Πώς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν λείπεις από το σπίτι, με μια απλή κίνηση

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσο κοστίζουν τα πράγματα που έχεις στο σπίτι σου; Οι συσκευές, τα έπιπλα, τα μικροαντικείμενα;
 

Αν ανησυχείς μήπως συμβεί κάτι όσο λείπεις από το σπίτι και χαθούν ή καταστραφούν τα πράγματά σου, μια ασφάλεια περιεχομένου για το σπίτι είναι η λύση!  

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσο κοστίζουν τα πράγματα που έχεις στο σπίτι σου; Οι συσκευές, τα έπιπλα, τα μικροαντικείμενα; Πολλές φορές δεν δίνουμε πολλή προσοχή σε αυτό, ακόμα κι αν οι περισσότεροι αισθανόμαστε το σπίτι μας σαν καταφύγιο και η σκέψη ότι κάποιος θα το παραβιάσει και θα καταστρέψει ή θα κλέψει τα υπάρχοντά μας είναι πολύ δυσάρεστη.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 αποδείχθηκε αρκετά ανησυχητικό σε θέματα εγκληματικότητας. Ειδικά για την Αττική, είχαμε κατά μέσο όρο 10 ληστείες και 129 κλοπές-διαρρήξεις την ημέρα σύμφωνα με στοιχεία. Επιπλέον, μόλις το 10,36% αυτών των κλοπών-διαρρήξεων εξιχνιάστηκε, ένα ποσοστό που δεν μας καθησυχάζει ιδιαίτερα.

Ας μην ξεχνάμε και τις φυσικές καταστροφές ή βλάβες. Είναι κι αυτές λόγος μεγάλης ανησυχίας, αφού κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, σεισμού ή πλημμύρας. 

Τι μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις το σπίτι σου από απρόοπτα.

Σκέψου ότι μια μέρα θα γυρίσεις σπίτι και θα ανακαλύψεις ότι λείπει το λάπτοπ σου και η τηλεόραση και το σπίτι σου είναι άνω κάτω. Πώς θα αισθανόσουν; Ευτυχώς υπάρχουν διάφορες λύσεις για να είσαι προετοιμασμένος: 

  • Μπορείς να επενδύσεις σε μια πόρτα ασφαλείας και ανθεκτικά κουφώματα που θα θωρακίσουν το σπίτι σου καλύτερα. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά που θα βοηθήσουν την προστασία του σπιτιού σου όχι μόνο από πιθανούς διαρρήκτες, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες.
  • Μπορείς να εγκαταστήσεις σύστημα συναγερμού και να συνεργαστείς με μια εταιρεία που θα είναι σε επιφυλακή αν συμβεί κάτι. Η ύπαρξη συναγερμού λειτουργεί πολλές φορές αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες.
  • Μπορείς να πειραματιστείς με gadgets ασφάλειας ή έξυπνες συσκευές και συστήματα που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τις συμβαίνει στο σπίτι σου μέσω της τεχνολογίας. Οι συσκευές αυτές είναι πλέον αρκετά οικονομικές και υπάρχει μεγάλη ποικιλία εκεί έξω: από ασύρματες κάμερες που συνδέονται στο διαδίκτυο και ανιχνευτές κίνησης έως ανιχνευτές καπνού ή νερού, μπορείς να βρεις την κατάλληλη λύση για το σπίτι σου. Πέρα από αυτό, πολλές συσκευές και οικιακά συστήματα (όπως φωτισμός, ρολά παραθύρων, κλπ) μπορούν πλέον να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να τα ρυθμίζεις από μακριά μέσω εφαρμογών στο κινητό σου. Είναι το λεγόμενο smart home που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και φέρνει μια νέα εποχή στην οικιακή ασφάλεια.  
  • Μπορείς να πάρεις σκύλο! Πέρα από πιστή συντροφιά, ο σκύλος μπορεί να είναι και φύλακας. 

Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές. Καμιά φορά όσο κι αν έχεις προετοιμαστεί δεν μπορείς να αποφύγεις το δυσάρεστο συμβάν. Ίσως να μην μπορείς να ελέγξεις το τι θα συμβεί, αλλά μπορείς να ελαχιστοποιήσεις το κόστος και την ταλαιπωρία της απώλειας και αντικατάστασης των αντικειμένων και των συσκευών σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει μια  ασφάλεια περιεχομένου για το σπίτι.

 

Τι σου προσφέρει η ασφάλεια περιεχομένου για το σπίτι

Είναι λογικό να σκέφτεσαι το κόστος όταν μπαίνεις σε διαδικασία να ασφαλίσεις το σπίτι σου. Σκέψου όμως: το κόστος των αντικειμένων και των συσκευών σου είναι σίγουρα κατά πολύ μεγαλύτερο από το κόστος ενός ετήσιου προγράμματος ασφάλισης για το σπίτι. Και ας μην ξεχνάμε και το ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος που επιφέρει μια φυσική καταστροφή ή διάρρηξη, ή ακόμα και ο φόβος του απρόοπτου.

Η Eurolife FFH προσφέρει ιδιαίτερα ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης σχεδιασμένα για να μπορείς να τα προσαρμόσεις στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σου. Υπάρχουν προγράμματα που σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη ακριβώς στα μέτρα σου. Ενδεικτικά:

  • Κάλυψη από υλικές ζημιές και τα αντίστοιχα έξοδα και αμοιβές
  • Κάλυψη περιεχομένου σπιτιού από κλοπή και ζημιές που προκύπτουν σε ενδεχόμενο διάρρηξης
  • Αστική ευθύνη και νομική προστασία 
  • Επέκταση της ασφάλισης σε εξωτερικούς χώρους ή υπαίθριες εγκαταστάσεις
Κι αν νοικιάζεις το σπίτι που μένεις, μην διστάζεις:η ασφάλιση περιεχομένου  Sweet Home Smart αφορά και εσένα και θα σου προσφέρει σιγουριά αν θέλεις να προστατεύσεις συσκευές και αντικείμενα από πιθανές ζημιές.
 
Έτσι θα γλιτώσεις από την ανησυχία, ξέροντας ότι το σπίτι και η οικοσκευή σου είναι προστατευμένα και ότι έχεις κάλυψη για παν ενδεχόμενο.
 
Στο κάτω κάτω, η σιγουριά, η ασφάλεια αλλά και η αποφυγή άγχους και κόστους σε περίπτωση διάρρηξης ή καταστροφής αξίζουν πολύ περισσότερο από το κόστος του ασφαλιστηρίου!  

 

 

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας