Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα χαρούμενο κατοικίδιο!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

5 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο συντροφιάς

Eurolife blog - Man sleeping with his cat and dog

Η υιοθεσία ενός κατοικιδίου συντροφιάς αλλάζει τη ζωή σου με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς. Από την αγάπη και την ευεξία που προσφέρει η ζωή με ένα κατοικίδιο μέχρι τη βελτίωση της υπευθυνότητας και της υπομονής σου, η υιοθεσία ενός κατοικιδίου σου προσφέρει πολλά ακόμη οφέλη. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πέντε λόγους για να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο.

5 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο

Λόγος #1: Σώζεις μια ζωή

Χωρίς υπερβολές, με την υιοθεσία ενός ζώου, δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία στους τετράποδους φίλους μας να απολαύσουν μια πιο άνετη ζωή. Πολλά ζωάκια που ζουν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή ακόμα και στον δρόμο βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και συναισθήματα, χωρίς να τους παρέχεται η κατάλληλη προστασία και φροντίδα.


Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξέρεις ότι έχεις κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός ζώου που χρειαζόταν την αγάπη και τη φροντίδα σου.

Λόγος #2: Αποκτάς συντροφιά

Ένας ακόμα λόγος να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο είναι η συντροφιά που απλόχερα σου χαρίζει κάθε μέρα. Όσο δύσκολη και να ήταν η μέρα σου στη δουλειά, μόλις γυρίσεις σπίτι και δεις μια χαρούμενη ουρίτσα να κουνιέται ζωηρά, τα ξεχνάς όλα!

 

Τα κατοικίδια είναι εκεί για σένα όταν χρειάζεσαι λίγη παρέα και μια αφορμή να αποβάλλεις την πίεση. Όταν είναι κοντά σου, δε νιώθεις ποτέ μόνος. Είναι οι φίλοι που πάντα ήθελες να έχεις και είναι εκεί για να σε κάνουν να γελάς, να σε γεμίζουν χαρά, και να σε υποστηρίζουν σε κάθε σου περιπέτεια – ακόμα και όταν αυτή η περιπέτεια είναι απλώς να παίξετε μαζί το αγαπημένο σας παιχνίδι!

Λόγος #3: Βελτιώνεις την υγεία και την ψυχολογία σου

Το κούνημα της ουράς και τα λαμπερά μάτια του κατοικιδίου σου μπορούν να αλλάξουν την διάθεσή σου, μέχρι να πεις κύμινο! Ένα κατοικίδιο εξαφανίζει το αίσθημα της μοναξιάς και της απομόνωσης και σου δημιουργεί αισιόδοξα συναισθήματα.

 

Φυσικά, χρειάζεται τη φροντίδα σου και αυτό δεν παίρνει καμία αναβολή. Οπότε, κάπως έτσι καταφέρνεις και ξυπνάς στις 7 το πρωί για να το βγάλεις βόλτα. Όσο κι αν νιώθεις αγουροξυπνημένος, σου έκανε καλό το πρωινό σας περπάτημα. Παραδέξου το! Επιπλέον, οι βόλτες με το κατοικίδιο έξω στη φύση ή ακόμα και η αναμονή στο κτηνιατρείο είναι μια πολύ καλή αφορμή για κοινωνικοποίηση με άλλους σκυλογονείς και γατογονείς και βοηθά στην ψυχική σου υγεία.

Λόγος #4: Ελευθερώνεις χώρο στις δομές φιλοξενίας ζώων

Δυστυχώς, οι δομές φιλοξενίας ζώων δεν είναι αυτές που θα θέλαμε. Παρά το ότι υπάρχουν σε όλη τη χώρα, πολλά ζωάκια εκεί ζουν σε πολύ περιορισμένους χώρους ενώ δεν υπάρχει πάντα η καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα. Με λίγα λόγια, δε νιώθουν την ασφάλεια και την αγάπη ενός σπιτικού.

 

Γι΄αυτό, με την υιοθεσία ενός ζώου από δομές φιλοξενίας δίνεις την ευκαιρία σε ένα ζωάκι να βρει την αληθινή αγάπη, βοηθώντας ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα ζωάκια της δομής, να ζήσουν λίγο πιο άνετα, εώς ότου κάποιος άλλος τα υιοθετήσει κι αυτά.

Λόγος #5: Δίνεις ένα άλλο νόημα στη ζωή σου

Ένα κατοικίδιο συντροφιάς δεν είναι απλώς ένα ζώο που ζει στο σπίτι σου, αλλά μια πηγή απέραντης χαράς. Όταν φροντίζεις ένα κατοικίδιο, ανακαλύπτεις έναν νέο κόσμο γεμάτο αγάπη, αφοσίωση κι ευγνωμοσύνη. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να μάθεις και να εξελιχθείς μαζί του.

 

Η υποστήριξη και η αγάπη που σου προσφέρει το κατοικίδιό σου βελτιώνουν τον συναισθηματικό σου κόσμο, αλλάζουν τη ζωή σου και χαρίζουν πολλές δόσεις ευτυχίας κάθε μέρα. Το να έχεις ένα κατοικίδιο συντροφιάς σημαίνει ότι πάντα υπάρχει κάποιος εκεί για σένα και την ίδια στιγμή υπάρχεις κι εσύ για το κατοικίδιό σου. Αυτό και μόνο δίνει μια βαθιά ικανοποίηση και νόημα στη ζωή σου.

 

Η υιοθεσία ενός κατοικιδίου είναι πολύ σημαντική εμπειρία στη ζωή ενός ατόμου. Καθώς όμως αποτελεί μία σπουδαία απόφαση, χρειάζεται να κατανοούμε και την ευθύνη που τη συνοδεύει. Ένα κατοικίδιο χρειάζεται χρόνο, προσοχή και φροντίδα, στοιχεία δηλαδή που θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να παρέχουμε.

 

Σε αυτό το ταξίδι, η Eurolife FFH είναι μαζί σου!

Με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιου My Happy Pet που προσφέρει η Eurolife FFH μέσω του τραπεζικού δικτύου της Eurobank, η υγεία του κατοικιδίου σου είναι προτεραιότητα. Με το My Happy Pet, έχεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι ότι το κατοικίδιό σου θα συνεχίσει να μεγαλώνει χαρούμενο.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών ανεξάρτητα από τη ράτσα, την ηλικία και τις πιθανές προϋπάρχουσες ασθένειες. Προσφέρει ανάλογα με το εύρος καλύψεων που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος:

  • κτηνιατρικές επισκέψεις
  • διαγνωστικές εξετάσεις
  • νοσοκομειακή περίθαλψη
  • υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)
  • wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)
Νέο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας