Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα χαρούμενο κατοικίδιο!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

7 παιχνίδια με τον σκύλο σου που θα απολαύσετε και οι δύο!

Eurolife FFH blog - man playing with his dog outdoors

Η υγιής ανάπτυξη του σκύλου σου βασίζεται στο παιχνίδι και την άσκηση. Όσοι έχουν υιοθετήσει υπεύθυνα ένα κατοικίδιο το γνωρίζουν αυτό καλά. Ωστόσο, η διασκέδαση δεν είναι προνόμιο μόνο του τετράποδου φίλου σου! Μπορείτε να ευχαριστιέστε πολλές δραστηριότητες μαζί. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε 7 ιδέες για παιχνίδια με σκύλους που μπορούν να προσφέρουν χαρά και στους δυο σας, χτίζοντας παράλληλα μια σχέση γεμάτη αγάπη και εμπιστοσύνη. Για ρίξε μια ματιά παρακάτω για να εμπνευστείς!

1. Playdate με φιλικά σκυλιά

Τα playdates με φιλικά σκυλιά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον τετράποδο φίλο σου να κοινωνικοποιηθεί, να ασκηθεί και να διασκεδάσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Αυτές οι συναντήσεις ενθαρρύνουν τη θετική συμπεριφορά μέσω του παιχνιδιού και της επαφής με άλλα σκυλιά, ενισχύοντας την κοινωνικότητα και μειώνοντας το άγχος

 

Όσο για σένα; Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις τον ιδιοκτήτη ή την ιδιοκτήτρια του άλλου σκύλου και να αναπτύξεις μια φιλία. Επιπλέον, είναι μια υπέροχη στιγμή για να ανταλλάξετε μεταξύ σας συμβουλές για την εκπαίδευση των σκύλων σας και να μοιραστείτε εμπειρίες από τα καμώματά τους.

2. Περίπατος στη φύση

Ένας περίπατος στη φύση σε κρατά σε φόρμα και είναι μια αναζωογονητική εμπειρία τόσο για σένα, όσο και για το αγαπημένο σου σκυλάκι. Επιλέγοντας μονοπάτια μέσα στο πράσινο ή διαδρομές σε πάρκα, θα δώσεις την ευκαιρία στον τετράποδο φίλο σου να εξερευνήσει νέα τοπία, να ανιχνεύσει νέες μυρωδιές και να απολαύσει μακρύτερους περιπάτους.

 

Λίγη προσοχή όμως. Επίλεξε μονοπάτια που επιτρέπονται οι σκύλοι και φρόντισε πάντα να έχεις περασμένο το λουρί του. Έτσι θα αποφύγεις να φάει κάτι που δεν πρέπει και φυσικά θα τον προστατέψεις από άλλα ζώα – αδέσποτα ή μη – που πιθανόν να συναντήσετε στη βόλτα σας.

3. Κολύμβηση

Αν ο σκύλος σου είναι λάτρης του νερού, τότε το κολύμπι είναι μια καλή ιδέα για να περάσετε χρόνο μαζί και φυσικά να ασκηθείτε και οι δύο. Πέτα ένα μπαλάκι με έντονο χρώμα – κόκκινο ή πορτοκαλί – στη θάλασσα και παραβγείτε για να το φτάσετε.

 

Αν ο σκύλος σου σε κέρδισε όλες τις φορές, μην πτοείσαι! Οι σκύλοι είναι συνήθως πολύ καλοί κολυμβητές και είναι λογικό να μην μπορείς να τον φτάσεις. Το καλό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι και οι δύο γυμναστήκατε, κουραστήκατε και το βράδυ θα κάνετε τον καλύτερο ύπνο που έγινε ποτέ!

 

4. Παιχνίδι Ευκινησίας

Το παιχνίδι ευκινησίας (agility training) είναι μια εκπληκτική δραστηριότητα που μπορεί να φέρει εσένα και τον Lucky ακόμα πιο κοντά. Μέσα από τα παιχνίδια ευκινησίας, ο σκύλος σου δε μαθαίνει μόνο να ξεπερνά εμπόδια, αλλά αναπτύσσει και έναν βαθύτερο δεσμό μαζί σου.

 

Αυτή η μορφή εκπαίδευσης περιλαμβάνει:

 

  • διάσχιση εμποδίων
  • άλματα
  • ισορροπία
  • ελιγμούς κ.ά. 

 

Όλα αυτά ενισχύουν την ευελιξία, την ταχύτητα και την υπακοή του. Πρόσεξε, όμως, κάτι. Μπορεί το agility να έχει φτιαχτεί για τον φιλαράκο σου, αλλά θα τρέξεις κι εσύ αρκετά πάνω κάτω, τουλάχιστον μέχρι να μάθει πώς να περνά από όλο τον στίβο. Οπότε, φόρεσε τα αθλητικά σου και ετοιμάσου για λαχάνιασμα!

5. Υπαίθριο camping ή πικνίκ

Μια εκδρομή στην ύπαιθρο για camping ή πικνίκ είναι το καλύτερο πλάνο για να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις με τον τετράποδο φίλο σου. Ο σκύλος σου θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει νέα μέρη, να τρέξει ελεύθερος και να παίξει σε απέραντα πράσινα λιβάδια, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις τη γαλήνη και την ομορφιά της φύσης.

 

Μη το σκέφτεσαι. Βάλε στο πορτ μπαγκάζ τα απαραίτητα – υπνόσακο, σκηνή, τροφή, σκυλοτροφή και ένα powerbank – και ετοιμάσου για ένα διασκεδαστικό roadtrip, αλλά και μία ακόμα πιο απολαυστική διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια.

6. Βόλτα με ποδήλατο με ειδικό καρότσι για σκύλους

Μια βόλτα με το ποδήλατο ανανεώνει τη διάθεση κάθε φορά. Πώς μπορεί να γίνει ακόμη πιο συναρπαστική; Αν προσθέσεις ένα ειδικό καρότσι για τον σκύλο σου. Με αυτό το κόλπο μπορείτε να εξερευνήσετε μεγαλύτερες αποστάσεις μαζί, ενώ ο τετράποδος φίλος σου απολαμβάνει το ταξίδι με άνεση και ασφάλεια.

 

Ειδικά αν έχεις έναν μικρόσωμο σκύλο, όπως, ένα Μαλτεζάκι, ένα Yorkshire ή ένα Pug, αυτή η λύση είναι ιδανική για τη μακρινή βόλτα σας.

7. Κρυφτό

Ποιος δεν αγαπά το κρυφτό; Τα παιδιά το λατρεύουν. Οι παρέες επίσης. Ε, λοιπόν το λατρεύουν και οι σκύλοι! Ξεκίνα το εσύ και βάλε και τη Λίλη στο παιχνίδι! Κρύψου σε διάφορα μέρη του σπιτιού ή του κήπου και ενθάρρυνε την να σε ψάξει, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις της.

 

Βάλε και μια κάμερα να τραβάει καθώς παίζετε. Δεν μπορεί να φανταστείς τι γκάφες και τι γκριμάτσες θα δεις μετά στο βίντεο. Σκέτη απόλαυση!

Διασκεδάστε μαζί, αλλά με ασφάλεια

Για σένα, λοιπόν, που θέλεις το κατοικίδιό σου να είναι χαρούμενο, γεμάτο εμπειρίες και αναμνήσεις από τις διασκεδαστικές σας στιγμές, υπάρχει το My Happy Pet της Eurolife FFH. Το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω του τραπεζικού δικτύου της Eurobank και σου παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη φροντίδα του σκύλου σου αλλά και της γάτας σου, ανεξαρτήτως φυλής (ράτσας), ηλικίας και προϋπάρχουσας ασθένειας. Το μόνο που θα πρέπει να έχεις κάνει για να αποκτήσεις πρόσβαση στις παροχές, είναι να έχεις τοποθετήσει το microchip στο κατοικίδιό σου.

 

Με το My Happy Pet έχεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι ότι το κατοικίδιό σου θα συνεχίσει να μεγαλώνει χαρούμενο, αφού σου προσφέρει:


  • κτηνιατρικές επισκέψεις
  • διαγνωστικές εξετάσεις
  • νοσοκομειακή περίθαλψη
  • υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)
  • wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)

 

Και μην ξεχνάς! Τώρα μπορείς να συνδυάσεις δύο ή περισσότερα προγράμματα ασφάλειας μέσω του προγράμματος συνδυαστικών εκπτώσεων ΕurolifeSYN+!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας