Απόλαυσε ξέγνοιαστες διακοπές με το αυτοκίνητο, φροντίζοντας για κάθε ενδεχόμενο

Μάθε για τις απαραίτητες καλύψεις που θα σου προσφέρουν πλήρη προστασία στις διακοπές σου

Ο καιρός για τις διακοπές πλησιάζει, αλλά ειδικά φέτος διανύουμε μια ιδιαίτερη χρονιά. Μαζί με την προσμονή για την ξεκούραση και την ανεμελιά, σκέφτεσαι και την υγεία και την ασφάλεια τη δική σου και της οικογένειάς σου. Αλλά η ύπαρξη του ιού Covid-19 δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου.

Μια καλή λύση αν θέλεις να αποφύγεις τα μακρινά ταξίδια και το συνωστισμό σε αεροπλάνα και πλοία είναι το ταξίδι με αυτοκίνητο. Έχει πολλά οφέλη τα οποία ειδικά φέτος αποδεικνύονται καίρια για ξέγνοιαστες διακοπές για όλη την οικογένεια.

Οφέλη του ταξιδιού με αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο για την καθημερινότητα, όταν θέλεις να μετακινηθείς στην πόλη, να πας στη δουλειά ή να κάνεις μικρές εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα. Το πιθανότερο είναι ότι σε συντροφεύει και στις διακοπές, καθώς είναι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος να μεταφέρεις την οικογένειά σου και να έχεις τον έλεγχο του χρόνου σου. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα σημαντικότερα οφέλη του να μετακινείσαι με το δικό σου όχημα στις διακοπές:

Έλεγχος και ελευθερία κινήσεων

Το αυτοκίνητο σου επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων, καθώς απομακρύνει το άγχος του να πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένο πρόγραμμα, να προλάβεις το πλοίο ή το αεροπλάνο και να έχεις στο νου σου εισιτήρια και θέσεις.

Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο σου επιτρέπει να ακολουθήσεις το πρόγραμμά τους. Μπορείς να έχεις έναν πιο χαλαρό ρυθμό, να κάνεις όσες στάσεις χρειάζονται και να προσφέρεις στα παιδιά ένα άνετο και οικείο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εύκολη μεταφορά αποσκευών

Η χρήση του αυτοκινήτου για τις διακοπές σου επιτρέπει να μεταφέρεις και περισσότερα πράγματα που δεν θα μπορούσες εύκολα να πάρεις μαζί σου στη βαλίτσα για το αεροπλάνο ή το πλοίο.

Τα αγαπημένα παιχνίδια ή βιβλία των παιδιών, μερικά ακόμα ρούχα για παν ενδεχόμενο, κάποιο αξεσουάρ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χωρούσε στις αποσκευές σου. Όλα χωράνε στο αυτοκίνητο και δεν θα χρειαστεί να τα κουβαλήσεις.

Άνετο ταξίδι με το κατοικίδιό σου

Αν έχεις τετράποδο φίλο, για παράδειγμα σκύλο, και θέλεις να τον πάρεις μαζί στις διακοπές, το αυτοκίνητο είναι το ιδανικό μέσο μετακίνησης. Σε μετακινήσεις με αεροπλάνο ή πλοίο, τα κατοικίδια αγχώνονται και περιορίζονται, ενώ στο αυτοκίνητο έχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο μπορείς να κάνεις όσες στάσεις χρειάζεται ο σκύλος σου για βόλτα, φαγητό και νερό, ενώ θα βρίσκεται σε έναν γνώριμο χώρο με οικείες μυρωδιές και την παρουσία σου που θα τον ηρεμεί. Έτσι θα είναι πιο χαρούμενος και έτοιμος για τις εξερευνήσεις των διακοπών.

Οικονομία και ευελιξία

Είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι διακοπές με το αυτοκίνητο αποτελούν πιο οικονομική επιλογή. Όταν ο περισσότερος κόσμος στοχεύει σε νησιωτικούς προορισμούς για τις διακοπές του, το να επιλέξεις να κινηθείς με το αυτοκίνητο στην ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να σου προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις και οικονομικότερες επιλογές.

Ας δούμε μερικές προτάσεις για προορισμούς που είναι ιδανικοί για διακοπές με το αυτοκίνητο.

Προορισμοί για διακοπές με το αυτοκίνητο

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με πληθώρα προορισμών για κάθε γούστο, που ευνοεί την εξερεύνηση και την ανακάλυψη κρυμμένων θησαυρών. Το αυτοκίνητο είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψεις νέους προορισμούς που μπορεί να μην επέλεγες στο παρελθόν.

Είτε έχεις όρεξη για θάλασσα ή για βουνό ή ακόμα και για τα δύο μαζί, σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει:

  • Νησιώτικο αέρα χωρίς να χρειαστεί να μπεις σε πλοίο, μπορεί να σου προσφέρει η Λευκάδα ή η Νότια Πελοπόννησος (σε μέρη όπως η Μονεμβασιά και η Μάνη).
  • Η Βόρεια Εύβοια είναι ιδανικός προορισμός και αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα, με τα καταπράσινα τοπία και τις υπέροχες παραλίες της.
  • Για συνδυασμό βουνού και θάλασσας και άπειρες ευκαιρίες για εξερεύνηση ιδανικοί προορισμοί είναι το Πήλιο αλλά και η Αρκαδία.
  • Η ακτογραμμή της Ηπείρου προσφέρει απίστευτες παραλίες και γραφικά χωριά που προτείνονται για βόλτες και χαλάρωση. Ιδανικοί προορισμοί αποτελούν τα Σύβοτα και η Πάργα

Όμως, πριν βάλεις μπρος για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου με το αυτοκίνητο, καλό είναι να προνοήσεις για κάποια θέματα που θα διασφαλίσουν την προστασία σου για παν ενδεχόμενο. Παρότι το αυτοκίνητο είναι βολικός τρόπος μετακίνησης, δεν παύει να εμπεριέχει ρίσκα, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε άγνωστους δρόμους.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν τις διακοπές με το αυτοκίνητο

Όσο έμπειρος οδηγός κι αν είσαι, όταν βρίσκεσαι σε άγνωστους για σένα δρόμους χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Και δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών, που είναι εντελώς διαφορετική στην επαρχία απ’ότι στις πόλεις.

Οι διακοπές πρέπει να είναι ξένοιαστες. Εάν αγχώνεσαι για το αυτοκίνητο, πού θα το παρκάρεις, να μην πας σε χωματόδρομο, να μην περάσεις μέσα από χωριά, να αποφύγεις και την παραμικρή γρατζουνιά, τότε σίγουρα θα χάσεις πολύτιμες εμπειρίες και δεν θα περάσεις καλά. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις πριν τις διακοπές είναι να βεβαιωθείς ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου σου σε καλύπτει για παν ενδεχόμενο. Έτσι, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι ακόμα κι ένα πολύ μικρό ατύχημα δεν θα σου κοστίσει ακριβά.

Αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου έχει όλες τις καλύψεις που χρειάζεσαι, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως ό,τι κι αν συμβεί θα έχεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι. Οι καλύψεις για το αυτοκίνητο της Eurolife FFH μπορούν να σε στηρίξουν για να χαρείς τις διακοπές με το αυτοκίνητο. Ας δούμε μερικές σημαντικές καλύψεις που δεν πρέπει να λείπουν από το συμβόλαιό σου:

Οδική βοήθεια

Είναι η πιο απαραίτητη και χρήσιμη κάλυψη. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει όσο καινούριο ή σωστά συντηρημένο είναι ένα όχημα. Για να μην βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να έχεις ένα χαλασμένο αυτοκίνητο στη μέση του πουθενά, μπορείς να προσθέσεις την πλήρη οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου. Η κάλυψη αυτή ισχύει και σε περίπτωση βλάβης, όχι μόνο ατυχήματος.

Θραύση Κρυστάλλων

Αρκεί το προπορευόμενο όχημα να παρασύρει ένα πετραδάκι κι αυτό να προσγειωθεί στο παρμπρίζ σου, να δημιουργήσει ένα σχετικά μικρό σημάδι και καθώς οδηγείς το μικρό αυτό σημάδι να γίνει ρωγμή και το τζάμι σου να χρειάζεται επισκευή ή ακόμα και αντικατάσταση. Μην το θεωρείς απίθανο. Συμβαίνει και μάλιστα πιο συχνά από όσο φαντάζεσαι.

Νομική Προστασία

Εάν εμπλακείς σε ατύχημα, τα νομικά έξοδα μπορεί να αποτελέσουν ένα σοβαρό λόγο να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Με τη νομική προστασία μπορείς να είσαι ήσυχος ότι η ασφαλιστική σου εταιρεία θα καλύψει αυτό το κόστος που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλό.

Φυσικές καταστροφές και πυρκαγιά

Εάν σκέφτεσαι πως το καλοκαίρι δεν βρέχει ή δεν συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν και τη δική μας γειτονιά, με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές να ξεσπούν αναπάντεχα και τους καλοκαιρινούς μήνα. Κι ας μην ξεχνάμε τις πυρκαγιές, που δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο στη χώρα μας και μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν λόγω των ανέμων.

Προσωπικό ατύχημα

Στην ακραία και απευκταία περίπτωση που εμπλακείς σε τροχαίο και κάποιος από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τραυματιστεί θανάσιμα ή αποκτήσει ένα μόνιμο πρόβλημα υγείας, η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να σε στηρίξει αναλαμβάνοντας, πέρα από την ιατροφαρμακευτική φροντίδα, και τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Πλήρης κάλυψη για ξέγνοιαστες διακοπές με το αυτοκίνητο

Όποιο πρόγραμμα κι αν έχεις επιλέξει για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου στην Eurolife FFH μπορείς να το ενισχύσεις προσθέτοντας τις καλύψεις που επιθυμείς, είτε να το αναβαθμίσεις από Safe Drive Standard σε Safe Drive Plus και να έχεις ασφάλεια στο έπακρο για σένα και την οικογένειά σου. Εξάλλου, στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα θα έχεις και κάλυψη για ολική κλοπή, απαραίτητη εάν ταξιδέψεις σε περιοχές που δεν γνωρίζεις καθόλου.

Καθώς λοιπόν σκέφτεσαι τις διακοπές με το αυτοκίνητο και πιθανόν να διανύσεις μεγαλύτερες αποστάσεις προκειμένου να φτάσεις στον προορισμό που έχεις επιλέξει, μην αμελήσεις τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο. Μαζί με τον έλεγχο όμως, είναι και η κατάλληλη στιγμή να συμπληρώσεις τις καλύψεις του συμβολαίου σου που θα σου χαρίσουν ξεγνοιασιά και προστασία για να απολαύσεις τις διακοπές χωρίς ανησυχία!

Δες αναλυτικά όλα τα προγράμματα‌ ‌ασφάλισης‌ ‌οχήματος‌

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας