Αξίζει να έχει κάποιος ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Αξίζει να πληρώνει κάποιος για να έχει ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή είναι καλύτερο να έχει στην άκρη χρήματα για μια “ώρα ανάγκης”;

Είναι θεμιτό, αν κάθε χρόνο αποταμιεύεις χρήματα για την περίπτωση που χρειαστείς άμεσα ένα ποσό για πληρωμή έκτακτων ιατρικών αναγκών (νοσοκομειακές δαπάνες και φάρμακα). Ωστόσο, ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας προσφέρει πολλά περισσότερα από απλή κάλυψη δαπανών.

Παρακάτω μερικοί λόγοι για τους οποίους η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι πάντα μία καλή ιδέα:

Καλύτερος έλεγχος στην περίθαλψη

Με την ιδιωτική ασφάλιση μπορείς να επιλέξεις εσύ το ιατρικό κέντρο και τον ιατρό που επιθυμείς μέσα από ένα δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων.
Αν έχει προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι πολύ ανακουφιστικό να γνωρίζεις ότι θα έχεις την καλύτερη αντιμετώπιση και φροντίδα, σε συνθήκες που εσύ θα έχεις επιλέξει. Έτσι, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει μπορείς να έχεις ιδιωτικό δωμάτιο, ασθενοφόρο ή αποκλειστική νοσοκόμα.

Εύκολη πρόσβαση

Όταν προκύπτει ένα θέμα υγείας το τελευταίο που θες είναι να είσαι σε αναμονή για μία εξέταση ή για ένα χειρουργείο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΣΥ, ο μέσος χρόνος αναμονής σε δημόσιο νοσοκομείο για τακτικά χειρουργεία κυμαίνεται από 3 μήνες έως 2 χρόνια.

Αντίστοιχα, ελλιπής παρουσιάζεται η εικόνα της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι, αν και ο αριθμός των Κέντρων Υγείας στο σύνολο της χώρας παραμένει ο ίδιος τα τελευταία 2 χρόνια (με μία αύξηση του 1% από το 2010), το ιατρικό προσωπικό παρουσιάζεται συνεχώς μειούμενο (-26% από το 2010).

 

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα. Χωρίς αναμονή, έχεις άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες, ως επί των πλείστων, με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και στελεχωμένες με κατηρτισμένο προσωπικό.

Δωρεάν ετήσιο check up

Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες κατέχουμε τα «πρωτεία» στην παραμέληση της υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό των Ελλήνων που δεν επισκέφθηκαν Γενικό Γιατρό ή δεν έκαναν check up σε περίοδο 12 μηνών αγγίζει το 61%, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος για την Ευρώπη είναι στο 24% (στοιχεία 2017)

Τα περισσότερα ιδιωτικά προγράμματα υγείας παρέχουν δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο που περιλαμβάνει εξετάσεις όπως, γενική αίματος, ούρων, σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια. υπέρηχο μαστών (για ασφαλισμένες έως 40 ετών), μαστογραφία (για ασφαλισμένες άνω των 40 ετών), test Pap, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση και άλλα.

Οι εξετάσεις αυτές για να γίνουν σε μία ιδιωτική κλινική έχουν κόστος από 120€ έως 220€, κατά μέσο όρο. Εναλλακτικά, μπορούν να γίνουν μέσω ΕΟΠΠΥ, με μία συμμετοχή του ασφαλισμένου της τάξεως του 15% όταν τα παραπεµπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

Έτσι, για παράδειγμα, για έναν άνδρα ή μια γυναίκα 37 ετών, ένα διαγνωστικό πρόγραμμα, όπως το Premium Διάγνωση- Προνόμιο για όλους, θα του κοστίσει 71€/ έτος (6€/ μήνα), όπου πέρα από δωρεάν προληπτικό έλεγχο, μπορεί να έχει οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό έλεγχο, καθώς και προνομιακές τιμές σε διάφορες υπηρεσίες, όπως προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες (με κόστος 10€) και άλλα.

 

Εξοικονόμηση χρημάτων

Ίσως να ακούγεται περίεργο ότι με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, ωστόσο αποδεικνύεται πως αυτό είναι γεγονός. Οι Έλληνες καταλήγουν να πληρώνουν πολλά σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα δείχνει να είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι ασθενείς στρέφονται σε ιδιωτική περίθαλψη.

Στην περίπτωση ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης, για έναν φυσιολογικό τοκετό σε δίκλινο δωμάτιο ιδιωτικού μαιευτηρίου το ζευγάρι θα ξοδέψει από 2.000€ έως 3.850€, συν την αμοιβή γιατρού, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, κάτι που στο σύνολο μπορεί να ξεπεράσει τα 4.000€.

Με ένα πρόγραμμα όπως το Premium Νοσοκομειακό 750€-Economy, εξασφαλίζεται 100% κάλυψη εξόδων μετά την αφαίρεση του εκπιπτόμενου ποσού των 750€, με ένα κόστος για τον ασφαλισμένο 60€/ μήνα. Παράλληλα, με ένα τέτοιο πρόγραμμα όπως το Premium Νοσοκομειακό 750€-Economy προσφέρονται και άλλες παροχές, όπως 750€ εφάπαξ επίδοµα για φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τοµή.

Έτσι, τα χρήματα που σκόπευες να βάλεις στην άκρη για ώρα ανάγκης, μπορείς να τα κρατήσεις για ένα ταξίδι!

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενός ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος είναι ότι μπορείς να εξασφαλίσεις για εσένα και αυτούς που αγαπάς φροντίδα και ποιοτική ιατρική περίθαλψη. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις τις καλύψεις που θες.

Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας
 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας