Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα χαρούμενο κατοικίδιο!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν υιοθετήσεις κατοικίδιο

Υιοθετώ με υπευθυνότητα
Eurolife blog - Woman with cat and dog at home

Η υιοθεσία ζώων είναι μια πράξη αγάπης που προσφέρει ζεστασιά και συντροφικότητα σε εσένα και μια φιλόξενη αγκαλιά σε ένα ζωάκι που ψάχνει το forever home του.

 

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που αναζητούν ένα σπίτι και μια οικογένεια. Επομένως, με την υιοθεσία μπορείς να βοηθήσεις και ένα αδέσποτο ζώο σε σχέση με την αγορά από pet shop. Πριν υιοθετήσεις, όμως, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι η υιοθεσία φέρει και ευθύνες. Ένα κατοικίδιο χρειάζεται χρόνο, φροντίδα, αγάπη, τροφή, κτηνιατρική περίθαλψη και, φυσικά, παιχνίδια και βόλτες. Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να κάνεις μια υπεύθυνη υιοθεσία και να μεγαλώσεις ένα χαρούμενο και υγιές κατοικίδιο.

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν την υιοθεσία ζώου;

Μπορεί να έχεις πολλούς λόγους που θέλεις να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο συντροφιάς. Πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις, όμως, σκέψου τα παρακάτω:

 

1. Ευθύνη: Ένα κατοικίδιο απαιτεί την προσοχή και τη φροντίδα σου. Θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θέλεις και μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη αυτή, ώστε το νέο σου ζωάκι να νιώθει ασφάλεια μαζί σου.

 

2. Χρόνος και διαθεσιμότητα: Όλα τα κατοικίδια χρειάζονται χρόνο. Σκέψου ότι θα πρέπει να είσαι σε θέση να του αφιερώνεις αρκετό χρόνο για περπάτημα, παιχνίδι και να είσαι έτοιμος για ό,τι έκτακτο μπορεί να συμβεί και να διαταράξει το πρόγραμμά σου.

 

3.Ιατρικές Ανάγκες & Έξοδα: Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Πρέπει να μπορείς να καλύψεις τα έξοδα για εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση, επισκέψεις στον κτηνίατρο και άλλες ιατρικές ανάγκες.

 

4. Διαμονή: Αν νοικιάζεις, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι ο ιδιοκτήτης σου επιτρέπει να έχεις κατοικίδιο. Αν έχεις συγκάτοικο, καλό είναι να έχεις και τη δική του έγκριση για τον νέο τετράποδο ένοικο του σπιτιού σας. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σκεφτείς το μέγεθος του ζώου και εάν το σπίτι σου είναι κατάλληλο για να το υποδεχτεί. Για παράδειγμα, τα μικρόσωμα σκυλιά για υιοθεσία μπορούν να έχουν το μέγεθος ενός μαλτέζ.

 

5. Τι κατοικίδιο θέλω: Με βάση τα παραπάνω, μπορείς να αποφασίσεις εάν θέλεις να προχωρήσεις με υιοθεσία γάτας ή υιοθεσία σκύλου.

 

Αν έχεις προετοιμαστεί σωστά και νιώθεις πραγματικά έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη αυτή για το μακρινό ταξίδι με συντροφιά τον τετράποδο φίλο σου, τότε η εμπειρία αυτή θα γίνει από τις πιο αγαπημένες της ζωής σου!

 

Από πού να υιοθετήσω κατοικίδιο;

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο. Μερικοί από αυτούς είναι:


  1. Φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων
  2. Ιστοσελίδες υιοθεσίας κατοικιδίων
  3. Γνωστοί και φίλοι που το κατοικίδιό τους γέννησε
  4. Κτηνιατρεία που φιλοξενούν ζωάκια προς υιοθεσία
  5. Αγγελίες σκύλων ή γατών προς υιοθεσία
  6. Κουτάβια ή γατάκια που χαρίζονται από ιδιώτες

Τι να προσέξω σε υιοθεσία σκύλου ή γάτας;

Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου είναι μια όμορφη και συνάμα υπεύθυνη διαδικασία. Ας δούμε ποια είναι τα βασικά βήματα:


  • Επίσκεψη σε καταφύγια ή φιλοζωικές οργανώσεις: Επισκέψου καταφύγια ή φιλοζωικές οργανώσεις και μίλα με το προσωπικό για τον χαρακτήρα, τις συνήθειες και τις τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ζώου.
  • Γνωριμία με τα ζώα: Αφιέρωσε χρόνο για να γνωρίσεις τα ζώα, να παίξεις μαζί τους και να δεις ποια ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής σου.
  • Συμπλήρωση αίτησης υιοθεσίας: Συμπλήρωσε την αίτηση υιοθεσίας, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία για εσένα και την οικογένειά σου.
  • Συνέντευξη από το καταφύγιο: Το καταφύγιο μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις μια συνέντευξη για να βεβαιωθεί ότι μπορείς να προσφέρεις ένα ασφαλές και loving σπίτι στο ζωάκι.

 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορείς να υιοθετήσεις το ζώο που κέρδισε την καρδιά σου και να ξεκινήσεις μαζί του μια όμορφη και γεμάτη αγάπη ζωή!

Τι συμβαίνει μετά την υιοθεσία κατοικιδίου

Ο νέος σου φίλος, το κατοικίδιό σου, βρίσκεται πλέον στο σπίτι σου! Η σωστή διατροφή του, σύμφωνα με την ηλικία, τη ράτσα και τις ανάγκες του και η καθημερινή του άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία του.

 

Τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο για ελέγχους, εμβόλια και τυχόν ιατρικές εξετάσεις είναι πια μέρος της νέας σου καθημερινότητας για τη διατήρηση της καλής υγείας του «νέου μέλους» της οικογένειας.

 

Εκτός από τη σωματική φροντίδα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση του κατοικιδίου σου είναι επίσης σημαντικές για μια αρμονική συμβίωση. Βοήθησέ το να μάθει βασικές εντολές και κανόνες συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα δώστου την ευκαιρία να εξοικειωθεί με διαφορετικά περιβάλλοντα και άλλα ζώα. Εάν πρόκειται για σκυλάκι, μπορείς να σκεφτείς και την εκπαίδευση σκύλων.

 

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε και τα άφθονα χάδια που είναι κι αυτά μέρος μιας υγιούς καθημερινότητας με το κατοικίδιό σου.

Υιοθεσία κατοικιδίου με υπευθυνότητα

Για να εξασφαλίσεις την ευημερία του νέου σου φίλου, φρόντισε να είσαι σωστά προετοιμασμένος. Με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιου My Happy Pet της Eurolife FFH σε συνεργασία με τη Eurobank, μπορείς να εξασφαλίσεις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας για ζωάκια με λιγότερο από 100€ τον χρόνο.

 

Το πρόγραμμα ασφάλισης My Happy Pet απευθύνεται σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών ανεξαρτήτως φυλής (ράτσας), ηλικίας και προϋπάρχουσας ασθένειας και σου προσφέρει:

 

  1. κτηνιατρικές επισκέψεις
  2. οδοντιατρικό καθαρισμό
  3. μικροβιολογικές, απεικονιστικές και ενδοσκοπικές εξετάσεις
  4. νοσήλια
  5. περιποίηση ομορφιάς ή καλλωπισμού
  6. συνεδρίες εκπαίδευσης

 

Υιοθέτησε με υπευθυνότητα και αγάπη, και δώσε σε ένα άστεγο ζωάκι την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή!

 

Νέο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας