Εξωνοσοκομειακά Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Αξία έχει να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Τι άλλαξε και έπαψαν πλέον τα θέματα ψυχικής υγείας να είναι ταμπού;

4 λόγοι που βοήθησαν σε αυτό
eurolife-blog-ygeia-ti-allakse-kai-epapsan-pleon-ta-themata-na-eina-tampou

Η συζήτηση για την ψυχική υγεία όσο πάει κερδίζει έδαφος. Ευτυχώς, η κοινωνία μας βαδίζει προς μια νέα κατεύθυνση, όπου τα θέματα ψυχικής υγείας δεν αποτελούν πλέον ταμπού. Είναι πια ασφαλές να πούμε πως η κοινωνία αντιμετωπίζει με περισσότερη αποδοχή και συμπερίληψη τις προκλήσεις που αφορούν την ψυχική μας ευεξία.

Από την αναγνώριση και την αποδοχή των «αρνητικών» συναισθημάτων μέχρι την ενθάρρυνση και τη στήριξη των γύρω μας, καταλαβαίνουμε ότι η ψυχική υγεία έχει γίνει αποδεκτή ως ένας βασικός πυλώνας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

4 λόγοι που τα θέματα ψυχικής υγείας έπαψαν να είναι ταμπού

Ας δούμε παρακάτω τους 4 λόγους για τους οποίους τα θέματα ψυχικής υγείας απαλλάχθηκαν από το στίγμα και κάπως έτσι προέκυψε μια νέα και πιο φωτεινή πραγματικότητα για όλους.

1. Περισσότερη ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τον κόσμο μας. Τις περισσότερες φορές προς το καλό και για το συγκεκριμένο θέμα σίγουρα προς το καλύτερο.

Σήμερα μπορείς να βρεις πολλά άρθρα, βίντεο και συνεντεύξεις, που αναφέρονται στην ψυχική υγεία και ενθαρρύνουν τον διάλογο πάνω σε αντίστοιχα θέματα. Αυτή η πληθώρα πληροφοριών μας έχει δώσει την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την ψυχική υγεία και να δούμε πολλούς ανθρώπους που συζητούν, αντιμετωπίζουν ή ακόμη και θεραπεύουν τέτοια θέματα, ως ειδικοί.

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα άτομα που παλεύουν να εξισορροπήσουν την ψυχική τους υγεία δεν είναι οι «εξαιρέσεις» στην κοινωνική μας νόρμα. Είναι άνθρωποι που απλά αποφάσισαν να μιλήσουν για πράγματα που τελικά απασχολούν όλους μας.

2. Μεγαλύτερη αποδοχή και ενσυναίσθηση

Μεγαλύτερη αποδοχή και ενσυναίσθηση σημαίνει αναμφίβολα λιγότερα ταμπού. Η κοινωνία μας γίνεται σιγά-σιγά πιο ανοιχτή σε διάφορα κοινωνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας. Αρχίζουν όλα και γίνονται λίγο πιο ξεκάθαρα. Κάτι που αντιμετωπίζω εγώ σήμερα, μπορεί να συμβεί και σε σένα αύριο.Απέναντι στην ψυχική υγεία είμαστε όλοι ίσοι.

Τα θέματα ψυχικής υγείας δεν είναι πια κάτι που όλοι κρύβουν κάτω από το χαλί. Όλοι έχουμε τις στιγμές μας, έτσι δεν είναι; Και είναι ΟΚ κάποιες φορές να μην είσαι ΟΚ. Εφόσον είναι πολλοί αυτοί που το έχουν καταλάβει αυτό, είναι πιο πρόθυμοι να σταθούν δίπλα σου, να σε καταλάβουν. Έχεις παρατηρήσει πως το να μοιράζεσαι πώς νιώθεις δεν είναι πια ταμπού; Κι αυτό είναι τόσο σημαντικό, γιατί μεγαλώνει η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη μεταξύ μας.

3. Δημόσια πρόσωπα μίλησαν ανοιχτά

Έχεις προσέξει πώς τελευταία, διάσημα πρόσωπα ανοίγουν την καρδιά τους για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν σε σχέση με την ψυχική τους υγεία; Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που βγήκαν δημόσια και το είπαν, χωρίς να κρύβονται.

Αυτοί οι stars μας έδειξαν πως δεν είναι ντροπή να αντιμετωπίζεις θέματα ψυχικής υγείας. Κι αυτό μας έκανε όλους να νιώθουμε λίγο πιο κοντά, λίγο πιο... ανθρώπινοι. Έτσι μας έκαναν να καταλάβουμε πως όλοι μπορεί να περάσουμε δύσκολες στιγμές και δεν είμαστε μόνοι σ' αυτό.

4.Υποστηρικτικές κοινότητες και πλατφόρμες

Και μιας που είπαμε ότι δεν είσαι μόνος ή μόνη σε αυτό, ξέρεις τι είναι το καλύτερο στο να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο; Ότι μπορείς να βρίσκεις ανθρώπους που περνάνε ακριβώς τα ίδια με σένα. Υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες και πλατφόρμες υποστήριξης σε θέματα ψυχικής υγείας, που είναι έτοιμες να σε υποστηρίξουν, να σου προσφέρουν συμβουλές ή απλά να σε ακούσουν.

Ό,τι κι αν περνάς, θα βρεις κάποιον να σου πει: «Είμαι εδώ για σένα». Μην ξεχνάς, λοιπόν, εκεί έξω υπάρχει αρκετός κόσμος που είναι έτοιμος να σε βοηθήσει.

Η ψυχική σου υγεία δεν είναι ταμπού, είναι δικαίωμα!

Η ψυχική σου υγεία δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβεις ή να ντρέπεσαι γι' αυτό. Είναι δικαίωμά σου, όπως ακριβώς και η σωματική σου υγεία.

Στη Eurolife FFH αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη σημασία της ψυχικής υγείας και υποστηρίζουμε την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Γι’ αυτόν το λόγο, διαθέτουμε εξωνοσοκομειακά προγράμματα υγείας με τα οποία έχεις καλύψεις σχετικά με ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις και παράλληλα, εκπτώσεις σε συνεδρίες με ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγο και ψυχίατρο με 50€ ανά συνεδρία (Βασικό Υγεία)
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους με 25€ ανά συνεδρία (Προνόμιο για Όλους)

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φροντίσεις τον εαυτό σου, σωματικά και ψυχικά, επειδή η ευεξία σου είναι προτεραιότητα – και αυτό είναι κάτι που το αξίζεις και με το παραπάνω!

Εξωνοσοκομειακά Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας