Προγράμματα Ασφάλισης Οχήματος

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Πρακτικές συμβουλές για οδηγούς

Τώρα που η κίνηση στην πόλη επιστρέφει
Eurolife blog | Driving in the city

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πολλοί οδηγοί επιστρέφουν στην πόλη και στην καθημερινή τους εργασιακή ρουτίνα. Η κίνηση στους δρόμους είναι αναπόφευκτη σε πολλές πόλεις, και συχνά φέρνει μαζί της το άγχος, τον προβληματισμό, ακόμα και απρόοπτα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές τόσο για το όχημά σας όσο και για εσάς τους ίδιους, που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβιώσετε μέσα στην κίνηση και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

3 Πρακτικές συμβουλές για να επιβιώσετε μέσα στην κίνηση

Η οδήγηση στο αστικό περιβάλλον μπορεί να σας κουράσει, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τρεις πρακτικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν να αντιμετωπίσετε την κίνηση στην πόλη και να κρατήσετε καλή διάθεση. Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και χωρίς να χάσετε την ψυχραιμία σας.

1. Θυμηθείτε ξανά τα βασικά σήματα και ενημερωθείτε για νέους κανόνες

Συχνά, μετά από ένα χρονικό διάστημα που δεν οδηγούμε, μπορεί να ξεχνάμε ορισμένα βασικά σήματα κυκλοφορίας. Για να κρατηθείτε μακριά από μπελάδες, είναι καλό να κάνετε μια σύντομη ανακεφαλαίωση των βασικών κανόνων πριν πιάσετε ξανά το τιμόνι.

Online θα βρείτε διάφορες εφαρμογές με μικρά quiz που θα σας βοηθήσουν να φρεσκάρετε τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας, κάνοντας την επανάληψη πιο διασκεδαστική.

Συν τοις άλλοις, η νομοθεσία για την κυκλοφορία αλλάζει συχνά. Οπότε είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τους πιο πρόσφατους κανόνες οδικής συμπεριφοράς στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας.

2. Φροντίστε για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας

Είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν ξεκινήσετε να το οδηγείτε ξανά, ειδικά αν το έχετε αφήσει ακίνητο στο γκαράζ για αρκετές εβδομάδες.


  • Ελέγξτε τα ελαστικά σας για φθορές ή τρύπες. Εάν τα ελαστικά σας είναι φθαρμένα, μπορεί να είναι δύσκολο να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος.
  • Ελέγξτε τα λάδια, το ψυκτικό και τα υγρά φρένων. Τα λάδια, το ψυκτικό υγρό και τα υγρά φρένων είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οχήματός σας. Εάν η στάθμη τους έχει μειωθεί, μπορεί αυτό να προκαλέσει βλάβη στο αυτοκίνητό σας.
  • Ελέγξτε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας. Οι υαλοκαθαριστήρες είναι απαραίτητοι για να βλέπετε καθαρά τον δρόμο. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες δε βοηθούν να έχετε πλήρη ορατότητα στο δρόμο, ίσως να μην καταφέρετε να αντιδράσετε όσο γρήγορα χρειάζεται σε ένα απρόοπτο συμβάν.Εάν βρείτε κάποιο πρόβλημα στο όχημά σας, επισκεφθείτε έναν μηχανικό για να το επιδιορθώσει. 

Εάν βρείτε κάποιο πρόβλημα στο όχημά σας, επισκεφθείτε έναν μηχανικό για να το επιδιορθώσει. Με λίγη φροντίδα, μπορείτε να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε άψογη κατάσταση.

 3. Μην παρασύρεστε από την κίνηση

Η κίνηση στην πόλη είναι συχνά αυξημένη, ειδικά τις ώρες αιχμής. Όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, είναι σημαντικό να μην παρασύρεστε από το άγχος της κίνησης και να οδηγείτε με ασφάλεια. Παρακολουθήστε την κυκλοφορία, τηρώντας ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να αντιδράσετε σε κάποιο απρόσμενο γεγονός.

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεάζεται από την ένταση της κίνησης. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, αν χρειαστεί, και συνεχίστε ομαλά την πορεία σας.

Η υπομονή είναι σημαντική. Αντί να εκνευρίζεστε, δείτε την κίνηση ως ευκαιρία να εξασκήσετε την υπομονή σας. Κρατήστε μια ήρεμη στάση αντιμετωπίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις του δρόμου. Με προσοχή και υπομονή, συμβάλλετε στην ασφάλεια όλων των οδηγών και επιβατών, καθιστώντας τον δρόμο ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Πώς να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας στην κίνηση

Η κίνηση είναι αργή, η ανυπομονησία των άλλων οδηγών εμφανής και συχνά μπορούν να συμβούν λάθη. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι εύκολο να χάσετε την ψυχραιμία σας και να κάνετε λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόοπτα. Παρακάτω, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας:

 

  • Ακούστε μουσική ή ένα audiobook. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μην εστιάζετε στην κίνηση.
  • Κάντε ένα διάλειμμα αν χρειαστεί. Αν νιώσετε ότι αρχίζετε να αγχώνεστε, σταματήστε για λίγο και ξεκουραστείτε.
  • Σκεφτείτε θετικά. Η κίνηση είναι αναπόφευκτη, αλλά δε χρειάζεται να γίνει το καθημερινό σας βασανιστήριο. Φροντίστε να σκέφτεστε θετικά και να απολαύσετε το ταξίδι σας.
  • Τραγουδήστε. Να η ευκαιρία να πείτε το αγαπημένο σας τραγούδι όσο δυνατά θέλετε ενώ έχετε «κολλήσει» στην κίνηση. Μόλις ξεκινήσετε να κινείστε πάλι, φροντίστε να είστε συγκεντρωμένοι στον δρόμο και τα υπόλοιπα οχήματα.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να κάνετε την επιστροφή στην πόλη μετά τις διακοπές πιο εύκολη και ευχάριστη.

 

Όσον αφορά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αυτή την αναλαμβάνουμε εμεις. Στην Eurolife FFH, κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η επιλογή προγράμματος ασφάλειας του αυτοκινήτου σας. Με την ποικιλία των υπηρεσιών μας, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε την απαιτούμενη ηρεμία σε κάθε απρόοπτη κατάσταση.

Στη Eurolife FFH υπάρχουν πολλές λύσεις, για τις δικές σας ανάγκες. Με προσιτά πακέτα και εξατομικευμένη προσέγγιση, διασφαλίζουμε πως το αυτοκίνητό σας θα είναι πάντα προστατευμένο. Διαλέξτε εσείς το πακέτο που σας ταιριάζει και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

 

Επιπέλον, με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων ΕurolifeSYN+ εάν έχετε ήδη ένα ή περισσότερα ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποκτάτε 5% έκπτωση στην ασφάλιση αυτοκινήτου Safe Drive Standard και Safe Drive Plus.

Η ασφάλεια και η φροντίδα είναι το επίκεντρο της προσοχής μας. Επιλέγοντας τη Eurolife FFH, επιλέγετε κάτι περισσότερο από μια απλή ασφάλεια, επιλέγετε τη σιγουριά ότι κάποιοι είναι εκεί για εσάς, ό,τι κι αν συμβεί!

Προγράμματα Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας