Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία

Καλοκαίρι στο σπίτι με παιδιά; 9+1 δραστηριότητες από το Project Parenting!

Aπό την συνεργάτη του Project Parenting, Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Eurolife blog - father playing with daughter

Aπό την επαγγελματία συνεργάτη του Project Parenting, Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Ο χρόνος μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι με τα παιδιά είναι συχνά μια πρόκληση για εμάς τους μεγάλους. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι, το οποίο φέρνει μαζί του κάποιες ζεστές μέρες και ώρες, με την παραμονή μέσα στο σπίτι να γίνεται η μόνη επιλογή. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να τις χρωματίσουμε και να δημιουργήσουμε αξέχαστες καλοκαιρινές αναμνήσεις μέσα στο σπίτι με τα παιδιά μας;

Οι γονείς ξεχνάμε κάποιες φορές ότι στα μάτια των παιδιών πολλά καθημερινά, απόλυτα συνηθισμένα για εμάς, αντικείμενα δείχνουν συναρπαστικά. Το σπίτι, λοιπόν, μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν δικό μας, υπέροχο κόσμο, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες! Έναν κόσμο που μπορεί να παραμείνει ασφαλής, ακόμα και αν φύγουμε για διακοπές και τον αφήσουμε πίσω μας, με τη φροντίδα της Eurolife FFH και τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που προσφέρει. Έτσι, θα μπορούμε να απολαύσουμε ανέμελα τις διακοπές μας και να συνεχίσουμε τις περιπέτειές μας στο σπίτι μας, όταν επιστρέψουμε!

Ας μοιραστούμε, λοιπόν, μερικές ιδέες που μπορούν να «μεταμορφώσουν» το σπίτι μας στο πιο διασκεδαστικό μέρος!

Ας γνωριστούμε ξανά με το σπίτι μας:

 

Καναπές σπηλιά

Ο καναπές με όλα αυτά τα μεγάλα και μικρά μαξιλάρια μπορεί να γίνει μια υπέροχη σπηλιά ή τούνελ ή ό,τι άλλο φανταστούμε, και τα παιδιά το λατρεύουν. Κρύψτε μέσα τα αγαπημένα τους παιχνίδια και ξεκινήστε μαζί με τα παιδιά σας μια περιπέτεια εξερεύνησης ή στοιβάξτε τα μαξιλάρια για να φτιάξετε ένα τεράστιο βουνό. Όταν καταφέρουμε τελικά να κρατήσουμε ισορροπία στα μαξιλάρια και να περιηγηθούμε στο λαβύρινθό τους μέχρι να γκρεμιστούν πάνω μας, το συναίσθημα θα είναι συναρπαστικό και σίγουρα θα ξεκαρδιστούμε όλοι στα γέλια!

 

Ζωγραφική στο τζάμι

‘Ένας εναλλακτικός τρόπος ζωγραφικής που ξετρελαίνει τα παιδιά και δε λερώνει το σπίτι. Τα παιδιά λατρεύουν να πηγαίνουν κόντρα στις απαγορεύσεις και αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος να τους επιτρέψουμε λίγη παραπάνω ελευθερία και να τους δώσουμε περισσότερο χώρο για δημιουργική έκφραση. Χωρίς χαρτιά και μουτζούρες, με όλα τα χρώματα (οι μαρκαδόροι, που βγαίνουν με νερό, είναι μια καλή επιλογή) και γόμα την ίδια μας τη παλάμη ή ένα κομμάτι χαρτί (τα μωρομάντηλα κάνουν επίσης εξαιρετικό καθάρισμα στα τζάμια), μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τη φαντασία μας. Προτρέψτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν το πώς φαντάζονται ότι θα είναι η πρώτη μέρα στη θάλασσα ή το αγαπημένο τους παιχνίδι ή ακόμα και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε τη λέξη «διακοπές»! Στο τέλος μπορείτε να βγάλετε μια σέλφι για να θυμάστε τη στιγμή για πάντα!

 

Παιχνίδι στην μπανιέρα

Τα παιδιά λατρεύουν την εξερεύνηση. Ο βυθός της μπανιέρας μπορεί να γίνει μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, συνεπώς αν δεν τον έχουμε  εξερευνήσει ακόμη, ας μη χάνουμε χρόνο! Γεμίζουμε την μπανιέρα με νερό, βάζουμε μέσα διάφορα πλαστικά παιχνίδια και μπαίνουμε και εμείς μέσα με το παιδί μας, αν θέλουμε να δροσιστούμε. Βαρκάκια μπορεί να επιπλέουν στο νερό και πολύτιμα αντικείμενα να χρειάζεται να ψαρευτούν από τον πάτο της μπανιέρας με τα χέρια ή με μια μικρή απόχη. Η μάσκα ή τα γυαλάκια θαλάσσης θα κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ζωντανή!

 

Παιχνίδι με το νερό

Το νερό είναι σύμβολο χαράς και παιχνιδιού. Και το λάστιχο του ποτίσματος είναι πάντα μια εξαιρετικά δροσερή επιλογή παιχνιδιού, στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Είτε χρησιμοποιείται για το γέμισμα μιας πλαστικής πισίνας που θα τοποθετήσουμε στη βεράντα μας, είτε για ένα απογευματινό μπουγέλο στον κήπο, είναι πάντα μια εγγυημένη λύση για διασκεδαστικό παιχνίδι! Ακόμη, μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να μας βοηθήσουν στο σκούπισμα και το πλύσιμο του μπαλκονιού, ενθαρρύνοντάς τα έτσι να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού και να νιώσουν πιο υπεύθυνα.

 

Κουκλοθέατρο

Τα σεντόνια και το παιδικό κρεβάτι γίνονται υπέροχη σκηνή για κουκλοθέατρο! Τα υλικά που χρειάζονται είναι ένα σεντόνι και μερικά μανταλάκια, ώστε να φτιαχτεί το πανί του θεάτρου. Από πίσω θα μπουν οι κούκλες που θα φαίνονται πάνω από το πανί, από κάτω θα είναι κρυμμένος αυτός που τις κινεί και μπροστά θα είναι οι θεατές. Γονείς και παιδιά μαζί μπορούν να δημιουργήσουν το σενάριο της ιστορίας και έπειτα ο καθένας να μπει στο ρόλο του. Γονείς θεατές, παιδιά αφηγητές, κουκλάκια ηθοποιοί και μια παράσταση απολαυστική! Λίγη μουσική θα κάνει το θέαμα ακόμα πιο «φαντασμαγορικό», ενώ ένα μπολ ποπ κορν θα δώσει μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης στην παράσταση.

 

Κρυμμένος θησαυρός

Κρυμμένος θησαυρός, ένα παιχνίδι αναζήτησης, φαντασίας και εξερεύνησης! Βρίσκουμε σημεία-κρυψώνες μέσα στο σπίτι, κρύβουμε αντικείμενα και γράφουμε οδηγίες- γρίφους που θα μας κάνουν να μην θέλουμε να βρούμε τον θησαυρό για να συνεχίσουμε να παίζουμε! Αν θέλουμε, καλούμε και φίλους, για έναν μίνι διαγωνισμό, με διαφορετικές ομάδες να προσπαθούν η κάθε μία να λύσει τους γρίφους και να βρει τελικά το θησαυρό.

 

Μαγειρική φαντασίας

Ποιο παιδί δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα του να μπει στην κουζίνα και να χρησιμοποιήσει τα υλικά μαγειρικής όπως εκείνο τα έχει φανταστεί; Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα σταδιακά τα υλικά της αρεσκείας μας, όπως αλεύρι, νερό, μπαχαρικά, πολύχρωμη τρούφα και ό,τι άλλο εμπνευστούμε. Η ανάμειξη των υλικών, τα διαφορετικά χρώματα και οι υφές που θα διαδέχονται η μία την άλλη, είναι μια καλή μαγειρική προθέρμανση για τους μικρούς μας φίλους.

 

Ηφαίστειο στην κουζίνα

Μαγειρική σόδα και ξίδι μπορούν να δημιουργήσουν μια ευφάνταστη «έκρηξη ηφαιστείου» στην κουζίνα. Τοποθετούμε ένα λεπτό ποτήρι με μαγειρική σόδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο για να φτιάξουμε το σχήμα του ηφαιστείου, τυλίγοντας το ποτήρι περιμετρικά, και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ξίδι. Για να δούμε τι θα γίνει!

 

Παιχνίδι με μπαλόνια

Τα μπαλόνια ξυπνούν επίσης παιχνιδιάρικη διάθεση. Ο κανόνας και ο στόχος του παιχνιδιού είναι ένας: να μην πέσει το μπαλόνι στο πάτωμα! Φουσκώνουμε μπαλόνια σε διάφορα χρώματα και τα πετάμε στο ταβάνι. Καθώς αυτά κατεβαίνουν, με χέρια, πόδια ή κεφάλι προσπαθούμε να τα σταματήσουμε από το να φτάσουν στο πάτωμα. Μια δραστηριότητα για παιχνίδι και γυμναστική μαζί!

 

Οικογενειακές φωτογραφίες

Για το τέλος, σας κρατήσαμε κάτι πιο ξεκούραστο… Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι  της ζωής μας. Σίγουρα χρειάζεται μέτρο και προσοχή στην ορθή χρήση της, ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας, αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια καλή παρέα! Τραβάμε αστείες φωτογραφίες και selfies με τα παιδιά μας και τις διακοσμούμε με σχέδια που μας παρέχονται ως επιλογή από τα διάφορα apps. Έπειτα, μπορούμε να τις τυπώσουμε και να τις καρφιτσώσουμε πάνω σε έναν πίνακα από φελλό, δημιουργώντας έτσι ένα διασκεδαστικό οικογενειακό κολλάζ για να θυμόμαστε αυτές τις ευχάριστες στιγμές μας!

 

Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι με τη βοήθεια της φαντασίας, ακόμα και τα πιο απλά, καθημερινά αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και διασκέδασης. Ακόμη όμως και αν διστάζουμε να πειραματιστούμε, επειδή θεωρούμε ότι δεν έχουμε τις κατάλληλες ιδέες, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας δώσει την πολυπόθητη έμπνευση.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να καταλάβουμε ότι τα παιδιά δε μας θέλουν φωτεινούς παντογνώστες. Εμείς οι μεγάλοι είμαστε που μπαίνουμε συχνά από μόνοι μας σε αυτό το ρόλο, να νιώθουμε  δηλαδή οι μοναδικοί υπεύθυνοι να βρούμε ιδέες και λύσεις για το κάθε τι. Ειδικά σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, η δική μας διάθεση να απολαύσουμε πραγματικά ποιοτικό χρόνο μέσα στο σπίτι με τα παιδιά μας, μαζί με τις δικές τους ιδέες και την παιδική φαντασία, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να περάσουμε υπέροχα όλοι μαζί!

 

Σε ό,τι αφορά το σπίτι μας, το καταφύγιο μέσα στο οποίο περνάμε τις πιο όμορφες στιγμές μας ως οικογένεια και δημιουργούμε αναμνήσεις με αυτούς που αγαπάμε, αυτό μπορεί και πρέπει να είναι ασφαλές όχι μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, που εμείς θα λείπουμε, αλλά όλο το χρόνο.

Σύμμαχός μας στο να αντιμετωπίσουμε κάθε απρόοπτο, είναι η ασφάλιση κατοικίας. Χάρη στα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Eurolife FFH που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία καλύψεων και προσαρμόζονται στις ανάγκες και τον οικονομικό προϋπολογισμό κάθε σπιτιού, μπορείτε να έχετε τη σιγουριά πως ό,τι κι αν συμβεί θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μάθε για τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας