Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία

Μαθαίνοντας για τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Πώς να επιλέξεις εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου
Eurolife blog - family at home

Το σπίτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη ζωή μας, είτε είμαστε ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές. Είναι ο χώρος που στεγάζει όχι μόνο έπιπλα και αντικείμενα, αλλά και τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες σου. Επίσης, είναι ο χώρος που διαμορφώνεις ακριβώς όπως τον θέλεις, με βάση το γούστο και τις ανάγκες σου, δημιουργώντας θαλπωρή και ηρεμία που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, έχει σημασία η ασφάλιση από διαρρήξεις, φυσικές καταστροφές ή βλάβες που ενδέχεται να δημιουργήσουν απρόοπτα έξοδα. Στην Ελλάδα, παρά το ότι έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη, που φτάνει σχεδόν το 75%, μόλις το 16% των κατοικιών είναι ασφαλισμένες.

Για εμάς στη Eurolife FFH, κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία, γι’ αυτό και προσφέρουμε διαφορετικά προγράμματα για την ασφάλισή του. Στο πλαίσιο αυτό, μοιραζόμαστε μαζί σου παρακάτω μια σειρά από tips που θα σε βοηθήσουν πολύ όταν θα διαλέγεις το πρόγραμμα ασφάλισης για το δικό σου σπίτι.

Τι να προσέξεις όταν συγκρίνεις προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Το πιο σημαντικό βήμα είναι γνωρίζεις ποιες ανάγκες θέλεις να καλύψεις, ώστε να εξασφαλίσεις ότι το πρόγραμμα που θα επιλέξεις θα ανταποκρίνεται σε αυτές. Επίσης, μιας και λίγη παραπάνω γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, παρακάτω θα διαβάσετε για τους πιο κλασικούς ασφαλιστικούς όρους που υπάρχουν στα συμβόλαια, όπως το όριο ευθύνης της εταιρείας και το εκπιπτόμενο ποσό ή απαλλαγή.

Οι καλύψεις που προσφέρει το ασφαλιστικό σου πρόγραμμα

Κάθε ασφαλιστικό πρόγραμμα ασφάλισης σπιτιού αποτελείται από τις βασικές καλύψεις, στις οποίες, ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς, αν το επιθυμείς, να προσθέσεις επιπλέον προαιρετικές. Στην ουσία, οι επιλογές που έχεις είναι:

  • Να ασφαλίσεις το κτήριο και το περιεχόμενό του
  • Να ασφαλίσεις μόνο το κτήριο
  • Να ασφαλίσεις μόνο το περιεχόμενο (για παράδειγμα, ως περιεχόμενο περιγράφονται όλα τα αντικείμενα που θα πάρεις μαζί σου σε περίπτωση μετακόμισης)

 Ας δούμε, λοιπόν, μερικά παραδείγματα καλύψεων, δηλαδή από τι μπορούμε να ασφαλίσουμε το σπίτι μας, επιλέγοντας τα προγράμματα Eurolife FFH:

  • Πυρκαγιά & κεραυνός
  • Έκρηξη
  • Πτώση αεροσκάφους
  • Ζημιές από πρόσκρουση οχήματος ή τρένου
  • Έξοδα αποκομιδής συντριμμάτων
  • Καπνός από πυρκαγιά
  • Πτώση δέντρων, κλαδιών, στύλων ή κεραιών
  • Κλοπή από διάρρηξη ή ληστεία
  • Σεισμός
  • Καθίζηση ή κατολίσθηση εδάφους
  • Καιρικά φαινόμενα
  • Διαρροή νερού από σωληνώσεις
  • Απώλεια νερού

Ανάλογα το πρόγραμμα ασφάλισης, κάποιες από τις παραπάνω καλύψεις ανήκουν στο βασικό πακέτο, ενώ άλλες είναι προαιρετικές και μπορείς να τις προσθέσεις extra.

Αν είσαι ενοικιαστής, ένα πρόγραμμα ασφάλειας περιεχομένου σπιτιού είναι μια ιδανική λύση για να αποζημιωθείς σε περίπτωση που τα πράγματά σου φθαρούν ή κλαπούν. Από την άλλη, αν το σπίτι είναι δικό σου, ένα συνδυαστικό πρόγραμμα κτηρίου και περιεχομένου είναι η πρόταση που σου ταιριάζει περισσότερο. Και ένα ακόμα tip: παρά τα όσα πιστεύουμε και η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας, ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας είναι ιδιαίτερα οικονομικό και φιλικό προς το budget μας!

Λίγα λόγια για το όριο ευθύνης και το ποσό απαλλαγής

Κάθε κάλυψη περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας έχει το δικό της όριο ευθύνης, δηλαδή το μέγιστο ποσό που θα καταβάλει η ασφαλιστική εταιρεία ως αποζημίωση για μια καλυπτόμενη απώλεια ή ζημία.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι μια κάλυψη έχει όριο ευθύνης €3.000. Αυτό σημαίνει ότι το μέγιστο ποσό αποζημίωσης που θα λάβεις από την ασφαλιστική εταιρεία, εάν προκύψει η συγκεκριμένη καλυπτόμενη ζημιά, θα είναι το ποσό των €3.000.

Από την άλλη, το ποσό απαλλαγής ή εκπιπτόμενο ποσό αντιστοιχεί στα χρήματα που θα χρειαστεί να πληρώσεις εσύ για κάποια ζημιά, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Για παράδειγμα, αν μια κάλυψη έχει απαλλαγή €150, αυτό σημαίνει ότι εάν προκύψει η συγκεκριμένη ζημιά στην κατοικία σου, εσύ θα καταβάλεις τα πρώτα €150 και η ασφαλιστική εταιρία θα σου αποζημιώσει το υπόλοιπο ποσό (και μέχρι το όριο ευθύνης).

Και μια σημαντική σημείωση: το ύψος του ποσού απαλλαγής μπορεί να επηρεάσει το κόστος του ασφάλιστρου.

Προστασία με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Eurolife FFH

Για εμάς στη Eurolife FFH κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία. Τα προγράμματά μας για ασφάλιση κατοικίας προσφέρουν μεγάλη ποικιλία καλύψεων και μπορείς να τα προσαρμόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Τα προγράμματα καλύπτουν το κτίριο και το περιεχόμενο, ή συνδυαστικά και τα δύο, ενώ προσφέρονται και συγκεκριμένες καλύψεις χωρίς απαλλαγή, για τις οποίες η Eurolife FFH καλύπτει εξ ολοκλήρου την αποζημίωση.

MultiHome Ευέλικτο: Ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας που προσφέρει ευρεία γκάμα βασικών και προαιρετικών καλύψεων και περιλαμβάνει τον σεισμό στις βασικές καλύψεις.

MultiHome Ολοκληρωμένο: Ένα πρόγραμμα για εσένα που θέλεις να έχεις ακόμα περισσότερες καλύψεις και υπηρεσίες. Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει και την κάλυψη για καιρικά φαινόμενα.

Τα προγράμματα MultiHome Ευέλικτο και MultiHome Ολοκληρωμένο προσφέρουν τη δυνατότητα μηδενικής συμμετοχής σε ορισμένες καλύψεις. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείς να επιλέξεις τις παρακάτω καλύψεις και σε περίπτωση ζημιάς η Eurolife FFH καλύπτει εξ ολοκλήρου την αποζημίωση και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τίποτα από την τσέπη σου:

• Κλοπή από διάρρηξη

• Πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα

• Διαρροή νερού από σωληνώσεις

• Αστική ευθύνη προς γείτονες από πυρκαγιά ή έκρηξη

• Οικογενειακή αστική ευθύνη

• Αστική ευθύνη από διαρροή νερών

• Θραύση ειδών υγιεινής

• Θραύση σωληνώσεων

• Έξοδα εντοπισμού

Sweet Home Content: Ένα πρόγραμμα για εσένα που θέλεις να ασφαλίσεις το περιεχόμενο του σπιτιού σου, ώστε να έχεις τη σιγουριά ότι θα αποζημιωθείς σε περίπτωση που φθαρούν από κάποια ζημιά ή κλαπούν. Το Sweet Home Content προσφέρει ασφάλιση σε Α’ Κίνδυνο, το οποίο σημαίνει ότι αποζημιώνεσαι χωρίς έλεγχο έως το ανώτατο ποσό που έχεις ορίσει, εάν η αξία του περιεχομένου είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα.

Τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας είναι πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα από το πώς τα έχουμε στο μυαλό μας. Με την κατάλληλη πληροφόρηση, ώστε να γνωρίζεις τις διαθέσιμες επιλογές, και έχοντας στο νου τις καλύψεις που χρειάζεσαι περισσότερο, μπορείς να θωρακίσεις το σπίτι σου και να έχεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι ότι τόσο το κτήριο όσο και τα αντικείμενά σου είναι καλά προστατευμένα.

Προγράμματα ασφάλειας σπιτιού

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας