Ομαδική Ασφάλιση και Προνόμια Προσωπικού

Αξία έχει να βλέπουμε την επιχείρησή σας να μεγαλώνει με ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζομένους σας

Τα 9 χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες

Τι κάνει ένα περιβάλλον εργασίας ιδανικό για όλους εκείνους που ψάχνουν το κάτι παραπάνω στα εργασιακά;
Eurolife blog - young professionals in business meeting

Στη σημερινή αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι αναζητούν πολλά περισσότερα από μια θέση εργασίας με έναν ικανοποιητικό μισθό. Οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν στελέχη ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο. Οι ταλαντούχοι άνθρωποι ψάχνουν τον ιδανικό χώρο εργασίας, όπου η εταιρεία θα νοιάζεται για την ευημερία τους και θα προσφέρει ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα 9 χαρακτηριστικά που κάνουν μια δουλειά ιδανική για όλους εκείνους που ψάχνουν κάτι περισσότερο από το να κάνουν απλώς μια εργασία σε μια μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση.

Ικανοποιητικές απολαβές

ΟΚ, ας μιλήσουμε για το μεγάλο θέμα: τι θέλουν οι εργαζόμενοι; Πρώτον και πάνω απ' όλα, έναν μισθό που καλύπτει τις ανάγκες τους. Ας το πούμε «το κυρίως πιάτο». Δίπλα στο κυρίως λοιπόν, καλό είναι να υπάρχουν και τα απαραίτητα «συνοδευτικά», όπως bonus, κουπόνια φαγητού και διάφορες άλλες επιπλέον παροχές.

Για παράδειγμα:


  • Η δωρεάν συνδρομή σε γυμναστήριο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι fitness enthusiasts.
  • Τα δωρεάν γεύματα νοιάζουν αρκετά αυτούς που αγαπούν το delivery (και είναι αρκετοί!).
  • Η δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη είναι μια ακόμη πολύ σημαντική παροχή.
  • Τα δώρα γενεθλίων και η δωρεάν μετακίνηση προς και από τη δουλειά είναι επίσης λόγοι για να επιλέξει ένας εργαζόμενος την εταιρεία σου.

Αυτά τα «επιπλέον καλούδια» δεν είναι απλώς το κάτι παραπάνω. Είναι επένδυση στην ευημερία των εργαζομένων σου και εκτιμώνται δεόντως!

 

Ωραία εταιρική κουλτούρα

Μια καλή εταιρική κουλτούρα είναι σαν την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε μια μεγάλη παρέα. Σε μια καλή και δεμένη παρέα λοιπόν, ο ένας στηρίζει τον άλλον. Ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του, αλλά ταυτόχρονα ζει αρμονικά πλάι σε άλλους ανθρώπους που τον νοιάζονται.

Όταν οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και δεν επικρατεί μόνο ο τοξικός ανταγωνισμός μεταξύ τους, η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη και δημιουργική, και κάθε μέρα στη δουλειά είναι μια ευκαιρία για μάθηση και εξέλιξη. Επομένως, αν θέλεις η εταιρεία σου να γίνει πιο ελκυστική για τα πολύτιμα μυαλά εκεί έξω, δημιούργησε μια ευχάριστη κουλτούρα που θα κερδίσει τις καρδιές (και το ταλέντο) τους!

Αξιοκρατία

Η αξιοκρατία είναι σαν το ευ αγωνίζεσθαι. Όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να σκοράρουν! Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στο εργασιακό περιβάλλον.

Μια αξιοκρατική συμπεριφορά περιλαμβάνει:


  • προαγωγές χωρίς προκατάληψη.
  • ισότιμη αναγνώριση και ανταμοιβές.
  • ισορροπημένη κατανομή των καθηκόντων.
  • τακτικό και ειλικρινές feedback.
  • αμφίδρομες αξιολογήσεις απόδοσης.

Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται δίκαια, είναι πιο πιθανό να είναι αφοσιωμένοι στην εταιρεία και να παράγουν καλή δουλειά. Επομένως, δώσε την ευκαιρία σε όλους να διεκδικήσουν αυτό που αξίζουν.

Δυνατότητα για επαγγελματική εξέλιξη

Αν θέλεις να έχεις την επικρατέστερη εταιρεία για τους υποψήφιους εργαζόμενους, θυμήσου ότι η επαγγελματική εξέλιξη είναι το μυστικό όπλο. Σαν τον James Bond που πάντα έχει τα κατάλληλα gadgets για κάθε του περιπέτεια, έτσι κι οι εργαζόμενοι χρειάζονται τα κατάλληλα «εργαλεία» για να εξελίσσονται.

Πρόσφερέ τους δυνατότητες για επαγγελματική ανάπτυξη όπως δωρεάν σεμινάρια, συμμετοχή σε επαγγελματικά συνέδρια, ακόμη και χρηματική ενίσχυση για μεταπτυχιακές σπουδές. Αν αυτό δε σε κάνει να φαίνεσαι cool στα μάτια τους, τότε τι;

Μην ξεχνάς, οι εργαζόμενοι που αισθάνονται ότι εξελίσσονται είναι χαρούμενοι εργαζόμενοι. Και όσο πιο ευχαριστημένοι είναι, τόσο πιο ικανοί θα είναι στη δουλειά τους.

Εργασιακή ασφάλεια

Η εργασιακή ασφάλεια είναι αυτό το «κάτι» που κάνει τους υποψήφιους εργαζόμενους να λένε «Ναι, αυτή η εταιρεία είναι το μέρος που θέλω να είμαι!» Και αυτό είναι σημαντικό γιατί, όσο ασχολούμαστε με την κερδοφορία και την απόδοση, ξεχνάμε ότι πρώτα απ' όλα, είμαστε άνθρωποι και χρειαζόμαστε να νιώσουμε ασφάλεια σε ένα θετικό περιβάλλον εργασίας.

Όταν ο εργοδότης δημιουργεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας, τότε οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι τους νοιάζεται πραγματικά. Και όταν οι εργαζόμενοί σου νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η εργασιακή ασφάλεια που εμπνέεις στην αγορά είναι το μέσο για να θέλουν οι καλύτεροι υποψήφιοι να έρθουν σε σένα για συνέντευξη. 

Αποδοχή της διαφορετικότητας και συμπερίληψη

Ένας οργανισμός που αγκαλιάζει τις πολυπολιτισμικές προσεγγίσεις, τις ποικίλες πεποιθήσεις και τα διαφορετικά lifestyles, είναι πιο δυνατός και πιο ευέλικτος. Όταν μιλάμε για μια ελκυστική και επιτυχημένη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η συμπερίληψη.

Κάθε άνθρωπος φέρνει τις δικές του νότες, τις δικές του εμπειρίες, απόψεις και βιώματα, και ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο προσφέρει διαφορετικές και out of the box λύσεις.

Διαφάνεια

Όταν μιλάμε για διαφάνεια στην επιχείρηση, τίποτα δε θα πρέπει να μένει κάτω από το πέπλο του μυστηρίου, όπως έκανε για παράδειγμα η γιαγιά μας με τη μυστική συνταγή της για την πορτοκαλόπιτα! Διαφάνεια σημαίνει να είσαι ανοιχτός για να μοιράζεσαι τα πάντα με τους εργαζόμενούς σου.

Έρχονται προκλήσεις; Ανακοίνωσε τες! Έχετε επιτυχίες; Πανηγύρισε τες! Και μην ξεχνάς τα καθημερινά:


  1. ανοιχτές συζητήσεις
  2. διαφανής διαχείριση
  3. ξεκάθαρα οικονομικά
  4. συναντήσεις που είναι καλεσμένοι όλοι ανεξαιρέτως

Σε ένα διαφανές εργασιακό περιβάλλον, όσα γίνονται τα γνωρίζουν όλοι!

Συμβολή σε έργα με αξία

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται περηφάνια και ικανοποίηση όταν συμβάλλουν σε έργα με αξία. Εταιρείες που έχουν ενδιαφέροντα projects, μη κερδοσκοπικοί φορείς, προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρουν αξία στην κοινότητα, εταιρείες με στόχους πέρα από το κέρδος, και επιχειρήσεις που στηρίζουν σημαντικά γεγονότα, είναι ακριβώς αυτό που κάνει τους εργαζόμενους να νιώθουν περήφανοι για τη δουλειά τους.

Όταν κανείς νιώθει ότι είναι μέρος σε κάτι πολύ μεγαλύτερο με αξία για όλο τον κόσμο, αισθάνεται λίγο σαν τον Alexander Fleming όταν ανακάλυψε την πενικιλίνη!

Αίσθημα ότι η εταιρεία τούς νοιάζεται και τους φροντίζει

Επειδή στη Eurolife FFH ξέρουμε ότι προσπαθείς πάντα για την καλύτερη φροντίδα των εργαζομένων σου, θέλουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθειά σου με τα Ομαδικά Ασφαλιστικά Προγράμματά μας.

Η Eurolife FFH στηρίζει την ιδέα πως η φροντίδα για τους εργαζομένους δημιουργεί ένα επιτυχημένο εργασιακό περιβάλλον. Τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης έχουν πολλά οφέλη, προσφέρουν ανταμοιβές, προστατεύουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, δημιουργούν εμπιστοσύνη και πίστη, και δίνουν κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτός είναι ο τρόπος σου να δείξεις ότι νοιάζεσαι για το προσωπικό σου!

Ανακάλυψε την ασφάλιση προσωπικού

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας