Ασφάλιση Υγείας

Προγράμματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης – Η αξία της αγάπης για τον εαυτό μας

Πώς η αγάπη προς τον εαυτό σου μετατρέπεται σε αγάπη για όλους;

Eurolife blog - climber woman at a mountain making a heart shape with her hands

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, στις 14 Δεκεμβρίου, είναι μια γιορτή που αφορά όλες τις μορφές αγάπης που υπάρχουν στον κόσμο, από τη γονεϊκή, τη φιλική, τη συντροφική αλλά και την αγάπη προς τον εαυτό μας. Αγαπώντας και φροντίζοντας τον εαυτό μας, ανοίγουμε την καρδιά μας για να δώσουμε αγάπη και στους άλλους. Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, ποιες καθημερινές συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αναπτύξουμε μια πιο ουσιαστική σχέση αγάπης μαζί του.

Διατήρησε θετικές σχέσεις και διώξε τους τοξικούς ανθρώπους

Μέρος της αυτό-αγάπης και της αυτοφροντίδας είναι να διατηρείς σχέσεις με θετικούς ανθρώπους. Σκέψου το σαν να επιλέγεις τους συνταξιδιώτες σου σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Είναι απαραίτητο και κάνεις πολύ καλά που το επιζητάς να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σου φτιάχνουν τη διάθεση, σε εμπνέουν και σε στηρίζουν.

Όταν περιβάλλεσαι από θετικά άτομα, αυτόματα νιώθεις πιο ευτυχισμένος και πιο θετικός άνθρωπος κι εσύ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σαν φρέσκος αέρας που σε ανανεώνει κάθε φορά που βρίσκεσαι μαζί τους. Και αυτή η ανάσα φρέσκου αέρα είναι ουσιαστική για την ψυχική σου υγεία και ευεξία.  

Θέσε τα όριά σου

Το να θέτεις τα όριά σου δεν είναι αυταρχική συμπεριφορά, είναι αυτοφροντίδα. Η σκέψη ότι κάποιος απο τον περίγυρό σου μπορεί να παρεξηγηθεί επειδή του αρνήθηκες μια βραδινή έξοδο ή που δεν τον βοήθησες σε μια υποχρέωση που είχε, δε βοηθάει.

Αν κάποιος είναι πραγματικός σου φίλος θα κατανοήσει τα όρια και τις ανάγκες σου, χωρίς να μπει σε διαπραγματεύσεις. Άρα, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι θέλεις να πεις «όχι» για να φροντίσεις τον εαυτό σου, μη διστάσεις. Η αυτό-αγάπη δεν είναι εγωισμός, είναι απλώς να φροντίζεις τον εαυτό σου όσο φροντίζεις και τους άλλους.

 

Διαχειρίσου την τελειομανία: Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος σε όλα

Ας μιλήσουμε, όμως, και για κάτι που πολλοί το ξεχνάμε μέσα στη βιασύνη της καθημερινότητας: δε χρειάζεται να είσαι τέλειος σε ό,τι κι αν κάνεις! Ναι, καλά διάβασες. Στην εποχή των social media, όπου όλοι φαίνονται λαμπεροί και χωρίς προβλήματα, είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της τελειότητας.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αγκάλιασε τις ατέλειές σου, αποδέξου ότι θα κάνεις λάθη και συγχώρεσε τις ατυχίες σου. Η αυτό-αγάπη ξεκινά από την αποδοχή του εαυτού μας. Η τελειότητα είναι ένας μύθος και η αυτό-αγάπη είναι η απάντηση στον μύθο αυτό.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να ξεκουράζεται

Γενικότερα στη ζωή μας μιλάμε συχνά για την αγάπη προς τους άλλους, αλλά πόσο συχνά μιλάμε για την αυτό-αγάπη και την αυτό-φροντίδα; Ένας τρόπος για να δείξεις την αγάπη στον εαυτό σου είναι να του επιτρέψεις να ξεκουράζεται, όποτε το έχει ανάγκη.

Η ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος. Είναι επίσης να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να αναπνεύσει, να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει ή απλώς και να αράξεις στον καναπέ χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα – το γνωστό «ταβάνινγκ». Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ξεκουραστεί! Είναι μια από τις σημαντικότερες πράξεις αυτο-αγάπης.

Εξέφρασε τα συναισθήματά σου

Τα συναισθήματα είναι για να τα μοιραζόμαστε:


  • Μια αγκαλιά στον φίλο σου που σου ανακοίνωσε ότι γίνεται πατέρας
  • Ένα παράπονο στην αδερφή σου που δε σου μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της.
  • Ένα δάκρυ χαράς όταν είδες την κολλητή σου νυφούλα.

Όλα αυτά καλό είναι να συμβαίνουν. Να θυμάσαι: δεν είναι λάθος το να αισθάνεσαι. Το μόνο λάθος είναι όταν δεν το εκφράζεις. Όλα τα συναισθήματα έχουν τη θέση τους. Αντί να τα κρύβεις βαθιά μέσα σου, το καλύτερο είναι να τα αναγνωρίζεις, να τα κατανοείς και να τα εκφράζεις, πάντοτε με σεβασμό και ενσυναίσθηση προς τον συνομιλητή σου. Αυτή η εκφραστικότητα είναι κλειδί για την ψυχική μας υγεία.

Bonus: Γιόρτασε τις επιτυχίες σου! (όποιες κι αν είναι αυτές)

Έστρωσες το κρεβάτι σου; Γιόρτασέ το! Πήρες προαγωγή; Μπράβο! Ολοκλήρωσες ένα δύσκολο έργο στη δουλειά; Χειροκρότησε τον εαυτό σου! Η γιορτή των επιτυχιών δεν είναι μόνο για τις μεγάλες στιγμές.

Είναι για κάθε βήμα που κάνεις προς τα εμπρός, κάθε μικρή νίκη στην καθημερινότητά σου. Αυτό δείχνει εκτίμηση και ενθάρρυνση προς τον εαυτό σου. Στην Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας, μεγάλες και μικρές, και να αγαπάμε τον εαυτό μας για όλα όσα έχει πετύχει.

Αγάπησε τον εαυτό σου λίγο περισσότερο

Σήμερα, τουλάχιστον, αγάπησε τον εαυτό σου λίγο παραπάνω! Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε την υγεία μας, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική! Η αυτό-αγάπη δεν είναι μόνο η φροντίδα του σώματος, αλλά και της ψυχής.

 

Στη Eurolife FFH, κατανοούμε την αξία της υγείας σε όλες τις διαστάσεις της και σου προσφέρουμε τα προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, με εκτενείς καλύψεις για ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις.

 

Ειδικά για την ψυχική υγεία, τα προγράμματά μας «Βασικό Υγεία» και «Προνόμιο για Όλους» προσφέρουν απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους με προνομιακά κόστη ανά συνεδρία.

Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να αποκτήσεις επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρά σου με τις συνδυαστικές εκπτώσεις του προγράμματος EurolifeSYN+.

 

Θέτοντας ως προτεραιότητα την πρόληψη και την καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η Eurolife FFH είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσει να διατηρείς καλύτερη ποιότητα ζωής με πραγματικές στιγμές αυτο-αγάπης και αυτο-φροντίδας.

Προγράμματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας