My Business Cyber Protection

Αξία έχει να φροντίζεις την επιχείρησή σου και στο ψηφιακό περιβάλλον

Mέσα κοινωνικής δικτύωσης: Πώς να τα χρησιμοποιήσεις για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου

Όταν το Instagram γίνεται σύμμαχος στην επιτυχία
20240423-eurolife-blog-epixeiriseis-pos-na-chrisimopoiiseis-ta-social-media

Έχεις αναρωτηθεί πώς ακριβώς τα social media θα μπορούσαν να γίνουν ο καλύτερός σου επιχειρηματικός σύμμαχος; Αν όχι, καλό θα ήταν να το σκεφτείς! Πλατφόρμες όπως το Instagram, το Tik Tok και το πιο κλασικό πια Facebook, μπορούν να απογειώσουν τις Digital Marketing τακτικές που χρησιμοποιείς για την επιχείρησή σου, και όλα αυτά με πολύ χαμηλό κόστος.

Από το να βρεις ακριβώς εκείνους τους ανθρώπους που θα εκτιμήσουν τα προϊόντα σου, μέχρι την επιλογή της σωστής στρατηγικής περιεχομένου και δικτύωσης, στα social media μπορείς να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου. Ας δούμε με ποιον τρόπο θα το καταφέρεις.

7 κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να αξιοποιήσεις εμπορικά τα social media

1. Φτιάξε έξυπνα reels

Αν έχεις μια μικρή επιχείρηση μπορείς να κάνεις θαύματα με τα social media και ειδικά με τα reels. Ξεκίνα να φτιάχνεις έξυπνα video reels και θα δεις πώς ο αλγόριθμος θα σε προωθεί σε χιλιάδες οθόνες.

Αρχικά, βρες ένα καλό hook – μια πρώτη ατάκα που να τραβάει την προσοχή. Έπειτα, πες στην κάμερα μια ιστορία ή εξήγησε μια υπηρεσία σου που ίσως δεν έχουν καταλάβει πλήρως οι θεατές σου. Δώσε μια καλή συμβουλή ή απλά μίλα για ένα θέμα που όλοι θα ήθελαν να ακούσουν τη γνώμη σου. Θα δεις, οι άνθρωποι σταδιακά θα αρχίσουν να σε βλέπουν αλλιώς. Είναι σαν να λέμε ότι κάνεις την καθημερινότητά τους λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

2. Κάνε live

Αν θέλεις να κάνεις τα social media να δουλέψουν για σένα εμπορικά, βρες μια βολική θέση στον καναπέ και ξεκίνα τα live. Ναι, καλά άκουσες! Οι αλγόριθμοι τρελαίνονται για live αναμεταδόσεις και οι χρήστες το ίδιο. Σε βλέπουν πιο χαλαρό, πιο αυθεντικό και αυτό τους κινεί την περιέργεια.

Μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που κάνεις live, το Instagram στέλνει από μόνο του ειδοποίηση στους ακολούθους σου και αυτοί μπορούν εύκολα να μπουν και να παρακολουθήσουν όσα θα πεις. Πιο άμεση προώθηση από αυτό δεν υπάρχει. Πες και κανένα αστείο, μοιράσου τις στιγμές σου και θα δεις ότι η απήχηση στο κοινό σου όλο και θα ανεβαίνει!

3. Ανέβασε ένα podcast σε μορφή video

Γιατί δε δοκιμάζεις να ανεβάσεις το δικό σου podcast σε μορφή βίντεο; Απλά ηχογράφησε τον εαυτό σου, ανέβασε το podcast σε μια streaming πλατφόρμα και μετάτρεψέ το σε βίντεο. Όχι κάτι super wow. Μια παλλόμενη γραμμή πάνω στη φωνή σου αρκεί.

Μετά μπορείς εύκολα να το ποστάρεις σε Facebook και Linkedin. Έτσι θα μπορέσεις να συνδεθείς και με όσους ακούν podcasts, κάνοντας την εμπειρία τους μαζί σου πιο προσωπική. Ποιος ξέρει; Μπορεί να γίνεις η νέα αγαπημένη τους audio συνήθεια!

4. Κάνε διαφήμιση

Μιλώντας για διαφήμιση, να ξέρεις, δε χρειάζεται να σπαταλήσεις μια ολόκληρη περιουσία. Ακόμα και με ένα μικρό budget, μπορείς να δεις σημαντική αλλαγή! Απλά στόχευσε το κατάλληλο κοινό, όρισε πόσα θες να επενδύσεις και άφησε τον αλγόριθμο να κάνει τα μαγικά του. Η online διαφήμιση είναι ένας ακόμη τρόπος να φτάσεις στις οθόνες αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρεις.

5. Συνεργάσου με άλλους creators

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ακριβώς αυτό: κοινωνικά. Άρα το να κάνεις συνεργασίες και να εμφανίζεσαι και σε κανάλια άλλων δημιουργών, επαγγελματιών και influencers είναι μέρος του παιχνιδιού. Έτσι θα σε μάθουν περισσότεροι άνθρωποι. Οπότε, κάνε το επόμενο βήμα και συνεργάσου με άλλα άτομα που έχουν ενεργή παρουσία στα social media.

Βγες στα κανάλια τους. Κάνε κοινές δημοσιεύσεις μαζί τους. Έτσι θα σε γνωρίσει περισσότερος κόσμος και αυτό σημαίνει ότι, μαζί με σένα, αποκτά μεγαλύτερη δημοτικότητα και η επιχείρησή σου. Το να είσαι εκεί έξω και να είσαι ενεργός μετράει. Και στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο.

6. Δημιούργησε ένα ψηφιακό community

Συνεχίζοντας στο social μοτίβο, ξέρεις τι είναι πιο ισχυρό από ένα δυνατό brand; Μια μεγάλη κοινότητα! Μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ψηφιακή κοινότητα στα social media. Ξεκίνα με ένα group ή ένα private chat όπου οι άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα μπορούν να μιλάνε, να ανταλλάσσουν ιδέες και να γίνονται φίλοι. Προσκάλεσέ τους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αλληλοβοηθηθούν.

Και θα μου πεις: «Πώς αυτό βοηθά την επιχείρησή μου;»

Όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες: ευκαιρίες συνεργασίας, ευκαιρίες πώλησης, ευκαιρίες δικτύωσης και επίλυσης προβλημάτων. Οκ, δε θα πουλήσεις κάτι από την πρώτη μέρα. Αλλά σίγουρα θα έχεις καλές πιθανότητες να απευθυνθεί κάποιος σε σένα, όταν χρειαστεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Δεν είναι περίεργο. Είναι ο τρόπος που λειτουργούμε οι άνθρωποι.

7. Καλλιέργησε ψηφιακές σχέσεις

Και τι εννοούμε ψηφιακές σχέσεις; Να επικοινωνείς με όσους αφιέρωσαν χρόνο να γράψουν ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο ή τη φωτογραφία σου.

  1. Πάρε κι εσύ λίγο χρόνο και απάντησε στα σχόλια των ακολούθων σου.
  2. Απάντησε τις αξιολογήσεις που γράφουν για σένα.
  3. Λύσε τις απορίες του κόσμου.
  4. Φτιάξε μια δημοσκόπηση.
  5. Οργάνωσε ένα Q&A μέσα από τα stories στο Instagram.

Δες το σαν καφέ με φίλους, αλλά online. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αλληλεπιδράσουν και να ακουστούν. Δώσε τους την ευκαιρία και θα πάρεις αξία μέσα από αυτό!

Ασφάλεια για μια ψηφιακά κοινωνική επιχείρηση

H προστασία είναι προτεραιότητα για να συνεχίσεις να βλέπεις την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με σιγουριά.

Είναι σημαντικό να κρατάς την επιχείρησή σου ασφαλή, ειδικά στο ψηφιακό περιβάλλον, που οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν στόχο των κυβερνοεγκληματιών.

Τώρα έχεις μια επιλογή ψηφιακής προστασίας που θα σε βοηθήσει να προστάτεψεις την επιχείρησή σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία μάλιστα προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες της δικής σου επιχείρησης.

Σχεδιάσαμε για σένα το My Business Cyber Protection που σε προστατεύει αποτελεσματικά από τα πιο εξειδικευμένα περιστατικά στον κυβερνοχώρο και σου προσφέρει:

  • Εξελιγμένες καλύψεις όπως έξοδα ανταπόκρισης σε περιστατικό, ζημιές από διακοπή εργασιών, έξοδα αποκατάστασης δεδομένων και συστημάτων, ζημιές τρίτων, έξοδα υπεράσπισης και νομική προστασία
  • Αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν, μεταξύ άλλων, προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων και εκβιασμό στον κυβερνοχώρο
  • Κόστος που διαμορφώνεται με βάση τον κύκλο εργασιών σου και τον κλάδο που δραστηριοποιείσαι
  • Εξειδικευμένο συνεργάτη στο πλευρό σου όλο το 24ωρο, κάθε μέρα

Τι λες, δεν είναι καιρός να δώσεις ένα boost στην επιχείρησή σου, γνωρίζοντας ότι έχει εξ’ αρχής την ασφάλεια που της αξίζει;

Αξία έχει να προστατεύεις την επιχείρησή σου και στο ψηφιακό περιβάλλον!

My Business Cyber Protection

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας