Προγράμματα Ασφάλισης Οχήματος

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Tι να ελέγχεις στο αυτοκίνητό σου πριν από ένα road trip

Ένας προληπτικός έλεγχος σου δίνει άνεση και ασφάλεια
Eurolife blog - couple with dog at a car

Πριν ξεκινήσεις το επόμενο road trip, υπάρχει μια λίστα με όλα αυτά που καλό είναι να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου, ώστε να είσαι εσύ και οι συνταξιδιώτες σου άνετοι και σίγουροι για το ταξίδι σας. Από την κατάσταση των ελαστικών μέχρι το επίπεδο των υγρών φρένων, και από τη λειτουργία του κλιματιστικού μέχρι τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, όλα θες να είναι στην εντέλεια.

Ένας μίνι έλεγχος σε όλα τα παραπάνω είναι σημαντικός για μια ασφαλή και άνετη εμπειρία. Ας δούμε, λοιπόν, τι χρειάζεται να ελέγξεις για να χαρείς όπως πρέπει την όμορφη ταξιδιωτική περιπέτεια που σας περιμένει!

Έλεγχος του αυτοκινήτου πριν το road trip

Ένας προληπτικός έλεγχος δεν είναι απλώς μια καλή ιδέα εδώ που τα λέμε. Είναι απαραίτητος για την ασφάλεια, την άνεση και την αποφυγή απρόοπτων καταστάσεων στον δρόμο.

Πίεση ελαστικών

Όπως εσύ βάζεις τα παπούτσια σου και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις αυτό το road trip, το ίδιο έτοιμο χρειάζεται να είναι και το αυτοκίνητό σου. Σκέψου τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου σαν τα παπούτσια του. Θέλεις να είναι σε τέλεια φόρμα για το μακρύ ταξίδι που πρόκειται να κάνεις. Τους λείπει πίεση; Φούσκωσέ τα πρώτα και ξεκίνα την εκδρομή σας με ασφάλεια.

Φώτα αυτοκινήτου

Πριν το επόμενο road trip, μην ξεχάσεις να ελέγξεις τα φώτα του αυτοκινήτου σου. Φανάρια, προβολείς, φλας, όλα πρέπει να λειτουργούν άψογα. Γιατί; Μα για να βλέπεις κάθε σημείο του δρόμου προς τον πολυπόθητο προορισμό σου και, φυσικά, για να σε βλέπουν και οι υπόλοιποι οδηγοί!

 

Υαλοκαθαριστήρες

Προτού πατήσεις γκάζι στο αυτοκίνητό σου με προορισμό τη δική σου Ιθάκη, μην ξεχάσεις να κάνεις έναν σούπερ-σημαντικό έλεγχο: τους υαλοκαθαριστήρες! Ναι, αυτά τα λαστιχένια πέρα-δώθε που σκουπίζουν το νερό και καθαρίζουν το τζάμι όταν βρέχει. Αν είσαι επιμελής, θα πρέπει να ελέγξεις το δοχείο νερού υαλοκαθαριστήρων, την τάπα σε μπροστά και πίσω υαλοκαθαριστήρες και να σιγουρευτείς ότι δεν χρειάζονται αλλαγή Έλεγξε αν λειτουργούν σωστά και αν το λάστιχο έχει υποστεί φθορά. Καθαρό παρμπρίζ σημαίνει ασφαλέστερο ταξίδι!

Τακάκια φρένων

Πριν από κάθε road trip, μην ξεχνάς να ελέγχεις τα τακάκια των φρένων. Είναι οι καλύτεροι φίλοι σου στον δρόμο, καθώς σου δίνουν την ασφάλεια που χρειάζεσαι σε κάθε στροφή. Αν ακούς σφύριγμα ή αισθάνεσαι να τρέμει το τιμόνι, ε, ήρθε η ώρα για αλλαγή! Μην το παραμελείς και σε κάθε περίπτωση μην το αφήσεις για μετά το ταξίδι. Ποιος θέλει να ψάχνει για συνεργείο στη μέση του πουθενά;!

Λάδια αυτοκινήτου

«Έλεγχος λαδιών: check!» είναι μια από τις φράσεις που θέλω να σε ακούσω να λες πριν από κάθε road trip. Είναι σαν να τσεκάρεις αν το αυτοκίνητό σου έχει πιει τον «καφέ» του, ένα πράγμα. Ένας γρήγορος έλεγχος επιπέδου και ποιότητας λαδιών μπορεί να σου κάνει το ταξίδι πιο εύκολο, αφού ο κινητήρας του αυτοκινήτου σου θα μπορεί λειτουργεί όπως πρέπει!

Υγρά φρένων

Τα υγρά φρένων σε βοηθούν να φρενάρεις. Και επειδή εκτός από το γκάζι θα χρειαστείς και το φρένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, φρόντισε να ελέγξεις το υγρό φρένων, πριν ξεκινήσεις. Βεβαιώσου ότι το επίπεδο στο δοχείο υγρών φρένων είναι μια χαρά και έτσι, θα εξασφαλίσεις μια ασφαλή και ομαλή οδηγική εμπειρία.

Air Condition αυτοκινήτου

Ας το πούμε και αλλιώς: σημασία δεν έχει πάντα μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις τσεκάρει ότι λειτουργεί καλά το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σου! Κανείς δε θέλει να μοιάζει με λιωμένη σοκολάτα σε μπεν- μαρί το καλοκαίρι ούτε να είναι ντυμένος σαν Εσκιμώος μέσα στο αυτοκίνητό σου αν ταξιδεύετε χειμώνα. Ένας γρήγορος έλεγχος στο A/C θα σας διασφαλίσει δροσερό (ή ζεστό) αεράκι και, κατά γενική ομολογία, ένα άνετο ταξίδι!

Έλεγχος ευθυγράμμισης των τροχών

Πάρε το αυτοκίνητο για μια βόλτα και πρόσεξε το τιμόνι. Αν νιώθεις ότι το αυτοκίνητο σου «τραβάει» μόνο του προς τα αριστερά ή τα δεξιά όταν οδηγείς ευθεία, ε, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Μπορεί να υπάρχει θέμα με την ευθυγράμμιση των τροχών. Ένας τεχνικός μπορεί να εντοπίσει θέματα ευθυγράμμισης στους τροχούς και θέματα απόσβεσης στις αναρτήσεις. Μην αφήσεις τις αμφιβολίες να σε καθυστερούν. Κάνε τον έλεγχο και εξασφάλισε μια άνετη και ασφαλή διαδρομή για όλους!

Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων

Πριν πατήσεις το γκάζι, μην ξεχάσεις να ελέγξεις ότι έχεις μαζί σου όλα τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα! Πρώτα, βεβαιώσου ότι η άδεια οδήγησης (το δίπλωμα ντε!) έρχεται μαζί σου και δεν το άφησες σπίτι να…προσέχει τη γάτα. Έπειτα, τσέκαρε άδεια κυκλοφορίας και ασφάλιση του αυτοκινήτου. Τέλος, δες ότι έχεις μαζί σου όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως διαβατήριο, ταυτότητα, και βίζα αν χρειάζεται. Τώρα που έχεις προετοιμαστεί σωστά για την εκδρομή με αυτοκίνητο, βάλε μπρος και φύγατε!

Ασφάλεια στο road trip με τη Eurolife FFH

Πριν από κάθε road trip, μην ξεχνάς τον απαραίτητο έλεγχο! Εκτός από τον έλεγχο λαδιών, ελαστικών και φρένων, μην παραλείπεις και την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου. Η Eurolife FFH είναι εδώ για να σου παρέχει την ηρεμία και την ψυχραιμία που χρειάζεσαι σε κάθε απρόοπτο γεγονός (μερική κλοπή αυτοκινήτου, κλοπή καταλύτη, χαλαζόπτωση κ.λπ.)

 

Προσφέρουμε 24ωρη εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, και ευελιξία στη χρονική κάλυψη, με επιλογές 3, 6 ή 12 μηνών. Και μην ξεχνάς ότι με κάθε 12μηνη περίοδο χωρίς ζημιά, έχεις έκπτωση στα επόμενα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, για ακόμη χαμηλότερες τιμές.

 

Επιπλέον, με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων ΕurolifeSYN+ εάν έχεις ήδη ένα ή περισσότερα ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποκτάς 5% έκπτωση στην ασφάλιση αυτοκινήτου Safe Drive Standard και Safe Drive Plus.

 

Ασφάλισε το όχημά σου, είτε είναι επιβατικό, αγροτικό, φορτηγό, μοτοσυκλέτα ή τροχόσπιτο, και άσε τις ανησυχίες πίσω. Ο δρόμος σε περιμένει με ασφάλεια και σιγουριά!
Προγράμματα Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας