Εξαφάλισε ένα σίγουρο αύριο

Φρόντισε τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Εξασφάλισε το καλύτερο για τα σημαντικότερα άτομα στη ζωή σου

Αξία έχει να προστατεύεις αυτούς που αγαπάς

Η οικογένεια είναι ίσως από τους σημαντικότερους θεσμούς στην κοινωνία μας, διαχρονικά. Αν αναρωτηθείς ποια είναι τα σημαντικότερα άτομα στη ζωή σου, το πιθανότερο είναι ότι το μυαλό σου θα πάει πρώτα στους γονείς ή τα αδέλφια σου, στον ή στην σύζυγο και στα παιδιά σου.

Το 1993, ο ΟΗΕ καθιέρωσε τις 15 Μαΐου ως τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, για να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες και να αυξήσει την ενημέρωση σχετικά με τις κοινωνικές, οικονομικές και δημογραφικές διεργασίες που επηρεάζουν τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά σε συνδυασμό με τους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του οργανισμού, η οικογένεια πολλές φορές βρίσκεται στο επίκεντρο των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στον 21ο αιώνα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η πανδημία του COVID-19 ή η ενεργειακή κρίση.

Η οικογένεια λειτουργεί σαν το θεμέλιο που συγκρατεί τη ζωή και την κοινωνία μας και είναι λογικό να θέλεις το καλύτερο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Εξασφαλίζοντας την υγεία τους

Aν έχεις παιδιά, θα ξέρεις από πρώτο χέρι τη χαρά αλλά και τις προκλήσεις που φέρνει η ανατροφή τους. Τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και χρειάζονται προστασία και φροντίδα για να μεγαλώσουν σωστά και να γίνουν χαρούμενοι και επιτυχημένοι ενήλικες.

Ο ρόλος του γονιού είναι να προσφέρει αυτήν ακριβώς τη φροντίδα, με όποιον τρόπο μπορεί. Από τα πρώτα εμβόλια, τις παιδικές ασθένειες, τα ατυχήματα, τις λοιμώξεις και τις ιώσεις, πολύς χρόνος από τη ζωή της οικογένειας αφιερώνεται στην περίθαλψη των παιδιών. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στην νοσηλεία ενός παιδιού όπως τα ατυχήματα ή οι γαστρεντερικές παθήσεις.

Όταν σαν γονιός έχεις να αντιμετωπίσεις απρόοπτα σχετικά με την υγεία του παιδιού σου, δεν χρειάζεσαι το επιπλέον άγχος των περίπλοκων διαδικασιών και της μεγάλης αναμονής που μπορεί να προκύψει αν χρειαστεί επίσκεψη στο νοσοκομείο ή νοσηλεία.

infographic-nosileia-paidiou

Είτε πρόκειται για αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, νοσηλεία, ή απλές επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης σου προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας χωρίς αναμονές και γραφειοκρατία.

Παράδειγμα: Τετραμελής οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά (12 και 8 ετών) αγοράζει το νοσοκομειακό πρόγραμμα Premium 1500, με απαλλαγή 1.500€ και επιπλέον το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα Ενισχυμένο Βιοϊατρική με ανώτατο όριο 1.500€. Θα πληρώσει 121,83€ τον μήνα για το νοσοκομειακό και 65,36€ για το εξωνοσοκομειακό.

Βάζοντας τα θεμέλια για ένα γερό μέλλον

Ίσως μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών, πέρα από το να είναι τα παιδιά τους υγιή και ασφαλή, είναι να έχουν καλές ευκαιρίες μεγαλώνοντας και να μπορούν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Τι όνειρα και φιλοδοξίες μπορεί να έχει ένα παιδί; Τι θα κάνει μετά το σχολείο; Πώς θα έχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και θα ανοίξει τον δρόμο για μια επιτυχημένη καριέρα;

Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει οικονομική άνεση στην οικογένεια, τα βήματα αυτά γίνονται πιο εύκολα. Κάθε γονιός θέλει να στηρίξει τα παιδιά του στα πρώτα τους ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά βήματα, ή να τα βοηθήσει όταν θα θέλουν να κάνουν κι εκείνα με τη σειρά τους οικογένεια.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρεις στήριξη για το μέλλον των παιδιών σου είναι να προνοήσεις όσο πιο νωρίς γίνεται, μέσω ενός ασφαλιστικού επενδυτικού προγράμματος.

Ας δούμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα:

Ο Νίκος μένει Αθήνα έχει μια κόρη 7 ετών και αναρωτιέται τι κεφάλαιο θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει σε 11 χρόνια, εάν θέλει η κόρη του να πραγματοποιήσει τις προπτυχιακές σπουδές της σε πανεπιστήμιο εκτός του τόπου διαμονής.

Θα μπορούσε άραγε ο Νίκος να έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο, εάν αποταμίευε 200€ το μήνα, για τα επόμενα 11 χρόνια;

Για να σπουδάσει η κόρη του, θα χρειαστεί περίπου ένα κεφάλαιο 32.000€.

Καθώς λόγω του πληθωρισμού οι τιμές ανεβαίνουν, αν υπολογίσουμε σήμερα το κεφάλαιο που θα χρειαστούμε μελλοντικά για τις σπουδές των παιδιών, είναι πιθανό όταν έρθει εκείνη η ώρα οι τιμές να έχουν ανέβει και να βρεθούμε με λιγότερα χρήματα από όσα χρειαζόμαστε.2

Eurolife_Infographi_aksia_xrimatos

Έτσι, αν ο Νίκος βάζει απλά στην άκρη 200€ / μήνα για 11 χρόνια, τότε θα λάβει στην λήξη του 11ου έτους περίπου 16.000€. Ενώ, μέσω του My Investment Plan θα λάβει περίπου 32.880€ με αν επιλέξει την Αναπτυξιακή στρατηγική.

Η Eurolife FFH στηρίζει την οικογένεια

Μέσω των προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, αλλά και των επενδυτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, η Eurolife FFH προσφέρει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να στηρίξεις την οικογένειά σου.

Αν έχεις ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, ή ομαδικό πρόγραμμα μέσω της εργασίας σου, μπορείς να προσθέσεις εξαρτώμενα μέλη και να εξασφαλίσεις όλη σου την οικογένεια. Σε αντίθεση με το κόστος που θα χρειαζόταν κρατώντας μόνο το ομαδικό πρόγραμμα της εργασίας, αν το συνδυάσεις με ένα πρόγραμμα υγείας υψηλού εκπιπτόμενου ποσού, τότε μπορείς να καλύψεις και την οικογένειά σου με αρκετά χαμηλότερο κόστος.

Ο προϋπολογισμός είναι σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της οικογένειας και για να εκπληρώνονται οι ανάγκες όλων των μελών της. Αν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ιδιωτικής ασφάλειας υγείας για εσένα και την οικογένειά σου αλλά σε ανησυχεί το επιπλέον κόστος, τότε είναι καλό να έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι πριν πάρεις την απόφασή σου.

Με σωστή ενημέρωση για τις επιλογές και τις καλύψεις που μπορείς να έχεις για εσένα και την οικογένειά σου, θα μπορέσεις να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις και να εξασφαλίσεις το παρόν και το μέλλον των αγαπημένων σου προσώπων.

Έτσι θα αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στην ανησυχία και την αβεβαιότητα, και περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου, δημιουργώντας τις πιο υπέροχες αναμνήσεις. 

Τι προσφέρουν τα προγράμματα αποταμίευσης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας