Προγράμματα‌ ‌Ασφάλισης‌ ‌Οχήματος‌

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Πώς να προετοιμαστείς για μια εκδρομή με αυτοκίνητο

Συμβουλές για ένα road trip στην Ελλάδα ή την Ευρώπη
Eurolife blog - Friends on road trip

Ένα οδικό ταξίδι μπορεί να αποτελέσει μια ανεξίτηλη εμπειρία, προσφέροντας ανεξάρτητη μετακίνηση και την ευκαιρία να ανακαλύψεις καινούργια μέρη. Σε γεμίζει ενέργεια και σου δίνει την ευκαιρία να συνδυάσεις παρέα, φύση, κολύμπι και εξερεύνηση.

Όμως, ένα καλά οργανωμένο road trip με αυτοκίνητο απαιτεί και καλή προετοιμασία. Από τον έλεγχο του οχήματος με το οποίο θα ταξιδέψεις, τον προγραμματισμό, την προμήθεια όλων όσα θα χρειαστείς στο ταξίδι, μέχρι την ασφάλιση του αυτοκινήτου, υπάρχουν πολλά σημεία που αξίζει να δώσεις προσοχή.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις μερικά tips για το πώς να προετοιμαστείς σωστά για τις επόμενες διακοπές σου με αυτοκίνητο ή τις ολιγοήμερες αποδράσεις σου.

Έλεγξε πρώτα τη διαδρομή σου

Μια καλά οργανωμένη εκδρομή συνήθως σημαίνει ότι το ταξίδι θα είναι άνετο και αξέχαστο για όλους. Αν, λοιπόν, θέλεις όλη παρέα να περάσει ευχάριστα και να μην αντιμετωπίσετε απρόοπτα στο ταξίδι σας, ξεκίνα την οργάνωση από τη διαδρομή.

Πριν αναχωρήσεις για το επόμενο road trip σου, φρόντισε ώστε το GPS σου να είναι ενημερωμένο και έλεγξε τη διαδρομή. Αν χρειάζεται, δες τη διαδρομή σε earth view mode, ώστε να ξέρεις πώς είναι ο δρόμος σε πραγματικές συνθήκες.

Σημείωσε τις κατάλληλες στάσεις για ξεκούραση, τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφτείτε καθ’ οδόν και τις πιθανές επιλογές για διανυκτέρευση. Υπολόγισε το κόστος των διοδίων, την κατανάλωση βενζίνης και τα έξοδα διαμονής, για να γνωρίζουν όλοι το budget από πριν.

Πάρε τα απαραίτητα για το road trip σας

Πάντα σε ένα road trip καλό είναι να παίρνεις μαζί κάποια βασικά π.χ. κάποια φάρμακα (παυσίπονα, επιθέματα, αλοιφή για τσίμπημα από έντομα κ.λπ.) για να αισθάνεσαι ασφαλής. Επίσης μπορείς να βάλεις στις τσάντες σου μερικές μπάρες, ξηρούς καρπούς και σνακ για τον δρόμο. Αλλά εφόσον μιλάμε για road trip, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις τοπικές νοστιμιές στα διάφορα μέρη που επισκέπτεσαι. Οι γεύσεις είναι εξάλλου μέρος της εμπειρίας!

Τέλος μην ξεχάσεις τους φορτιστές, τα power banks, έναν φακό και πλαστικές σακούλες για τα απορρίμματα.

Έλεγξε το όχημα πριν την αναχώρησή σου

Επειδή δεν υπάρχει road trip αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο, μην ξεχάσεις να ελέγξεις κάποια βασικά στο όχημά σου, πριν ξεκινήσεις. Έκανες tick σε όλη τη λίστα;

  • Πίεση στα ελαστικά - check!
  • Ελαστικά χωρίς φθορές - check!
  • Λάδια - check!
  • Ψυγείο και νερό - check!
  • Ιμάντας χρονισμού - check!
  • Φώτα - check!
  • Κλιματισμός - check!
  • Ηλεκτρικά μέρη - check!

Προγραμμάτισε μια επίσκεψη σε έναν μηχανικό εάν χρειάζεται, καθώς η πρόληψη μπορεί να σε γλιτώσει από ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Tips για οδικό ταξίδι στο εξωτερικό

Αν το οδικό σου ταξίδι περνάει και από χώρες του εξωτερικού, θα χρειαστεί να κάνεις ένα-δύο πράγματα παραπάνω. Το να οδηγείς σε ξένη χώρα μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά απαιτεί προσεκτική προετοιμασία.

Πρώτα, χρειάζεται να ενημερωθείς για τους τοπικούς κανόνες οδήγησης και την κατάσταση των δρόμων στη χώρα που θα επισκεφθείτε. Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στις τοπικές καιρικές προβλέψεις για να αποφύγεις δυσκολίες και απρόσμενες καταστάσεις. Φρόντισε επίσης να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, ασφαλιστήριο και πράσινη κάρτα.

Τέλος, θα βοηθούσε αν ήξερες κάποιες βασικές φράσεις στη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεσαι, για να τις χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση ανάγκης ή για να καταλάβεις οδηγίες που θα σου δώσουν οι ντόπιοι.

Να μερικές φράσεις που μπορείς να μάθεις στη γλώσσα της χώρας που θα επισκεφθείς:


  • Πού είναι το κοντινότερο βενζινάδικο;
  • Πού είναι το κοντινότερο φαρμακείο;
  • Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά τα φαρμακεία;
  • Πώς μπορώ να πάω στο τάδε μέρος;
  • Πόσες ώρες είναι μέχρι το τάδε μέρος;
  • Υπάρχει γιατρός κοντά;
  • Μπορώ να φορτίσω το κινητό μου εδώ;

Τι είναι η πράσινη κάρτα;

Πράσινη κάρτα αυτοκινήτου είναι το πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης που αποδεικνύει ότι καλύπτεσαι για αστική ευθύνη σε χώρες του εξωτερικού. Εκδίδεται δωρεάν αν έχεις ήδη ασφάλεια αυτοκινήτου της Eurolife FFH. Κάνεις αυτά μια αίτηση, πριν να ταξιδέψεις με το όχημά σου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες που έχουν υπογράψει την Ενοποιημένη Συμφωνία του Συμβουλίου των Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης.

Road trip με ασφάλεια οπουδήποτε

Με τα ασφαλιστικά προγράμματα αυτοκινήτου της Eurolife FFH, νιώθεις ασφάλεια κάθε μέρα. Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου, το μόνο που χρειάζεται να σε απασχολεί είναι το ταξίδι σου να είναι ξέγνοιαστο.

Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου καλύπτουν μια ευρεία γκάμα περιστατικών, από τυχόν ζημιές, ολική ή μερική κλοπή του οχήματός σου μέχρι ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Επιπλέον, παρέχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης προς τρίτους, κάλυψη ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα και εγγυάται την κάλυψη δικαστικών εξόδων. Έχοντας το όχημά σου ασφαλισμένο, μπορείς να απολαύσεις το road trip σου με ηρεμία και ξεγνοιασιά.

Προγράμματα Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας