Πώς θα προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από φυσικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι;

Φυσικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι, μας κάνουν να σκεφτόμαστε περισσότερο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Άλλωστε είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε και που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δείτε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε!

Τι είναι το χαλάζι και πώς δημιουργείται; 

Το χαλάζι είναι μια μορφή υετού. Θα πείτε τώρα, τι είναι ο υετός; Με τον όρο αυτό περιγράφουμε το νερό που πέφτει-σε οποιαδήποτε μορφή- στην επιφάνεια της γης από τον ουρανό. Αυτά τα ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα (όπως ονομάζονται πιο επιστημονικά) περιλαμβάνουν τη βροχή (όλα τα είδη της), το χιονόνερο και το χιόνι, το χαλάζι αλλά και κάθε μορφή υγρασίας που συναντάμε στο έδαφος, αλλά και πάνω στα φυτά.

Γεγονός παραμένει ότι, όσο εντυπωσιακό και αν είναι το χαλάζι, είναι άκρως επικίνδυνο. Μπορεί να φτάσει σε μέγεθος διαμέτρου μέχρι και 10 εκατοστά ενώ, επειδή πέφτει από πολύ μεγάλο ύψος, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε με πόση ταχύτητα έρχεται κατά πάνω μας.

Τι ζημιές μπορεί να προκαλέσει το χαλάζι;

Οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν είναι πολλές και διαφόρων ειδών. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε στις ειδήσεις για τις ζημιές που έγιναν σε διάφορες καλλιέργειες. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουν δηλωθεί και ανθρώπινα θύματα από χαλάζι, καθώς ήταν μεγάλου μεγέθους και προκάλεσε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι. Ζημιές μπορούν να προκληθούν ακόμα και σε σπίτια, ειδικά αν έχουν γυάλινες επιφάνειες.

Τα πιο συχνά «θύματα» του χαλαζιού είναι τα αυτοκίνητά μας!

Όσοι είναι άτυχοι και δεν έχουν κάποιο γκαράζ εσωτερικό (όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό αφού η χαλαζόπτωση μπορεί να σας πετύχει και στο δρόμο), σίγουρα θα έχουν κρατήσει την αναπνοή τους βλέποντας το χαλάζι να πέφτει πάνω στο αμάξι τους, ελπίζοντας να μην γίνει καμιά ζημιά. Δυστυχώς, όμως, τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα και μερικές φορές οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες και σοβαρές.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας; 

Φυσικά, δεν μπορείτε να προβλέψετε πότε θα ρίξει χαλάζι, ώστε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε προστατευμένο μέρος. Επίσης, δεν έχει σημασία πού μένετε ή τι εποχή είναι, καθώς ο καιρός είναι απρόβλεπτος. Επομένως, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά ώστε να το αποτρέψετε να συμβεί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προνοήσετε.

Η Eurolife FFH προσφέρει καλύψεις για ζημιές από χαλάζι που ξεκινούν από 10€!

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τον κάθε ασφαλιζόμενο να μπορεί να επιλέξει ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες του, όπως είναι και για εσάς, η Eurolife FFH έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμα δύο προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου, το Safe Drive Standard και το Safe Drive Plus. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τις καλύψεις που σας είναι απαραίτητες για την καλύτερη προστασία του αυτοκινήτου σας.

Η κάλυψη από φυσικές καταστροφές, είναι προαιρετική, αλλά το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί. Αρκεί να πούμε ότι για ένα αυτοκίνητο αξίας 5.000€ το ετήσιο κόστος είναι μόλις 10€.

Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει ολική βαφή στο αυτοκίνητο εξαιτίας ζημιάς από χαλάζι, τότε το κόστος αποκατάστασης μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 1.500€ με 2.000€ ανάλογα με τον τύπο του οχήματος. Σε περίπτωση που διαθέτετε στεγασμένο χώρο για το αυτοκίνητό σας, ενδεχομένως αυτό να μην επηρεάσει το ασφάλιστρό σας, αλλά καλό είναι να συμβουλευτείτε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

Όπως διαπιστώνετε λύσεις υπάρχουν. Εσείς, μπορείτε να τις μελετήσετε και να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και το αυτοκίνητό σας. 

 
Προγράμματα‌ ‌Ασφάλισης‌ ‌Οχήματος‌

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας