Αποταμίευση / Επένδυση

Εξασφάλισε σήμερα ένα δυνατό αύριο

Χειμερινοί Προορισμοί: 5 Τρόποι για έξυπνες και πιο οικονομικές διακοπές

Eurolife blog - couple walking on the street during a winter trip

Αν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και δε θέλεις να αντικρίζεις άλλο τα εκατομμύρια λαμπάκια που απλώθηκαν και φέτος στο μπαλκόνι της κυρίας Καίτης από απέναντι, το άρθρο αυτό είναι για σένα. Θέλεις να ανεβάσεις και εσύ ένα story από το Παρίσι, από τις Άλπεις ή το Ροβανιέμι; Ήρθε η στιγμή να σου πούμε τις καλύτερες συμβουλές για να προγραμματίσεις τη χειμερινή σου απόδραση εύκολα και πιο οικονομικά!

4+1 tips για να προγραμματίσεις τις χειμερινές διακοπές σε Ελλάδα και εξωτερικό έξυπνα και οικονομικά

Ποιος είπε ότι οι χειμερινές διακοπές προϋποθέτουν παχυλό πορτοφόλι; Πάμε να δούμε μαζί 4+1 smart tips, για να οργανώσεις το ταξίδι σου, χωρίς να χρειαστεί να βρεις και δεύτερη δουλειά για ένα 4ήμερο στην Βιέννη.

1. Χρησιμοποίησε sites σύγκρισης τιμών

Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που βρίσκουν τις καλύτερες προσφορές για σένα και τις ανάγκες σου. Με μια απλή αναζήτηση μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές στα καλύμματα και στα μεταφορικά σου έξοδα, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις ατελείωτες ώρες.

 

Θες να κάνεις σκι σε μια περίφημη χιονοδρομική περιοχή; Ή μήπως θες να εξερευνήσεις μια μαγευτική πόλη; Οι ιστοσελίδες αυτές θα σου βρουν τις πιο οικονομικές επιλογές, και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές προσφορές.

2. Ταξίδεψε με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς

Ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα στις διακοπές σου είναι να σκεφτείς την επιλογή να ταξιδέψεις με εναλλακτικούς τρόπους, όπως να μοιραστείς τα έξοδα της διαδρομής σου με άλλους συνταξιδιώτες. Αν π.χ. κάποιος γνωστός σου πρόκειται να ταξιδέψει προς τον προορισμό που έχεις επιλέξει, μπορείτε να κάνετε μέρος της διαδρομής παρέα.

 

Μια άλλη επιλογή είναι να πειραματιστείς με εφαρμογές εύρεσης συνταξιδιωτών που θέλουν να κάνουν την ίδια διαδρομή με εσένα, μειώνοντας έτσι το κόστος ταξιδιού – το γνωστό carpooling. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, για να τα διαθέσεις αλλού, όπως να δοκιμάσεις τοπικά φαγητά ή να εξερευνήσεις περισσότερα αξιοθέατα.

3. Ενημερώσου για τις τιμές και τις προσφορές σε εισιτήρια (μουσεία, εστιατόρια κ.λπ.)

Μια σημαντική συμβουλή για να οργανώσεις το ταξίδι σου είναι να ενημερωθείς για τις τιμές εκ των προτέρων, ειδικά όσον αφορά μουσεία, αξιοθέατα, εστιατόρια και λοιπές εκδηλώσεις που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

 

Το πρώτο βήμα είναι να αναζητήσεις online τις τιμές και τα προσφερόμενα πακέτα. Έτσι, μπορείς να συγκρίνεις και να επιλέξεις αυτά που ταιριάζουν στο προϋπολογισμό σου. Αν τα μουσεία και τα εστιατόρια προσφέρουν group tickets ή happy hour, αξιοποίησέ τα! Είναι κρίμα να περιμένεις έναν μήνα για να επισκεφτείς ένα μουσείο και τελικά το εισιτήριό του να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζες.

 

4. Κλείσε αεροπορικά από Τρίτη έως Πέμπτη

Πόσες φορές έχεις μπει να δεις τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και ξεφυσάς που δεν τα έκλεισες νωρίτερα;


Μετά από μια
έρευνα της Google Flights, έγινε γνωστό ότι οι καλύτερες ημέρες για να κλείσεις ένα αεροπορικό εισιτήριο είναι από την Τρίτη έως την Πέμπτη, καθώς η τιμή συχνά παρουσιάζει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Σαββατοκύριακο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να το αφήσεις για τελευταία στιγμή! Φρόντισε να προγραμματίσεις το ταξίδι σου και να αγοράσεις τα εισιτήριά σου, όσο το δυνατόν νωρίτερα για να πετύχεις την τέλεια τιμή!

Bonus tip: Ξεκίνα την αποταμίευση

Να σου πω ένα μυστικό; Χριστούγεννα έχουμε κάθε χρόνο. Και εσύ κάθε φορά που πλησιάζει η περίοδος αυτή, σκέφτεσαι: «Αχ να είχα λίγα περισσότερα χρήματα, να πάω και εγώ ένα ταξιδάκι!»

 

Δε χρειάζεται να περιμένεις τα New Year Resolutions για να το βάλεις ως στόχο. Και αν στραβώσουν τα σχέδια για το χιονισμένο Ροβανιέμι φέτος, δεν πειράζει. Θα πας με μεγαλύτερη οικονομική άνεση του χρόνου, αν αρχίσεις να οργανώνεις το μέλλον σου ήδη από τώρα.

 

Η αποταμίευση γενικότερα μας βοηθάει να έχουμε καλή ψυχική υγεία, αλλά και να υλοποιούμε μελλοντικούς στόχους. Γι’ αυτό στη Eurolife FFH έχουμε δημιουργήσει αποκλειστικά για σένα αποταμιευτικά προγράμματα, που ακολουθούν τις ανάγκες και τους στόχους σου. Και μην ξεχνάς το υπολογιστικό εργαλείο της Eurolife που θα σε βοηθήσει να διαλέξεις τη σωστή επενδυτική στρατηγική σου, ώστε να σχεδιάσεις περισσότερα πλάνα για το μέλλον!

 

My Investment Plan

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας