρκα, ανέβα σε βουνά, κάνε ποδηλασία, κολύμπησε ή απλά απόλαυσε τον φρέσκο αέρα περπατώντας σε παραλίες. Η φύση, το πράσινο και ο ήλιος σε αναζωογονεί και η άσκηση σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ απολαυστική.

Ποιο άθλημα μου ταιριάζει;

Εάν δεν είσαι λάτρης της γυμναστικής, βρες ένα άθλημα που σου αρέσει. Οι επιλογές είναι πολλές – από το γκολφ μέχρι το τένις, τη yoga ή τον χορό. Βρες το άθλημα που σε εμπνέει και θα είναι πιο πιθανό να το ακολουθήσεις πιστά. Αυτό θα κάνει την άσκηση περισσότερο απόλαυση, παρά υποχρέωση.

4. Καλύτερη ζωή με λιγότερο στρες

Η καθημερινότητα χωρίς πολύ άγχος και στρες είναι σαν βάλσαμο για την καρδιά σου. Όταν είσαι ήρεμος, χαρούμενος και ξένοιαστος, η καρδιά σου μοιάζει με τον John Travolta στο «Πυρετός το Σαββατόβραδο». Με λίγο λόγια, περνάει υπέροχα!

 

Όταν έχεις άγχος και στρες κουράζεις την καρδιά σου περισσότερο. Γι' αυτό, είναι σημαντικό να προσπαθείς να διατηρείς μια καθημερινότητα χωρίς πολλά άγχη και με μια καλύτερη ποιότητα ζωής για σένα και τους γύρω σου.

 

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το άγχος;

  • Μάθε να λες και κανένα όχι. Δε χρειάζεται να κάνεις τα πάντα για τους άλλους και να είσαι πάντα διαθέσιμος.
  • Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και σε χαλαρώνουν.
  • Πέρνα χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα. Η αγάπη και η υποστήριξη τους είναι απαραίτητες για την ψυχική σου υγεία.
  • Φρόντισε τον εαυτό σου. Να τρως υγιεινά, να ασκείσαι και να κοιμάσαι καλά.

Και ας μην ξεχνάμε, το χιούμορ είναι πάντα καλό για την καρδιά! Δε χρειάζεται να παίρνουμε τη ζωή πολύ στα σοβαρά συνεχώς. Ας χαιρόμαστε τις μικρές στιγμές.

Αίσθημα ασφάλειας Eurolife FFH για καρδιά πιο ήρεμη από ποτέ

Φρόντισε την υγεία της καρδιάς σου, κάνοντας το καλύτερο για σένα. Αλλά να ξέρεις ότι για τα απρόοπτα έχεις στο πλευρό σου τη Eurolife FFH με συμβεβλημένα νοσοκομεία και καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η Eurolife FFH είναι συνοδοιπόρος σου στο ταξίδι προς την ασφάλεια και την ευημερία ακόμη και στην τρίτη ηλικία.

 

Με την ποικιλία των ασφαλιστικών προϊόντων υγείας που σου προσφέρουμε, εξασφαλίζουμε πρόσβαση σε μια καλύτερη ιατρική περίθαλψη σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής σου.

 

 

Με την Eurolife FFH, νιώθεις πάντα ότι έχεις έναν αξιόπιστο προστάτη της υγείας σου δίπλα σου, έτοιμο να σου παρέχει τη στήριξη που χρειάζεσαι, εξασφαλίζοντας το καλύτερο για σένα και όσους αγαπάς.

 

Μάθε για τα ασφαλιστικά μας προγράμματα υγείας και απόκτησε έκπτωση στα ασφάλιστρά σου με τις συνδυαστικές εκπτώσεις του προγράμματος EurolifeSYN+

Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας