Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία

Μείωση έως 10% στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. με προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Eurolife FFH

Eurolife blog - couple dancing at their living room

Η σύνδεση της ασφάλισης κατοικίας με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) μπορεί να εξοικονομήσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων έως και 10% του ΕΝ.Φ.Ι.Α.! Είναι μια καλή ευκαιρία για να προστατέψεις το σπίτι σου και να μειώσεις τη φορολογική σου επιβάρυνση ταυτόχρονα. Στο άρθρο μας παρακάτω θα ανακαλύψεις πώς μια ασφάλιση κατοικίας μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα αν έχεις ήδη ή αν σκέφτεσαι να ασφαλίσεις την ιδιοκτησία σου με τη Eurolife FFH.

 

Η απόφαση για την έκπτωση ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Για να λάβεις έκπτωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α., χρειάζεται, μεταξύ άλλων, να έχεις ασφαλίσει την κατοικία σου. Η έκπτωση αυτή αφορά κατοικίες που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες (σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7Ζ που έχει προστεθεί στο αρ. 3 Ν. 4223/2023 [1]), εφόσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου σχετικά με τη διάρκεια της ασφάλισης και την ασφαλισμένη αξία του ακινήτου.

 

Προϋποθέσεις για να λάβεις την έκπτωση έως 10% στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

 

Για να επωφεληθείς από την επερχόμενη έκπτωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α., χρειάζεται να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 

  1. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της κατοικίας θα πρέπει να καλύπτει το 100% της αξίας του ακινήτου. Ως αξία του ακινήτου λαμβάνεται η αξία ανακατασκευής του κτίσματος ή των κτισμάτων, χωρίς να υπολογίζεται η αξία του οικοπέδου. Κράτα σε αυτό έναν μικρό αστερίσκο: η αξία ανακατασκευής δεν μπορεί να είναι λιγότερη από 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Καλό θα ήταν να μιλήσεις με έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο ή/και με τον φορολογικό σου σύμβουλο, οι οποίοι μπορούν να σε κατευθύνουν με περισσότερες λεπτομέρειες.
  2. Η κατοικία σου θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη τουλάχιστον για ένα τρίμηνο του 2023. Αν η ασφάλιση καλύπτει λιγότερο χρονικό διάστημα, δεν δικαιούσαι την έκπτωση για το 2024. Μπορείς όμως να ασφαλίσεις την κατοικία σου άμεσα και να δικαιούσαι την έκπτωση κανονικά για το 2025 και για κάθε επόμενο έτος, εφόσον το ακίνητο συνεχίζει και είναι ασφαλισμένο. Μην ξεχνάς, όμως, ότι η μείωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. προσαρμόζεται αναλογικά σύμφωνα με τη διάρκεια της ασφάλισης. Η μείωση θα είναι διαφορετική αν έχεις ασφαλίσει το ακίνητό σου για ένα χρόνο, από το αν το έχεις ασφαλίσει για έξι μήνες.
  3. Το συμβόλαιό σου θα πρέπει να περιλαμβάνει κάλυψη για:
    • Σεισμό
    • Πυρκαγιά
    • Πλημμύρα

Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερες καλύψεις περιλαμβάνονται στα πακέτα ασφάλειας σπιτιού και περιεχομένου της Eurolife FFH.

Στο νόμο προβλέπεται, επίσης, ότι με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η έκδοση της οποίας αναμένεται, ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της μείωσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

 

Οφέλη της ασφάλισης κατοικίας πέρα από τη μείωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

 

Μια φυσική καταστροφή, όπως μια πλημμύρα ή ένας σεισμός, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στο σπίτι μας. Αυτό με τη σειρά του μας φέρνει αντιμέτωπους με ανακατασκευές ή εκτεταμένες επισκευές, με τις δαπάνες αυτές να ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά. Αυτό ισχύει βέβαια αν δεν έχουμε ασφάλιση κατοικίας.

Τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας σε προστατεύουν από μεγάλα και έκτακτα έξοδα, δίνοντάς σου την οικονομική υποστήριξη για την επισκευή του σπιτικού σου και τη γρήγορη επιστροφή της οικογένειας στην κανονικότητα. Το κόστος μιας τέτοιας απόφασης είναι ελάχιστο σε σύγκριση με την αξία του σπιτιού σου και τη γαλήνη που νιώθεις, γνωρίζοντας ότι έχεις φροντίσει για την προστασία του σπιτιού και του περιεχομένου του, ακόμα κι όταν απουσιάζεις.

Μην ξεχνάς ότι ασφαλίζοντας το σπίτι σου, φροντίζεις για την περιουσία σου, για το περιεχόμενό της και για την ευημερία των ανθρώπων που αγαπάς.

 

Ασφάλιση κατοικίας με τη Eurolife FFH

 

Το σπίτι σου είναι ο χώρος για να δημιουργείς όμορφες αναμνήσεις. Προστάτεψέ τον από τα απρόοπτα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

Τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού της Eurolife FFH σου προσφέρουν επιπλέον κάλυψη για την αντικατάσταση κατεστραμμένων αντικειμένων ή το κόστος επισκευής τους, καθώς και υπηρεσία άμεσης επέμβασης 24/7 με εξειδικευμένους επαγγελματίες για τον περιορισμό της ζημιάς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για εμάς στη Eurolife FFH κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία! 

 

[1] Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις (Α’ 287).

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας