Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Αξία έχει να φροντίζεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Ιδέες για φθινοπωρινές εκδρομές με φίλους

Δες πού μπορείς να πας με την παρέα σου
Eurolife blog - friends eating at a restaurant

Έλα παραδέξου το! Τώρα που αρχίζει να δροσίζει ο καιρός, είναι προτιμότερο να κρυώνεις σε ένα γραφικό χωριό, κάπου μακριά από την καθημερινότητα, παρά κουλουριασμένη για άλλο ένα βράδυ στον καναπέ ή καθισμένος ξανά μπροστά από το PC. Γι’αυτό λοιπόν, σου βρήκαμε μερικές υπέροχες προτάσεις για φθινοπωρινές εκδρομές μαζί με την παρέα σου που θα φέρουν πίσω την ευεξία που νιώθεις ότι χρειάζεσαι!

 

Σύμφωνα με τον Martin Seligman, οι νέες εμπειρίες και οι δραστηριότητες είναι σημαντικός παράγοντας για να έχεις υψηλά επίπεδα ευτυχίας.

 

Φθινοπωρινές εκδρομές με φίλους σε όμορφες ελληνικές πόλεις

Γιατί να πίνεις μόνος τον καφέ σου στο σαλόνι παρέα με μια τυχαία λίστα στο Spotify, ενώ μπορείς να τον απολαύσεις μαζί με τους φίλους σου σε ένα μαγευτικό τοπίο; Εμείς ξεπεράσαμε το δίλημμα αυτό και έχουμε να σου προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για φθινοπωρινές εκδρομές με φίλους σε όμορφες ελληνικές πόλεις.

 

Ξεκινάμε από τα Ιωάννινα. Έχουμε τόσους και τόσους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθείς τη μαγική αυτή πόλη. Μετά από μια απολαυστική βόλτα με βάρκα στη λίμνη των Ιωαννίνων και την περιήγηση στο σπίτι του Αλή Πασά στο νησάκι της λίμνης, μπορείς να χαλαρώσεις στα μικρά ταβερνάκια με λίγο τσίπουρο. Μετά μπορείτε με την παρέα να ανηφορίσετε στο κάστρο, να δείτε το αρχαιολογικό μουσείο και φτάνοντας στην κορυφή να μπείτε στο εθνογραφικό μουσείο της πόλης, που στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά, ένα αυθεντικό κτήριο του 17ου αιώνα!

 

Από την άλλη, στο ονειρικό Ναύπλιο, μπορείς να απολαύσεις μια ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, να εξερευνήσεις τα μικρά μαγαζάκια και να επισκεφτείς το Παλαμήδι. Ναι οκ, 999 σκαλιά είναι αυτά, αλλά η δύση του ηλίου από εκεί, θα σας ανταμείψει όλους!

 

Αν έχουν πέσει πολλές ιδέες στο τραπέζι, και οι φίλοι σου επιμένουν για τα χωριά του Καρπενησίου, τότε έχουν τα δίκια τους! Εκεί μπορείς να απολαύσεις πραγματικά τον χειμώνα, περπατώντας στα χιονισμένα μονοπάτια και πίνοντας ζεστή σοκολάτα στις παραδοσιακές καφετέριες.

 

Εάν όμως ψάχνεις το κάτι διαφορετικό, η Καστοριά είναι ο προορισμός σου! Αφού κάνεις μια βόλτα γύρω από την πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα, ήρθε η ώρα να απολαύσεις τη θέα και τις τοπικές λιχουδιές.

 

Όποια από τις παραπάνω πόλεις γίνει ο προορισμός σου, η χειμερινή περίοδος φέτος μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όσο φαντάζεσαι!

Εκδρομές με φίλους στη φύση

Για εσένα που θέλεις να συνδυάσεις τις εκδρομές με τις δραστηριότητες στη φύση, οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα μια από αυτες είναι οπωσδήποτε η Πίνδος. Τα μαγευτικά δασικά της μονοπάτια θα σε κάνουν να νιώσεις κι εσύ κομμάτι αυτού του ιδιαίτερου τόπου. Στην Πίνδο βρίσκονται τα δύο πιο εντυπωσιακά φαράγγια μας – του Βίκου και του Αώου – καθώς και μια από τις πιο όμορφες ορεινές κοιλάδες της Ελλάδας, η Βάλια Κάλντα.

 

Αν βέβαια προτιμάς κάτι πιο βατό από την ορεινή πεζοπορία, όπως ας πούμε έναν περίπατο στη φύση, μια φθινοπωρινή εκδρομή κοντά στην Αθήνα, είναι και η επίσκεψη στο Τελέθριο Όρος της Εύβοιας. Μπορείς να πάρεις την παρέα σου και να απολαύσετε ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο, διασχίζοντας τα χαρτογραφημένα μονοπάτια, χωρίς ιδιαίτερη κούραση.

 

Για τους λάτρεις του νερού, ακόμα και τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες υπάρχει η Λίμνη Δόξα. Τα άγρια νερά σε καλούν, για να δοκιμάσεις την απόλυτη εμπειρία του κανό καγιάκ, συνδυάζοντας τόσο την διασκέδαση όσο και την άθληση.

 

Αν πάλι δε θέλεις να αποχωριστείς ακόμα τη σκηνή του camping που έλιωσες το καλοκαίρι στα νησιά, μπορείς να τη φορτώσεις ξανά στο αυτοκίνητο μαζί με ένα χειμερινό sleeping bag και να φύγεις για την Ορεινή Αρκαδία. Είτε έχεις ξανακάνει camping στο βουνό, είτε όχι, σίγουρα αποτελεί μια εμπειρία που θα θέλεις πάντα να την ξαναζεις.

 

Εκδρομές με φίλους σε γραφικά χωριά

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να μαζέψεις όλη την παρέα και να ανακαλύψετε μαζί και τα γραφικά χωριά της Ελλάδας.

 

Ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας στην Πιερία, ή αλλιώς «το μπαλκόνι του Ολύμπου». Εκεί θα απολαύσετε την αρχιτεκτονική του χωριού με τα πετρόχτιστα σπίτια, πίνοντας μια ζεστή σοκολάτα στα παραδοσιακά καφενεία, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις φαγητών και φυσικά κάνοντας μια μαγευτική πεζοπορία στα κοντινά μονοπάτια!

 

Αν ψάχνεις ορεινά χωριά κοντά στην Αθήνα, το Λεωνίδιο στην Αρκαδία είναι ιδανικό για μια φθινοπωρινή εξόρμηση. Περπάτησε στα μονοπάτια μέσα στο δάσος και στη συνέχεια απόλαυσε τον ζεστό καφέ σε κάποιο όμορφο εξοχικό καφενείο.

 

Στις κορυφαίες επιλογές, φυσικά, ανήκουν και τα Μετέωρα με τα θεόρατα βράχια που σαγηνεύουν κάθε επισκέπτη. Μπορείς εκεί να κάνεις μια μοναδική πεζοπορία, εξερευνώντας τα μονοπάτια των Μετεώρων ή να δοκιμάσετε με την παρέα την αναρρίχηση, πάντα με ασφάλεια και καθοδήγηση από έμπειρο δάσκαλο.

 

Για πιο ήρεμες εξορμήσεις, το Μέτσοβο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εδώ μπορείς να κάνεις σκι και έλκηθρο στα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα, καθώς και να επισκεφθείς παραδοσιακές ταβέρνες για να δοκιμάσεις πεντανόστιμο τοπικό φαγητό.

Ασφάλεια σε κάθε ταξίδι σου με τη Eurolife FFH

Εσύ αναλαμβάνεις να βρεις το μέρος που θέλεις να περάσεις ξέγνοιαστες στιγμές με την παρέα σου και εμείς όλα τα υπόλοιπα!

 

Η υγεία στο ταξίδι είναι σημαντική για να ζήσεις πραγματικά την εμπειρία. Στη Eurolife FFH δημιουργήσαμε τα προγράμματα ασφάλισης υγείας, για να μπορείς να απολαμβάνεις εκδρομές με φίλους, γνωρίζοντας ότι η υγεία σου είναι διασφαλισμένη. Με καλύψεις για ιατρικές επισκέψεις και ένα μεγάλο δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων, μπορείς να επικεντρωθείς πολύ πιο εύκολα στη διασκέδαση και την περιπέτεια με τους φίλους σου!

Σύγκρινε τα διαθέσιμα προγράμματα υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας