Αξία έχει να βλέπεις την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με ασφάλεια

Τα προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις και γραφεία προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σου,
τους ανθρώπους σου αλλά και τις περιπτώσεις ευθύνης από τους πιο συχνούς κινδύνους.

Ασφάλιση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την ιδιωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευελιξία, σιγουριά και υπευθυνότητα, με τα ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης της Eurolife FFH
eurolife blog - small business owners

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, όμως αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις, ανάλογα τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Προκλήσεις εξωτερικές και κοινωνικές, όπως είναι η οικονομική κρίση και η πανδημία, αλλά και εσωτερικές, όπως η ομαλή λειτουργία και κερδοφορία, η διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού, η ικανοποίηση των πελατών, κ.α. 

Το να είσαι ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης είναι απαιτητικό. Για να δεις την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με σιγουριά και ασφάλεια, χρειάζεται να διαφυλάξεις τα σημαντικότερα αγαθά της και να τη θωρακίσεις απέναντι στα απρόοπτα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η Ελλάδα διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε υψηλότερο ποσοστό από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη δεκαετία. Υπολογίζεται ότι το το 99,8% των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους, εκτός από τον χρηματοπιστωτικό, ήταν ΜμΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο (ΕΕ-27), ενώ στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό αγγίζει το 99,9% του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΒ. Αυτές οι επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 19,3% του ΑΕΠ και το 87% της απασχόλησης σε επιχειρήσεις.

Με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2019, υπήρχαν στην Ελλάδα 984.001 ενεργές επιχειρήσεις που απασχολούσαν συνολικά 4.116.903 άτομα. Από αυτές, οι 737.852 ήταν ατομικές επιχειρήσεις και οι 523.685 δεν απασχολούσαν μισθωτούς.

Οι Startup επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε και τις startup, τις νεοφυείς μικρές επιχειρήσεις που έχουν κατά κύριο λόγο τεχνολογικό χαρακτήρα, ο κλάδος των οποίων γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Παρότι πιο ευέλικτες και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεν παύουν να είναι μικρές συνήθως, ξεκινώντας με λίγους εργαζόμενους και μεγαλώνοντας σταδιακά.

Οι πολυτιμότεροι πόροι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι προκλήσεις που τους απειλούν

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην καλή λειτουργία μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Όταν όλα λειτουργούν ομαλά, εργαζόμενοι και πελάτες είναι ευχαριστημένοι και η επιχείρηση αναπτύσσεται. Ας δούμε μερικούς από τους πολυτιμότερους πόρους μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, που συνεισφέρουν στην καλή λειτουργία της:

Γραφεία και Εγκαταστάσεις

Μια επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κατάλληλο χώρο ή/και εξοπλισμό. Ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποείται, μια επιχείρηση θα χρειάζεται γραφεία, εξοπλισμό, αποθηκευτικό χώρο για εμπορεύματα, και άλλα. Η κτηριακή υποδομή μιας επιχείρησης είναι περισσότερο ευάλωτη από όσο νομίζουμε, αν αναλογιστούμε ότι περίπου το 33% των ζημιών - ύψους 12 εκ. ευρώ - που σημειώθηκαν σε περιουσίες μέσα στο 2021, προέρχεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Πηγή: ΕΑΕΕ). Οι κυριότερες απειλές είναι οι κλοπές και οι φυσικές καταστροφές.

Ανθρώπινο δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο μιας επιχείρησης, η καρδιά και το μυαλό της, που ενισχύει την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξή της. Οι εργαζόμενοι έχουν κι εκείνοι να αντιμετωπίσουν απρόοπτα (όπως για παράδειγμα μια ξαφνική ασθένεια) καθώς και ανασφάλειες για το μέλλον, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο συνταξιοδοτικό. Ένας εργοδότης σήμερα μπορεί να φροντίσει να εξασφαλίσει τις ανάγκες αυτές μέσα από ομαδικά προγράμματα υγείας και σύνταξης, κάτι που θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο του ίδιου όσο και του εργαζόμενου.

Τρίτα άτομα προς την επιχείρηση

Τα τρίτα άτομα προς μια επιχείρηση είναι συνήθως οι πελάτες και ο οποιοσδήποτε επισκεφθεί τους χώρους της επιχείρησης αυτής. Είναι σημαντικό οι πελάτες να είναι ευχαριστημένοι αλλά είναι σημαντικότερο να είναι ασφαλείς - και εξασφαλισμένοι - ειδικά σε χώρους όπως τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού, κτλ. Με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα επαγγελματικής αστικής ευθύνης, ο ιδιοκτήτης έχει κάλυψη για ατυχήματα που θα συμβούν σε τρίτους από τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησής του, εξαιτίας, για παράδειγμα, παραλείψεων του προσωπικού. Ή ακόμη για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που πιθανόν να προκληθούν σε τρίτους από: λειτουργία ανελκυστήρων, πυρκαγιά, έκρηξη, θραύση σωληνώσεων και βραχυκύκλωμα, κ.α.

Το γεγονός ότι μια επιχείρηση είναι μικρή ή μεσαία δεν σημαίνει ότι δεν απειλείται από κινδύνους, όπως οι φυσικές καταστροφές, η δυσκολία διακράτησης προσωπικού ή βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε τρίτους. Κύριο μέλημα ενός επιχειρηματία είναι να βλέπει την επιχείρησή του να έχει κέρδος και όλες του οι δυνάμεις πρέπει να είναι επικεντρωμένες σε αυτόν το στόχο. Γι’ αυτό χρειάζεται δίπλα του έναν συνεργάτη που θα τον βοηθήσει να δει την επιχείρησή του να μεγαλώνει με ασφάλεια, υπευθυνότητα και ένα σίγουρο περιβάλλον για τους εργαζομένους του.

Δες την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με ασφάλεια με τα προγράμματα της Eurolife FFH

Η Eurolife FFH έχει δημιουργήσει προγράμματα ασφάλισης που απευθύνονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, έτσι ώστε να μπορείς να δεις την επιχείρησή σου να αναπτύσσεται με σιγουριά, υπευθυνότητα και με ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Τα προγράμματα αυτά είναι σχεδιασμένα για προστατεύουν όλες τις πτυχές μιας επιχείρησης, όπως τα περιουσιακά στοιχεία και το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και περιπτώσεις αστικής ευθύνης.

My Business First

Για εμάς, στην Eurolife FFH, αξία έχει να βλέπουμε την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με σιγουριά.

Το My Business First είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα ασφάλισης επιχειρήσεων που προσφέρει προστασία της περιουσίας σου από απρόοπτα περιστατικά. Τι καλύπτει το πρόγραμμα:

  • Υλικές ζημιές από βλάβες, φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες, κ.α.
  • Έξοδα και αμοιβές σε περίπτωση επισκευών ή προσωρινής στέγασης
  • Κλοπή και σχετικές ζημιές
  • Αστική Ευθύνη
  • Προσωπικό ατύχημα από ληστεία
  • Απώλεια κερδών σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης
  • Υπηρεσίες βοήθειας (επισκευή ζημιών, άμεση επέμβαση, συμβουλευτική υπηρεσία)

Ομαδική Ασφάλιση Προσωπικού

Για εμάς, στην Eurolife FFH, αξία έχει να βλέπουμε την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με ένα σίγουρο περιβάλλον για τους εργαζόμενούς σου.

Τα Ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα ζωής- υγείας και σύνταξης εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες μιας επιχείρησης. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του αισθήματος της ανασφάλειας δημιουργώντας έτσι  ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Οι σημερινές συνθήκες καθιστούν τα Προγράμματα Ομαδικής Ασφάλειας μια εξαιρετικά σημαντική παροχή με πολλά πλεονεκτήματα για το ανθρώπινο δυναμικό κάθε εταιρείας και προσφέρουν:

  • Προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, σε περίπτωση ενός απρόσμενου και ατυχούς συμβάντος.
  • Ενίσχυση του προφίλ του εργοδότη, μέσω παροχής πακέτου ανταμοιβών.
  • Δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και πίστης στην εταιρεία.
  • Κίνητρο στους εργαζόμενους για αύξηση της παραγωγικότητας.

Αντίστοιχα, τα οφέλη για την επιχείρηση είναι πολλαπλά:

  • Ενισχύουν την προσήλωση των εργαζομένων στην επιχείρηση, παρέχοντας παράλληλα κίνητρο για την προσέλκυση νέων, ικανών στελεχών.
  • Βελτιώνουν το κύρος και τη φήμη της επιχείρησης στην αγορά.
  • Προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και είναι ευέλικτα, τόσο στον σχεδιασμό τους, όσο και στους κανόνες λειτουργίας τους.
  • Προσφέρουν φοροαπαλλαγή εισφορών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4172/2013 | άρθρο 15o).

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Για εμάς, στην Eurolife FFH, αξία έχει να βλέπουμε την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με υπευθυνότητα.

Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν τον ιδιοκτήτη επιχείρησης σε  περιπτώσεις ατυχήματος και πρόκλησης βλάβης (σωματικής και μη) που θα συμβεί σε τρίτους από τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησής.

Τα προγράμματα αστικής ευθύνης της Eurolife FFH καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων:

  • Εμπορικά καταστήματα
  • Γραφεία
  • Γυμναστήρια-Εκπαιδευτήρια
  • Εστιατόρια-Ζαχαροπλαστεία

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει:

  • Διευρυμένα όρια κάλυψης, καθώς ο επιχειρηματίας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προτιμολογημένα πακέτα.
  • Oλοκληρωμένη κάλυψη: Η βασική κάλυψη της Γενικής Αστικής Ευθύνης επεκτείνεται ώστε να συμπεριλαμβάνονται σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που πιθανόν να προκληθούν σε τρίτους από: λειτουργία ανελκυστήρων, πυρκαγιά, έκρηξη, θραύση σωληνώσεων και βραχυκύκλωμα κ.α.

Όποια κι αν είναι η δραστηριότητα της επιχείρησής σου, με τα προγράμματα της Eurolife FFH θα βρεις τις κατάλληλες καλύψεις για όλες τις ανάγκες σου. Έτσι θα έχεις τη σιγουριά της προστασίας ενάντια στα απρόοπτα και θα μπορείς να επικεντρωθείς στην επίτευξη των στόχων σου.  

Προγράμματα ασφάλισης μικρών επιχειρήσεων

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας