My Business Cyber Protection

Αξία έχει να φροντίζεις την επιχείρησή σου και στο ψηφιακό περιβάλλον

7+1 Digital marketing tips για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρησή σου στο διαδίκτυο

Eurolife blog - small medium business owner with laptop

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον βασικό πυλώνα της οικονομίας μας. Συχνά, όμως, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις στον χώρο του digital marketing λόγω του περιορισμένου budget τους και των λιγοστών διαθέσιμων πόρων. (Το ξέρω, βαριαστέναξες!)

 

Υπάρχουν κάποια tips που επιλέξαμε ειδικά για σένα, που τρέχεις νυχθημερόν για όλα στη μικρομεσαία σου επιχείρηση και θέλεις να τη δεις να μεγαλώνει. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Tip#1: Βρες ποιο είναι το κοινό σου

Θες να στήσεις μια digital καμπάνια μάρκετινγκ; Πρώτο βήμα: Βρες το κοινό σου!

 

Σαν να ετοιμάζεσαι για το πρώτο ραντεβού με τον παιδικό σου έρωτα. Σχολαστικά και με όρεξη. (Ναι, μπορεί να πάρει και πάνω από μια ώρα!)

 

Χρησιμοποίησε τα Google Analytics, Google Trends και Facebook Insights, σαν να είσαι μυστικός πράκτορας. Ανακάλυψε όλα τα μυστικά του κοινού-στόχος σου: ενδιαφέροντα, ηλικία, τοποθεσία – όλα είναι εκεί! Και μην ξεχνάς τις έρευνες στη συμπεριφορά των πελατών. Είναι σαν την πυξίδα στα «άγνωστα νερά» του ψηφιακού μάρκετινγκ. Όταν ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου, θα βρεις εύκολα τον θησαυρό σου!

 

Tip#2: Βελτιστοποίησε το site σου για mobile συσκευές

Έλα, παραδέξου το. Δε θα περίμενες ποτέ πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα να φορτώσει ένα site στο κινητό σου. Μπορείς να περιμένεις υπομονετικά για άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα μια ταινία για την οποία ανυπομονείς ή το νέο επεισόδιο του αγαπημένου σου YouTuber. Αλλά όταν το site σου δε φορτώνει, δε χρειάζεται να περιμένεις. Μπορείς να κάνεις πολλά για να το βελτιώσεις.

 

Το πρώτο και καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα responsive design για το site σου, ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορα μεγέθη οθονών. Γενικά πάντως προσπάθησε να ελέγχεις την mobile ευχρηστία του site σου τακτικά. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι οι επισκέπτες σου θα έχουν μια πιο άνετη εμπειρία και δε θα το εγκαταλείπουν στην πρώτη προσπάθεια!

Tip#3: Αξιοποίησε το Google my Business

Το Google My Business είναι κάτι σαν το GPS για την επιχείρησή σου στον ψηφιακό χάρτη που όλοι χρησιμοποιούμε. Σύμφωνα με το Think with Google, 76% των χρηστών επισκέπτονται μια επιχείρηση που βρήκαν μέσω του smartphone τους εντός της ίδια μέρας που έκαναν την αναζήτηση. Δεν μπορείς να αγνοήσεις αυτή την ευκαιρία!

 

Αν εξυπηρετείς τοπικό κοινό, βεβαιώσου ότι η επιχείρησή σου είναι σωστά καταχωρημένη στο Google My Business. Διόρθωσε το περιεχόμενό σου με τις σωστές λέξεις-κλειδιά και προσκάλεσε τους πελάτες σου να αφήσουν θετικά σχόλια. Σκέψου το σαν να βάζεις ένα φωτεινό neon σήμα πάνω από την πόρτα σου στον κόσμο του διαδικτύου. Και όπως λένε, «Αν δεν είσαι στο Google My Business, δεν υπάρχεις.» Εντάξει, μπορεί να μη το λένε ακριβώς έτσι, αλλά το νόημα είναι το ίδιο!

Tip#4: Χρησιμοποίησε έξυπνα τα κοινωνικά δίκτυα

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος; ΝΑΙ! Κάπως έτσι είναι και τα social media. Αρκεί να διαλέξεις ποια πίτα ταιριάζει στο κοινό σου. Έρευνα της Sprout Social έδειξε ότι 77% των καταναλωτών θα προτιμήσουν μια επιχείρηση έναντι του ανταγωνισμού της, όταν βιώσουν μια θετική εμπειρία με το brand στα social media.

Δημοσίευσε περιεχόμενο που να αξίζει τον χρόνο του κόσμου σου και αλληλεπίδρασε μαζί τους. Τα social media δεν είναι μόνο για πώληση, αλλά και για τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης. Οι φίλοι και ακόλουθοι μιας μικρομεσαίας επιχείρησης στο διαδίκτυο είναι όπως οι πραγματικοί φίλοι που επισκέπτονται το κατάστημά σου. Θέλουν λίγο από τον χρόνο και την ενέργειά σου για να αγοράσουν κι αύριο από εσένα.

Tip#5: Φτιάξε καλές λίστες για newsletters

Email marketing; Υπάρχει ακόμη; Παρόλο που είναι από τα παλιότερα κόλπα στον ψηφιακό κόσμο, το email marketing υπάρχει ακόμα και παραμένει απίστευτα αποτελεσματικό. Μάλιστα, το email marketing παραμένει παγκοσμίως το πιο αποδοτικό κανάλι για μικρές επιχειρήσεις! Σοκ ε;

 

Αρχικά, φτιάξε μια λίστα με εγγεγραμμένους χρήστες και διαμοίρασέ τους πολύτιμο περιεχόμενο. Και το μυστικό; Η σωστή στόχευση. Χώρισε τη λίστα σου σε κατηγορίες για να στέλνεις προσαρμοσμένα μηνύματα. Και μην ξεχνάς, κάνε τα email σου εύκολα αναγνώσιμα σε κινητά. Πάλι τα κινητά, είδες; Αφού αυτή τη συσκευή χρησιμοποιούμε όλοι συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο.

Tip#6: Μοιράσου καλό περιεχόμενο

«Μοιράσου καλό περιεχόμενο.» ΟΚ, μπορεί να ακούγεται σαν άλλη μια τετριμμένη συμβουλή, αλλά στον ψηφιακό κόσμο είναι χρυσός κανόνας. Όταν το περιεχόμενο που παράγεις ακολουθεί τη λογική του «E-E-A-T» (Experience, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) κερδίζεις τόσο τις μηχανές αναζήτησης, όσο και τους ενδιαφερόμενους πελάτες σου.

 

Το μυστικό είναι να παράγεις συχνά υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που απαντά στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του κοινού σου. Σκέψου μια μίξη από blog posts, βίντεο, infographics, κουίζ και άλλες μορφές περιεχομένου. Βγες εκεί έξω και δείξε στους ανταγωνιστές σου τι σημαίνει πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο!

Tip#7: Ανάλυσε και προσάρμοσε τις κινήσεις σου

Όλοι λένε ότι το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι σαν το σκάκι. Και είναι! Μόνο που τα πιόνια και οι κινήσεις αλλάζουν συνεχώς. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου καρφωμένα στη digital marketing σκακιέρα, παρακολουθώντας τις ευκαιρίες για να κάνεις ματ.

 

Χρησιμοποίησε τα analytics tools για να παρακολουθείς την απόδοση των καμπανιών σου. Έτσι μόνο θα καταλάβεις τι λειτουργεί και τι όχι. Μη φοβάσαι να προσαρμόσεις τη στρατηγική σου βάσει των νέων δεδομένων. Προσπάθησε να βρίσκεις τρόπους να αλλάζεις το περιεχόμενό σου, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κοινού σου. Το ίδιο το κοινό σου θα σου δείξει τι του αρέσει και με τι αλληλεπιδρά περισσότερο.

 

Η επιτυχία και στο σκάκι αλλά και στο digital marketing ανήκει σε αυτόν που κάνει τις καλύτερες κινήσεις!

Bonus tip: Προστάτεψε την επιχείρησή σου στο διαδίκτυο

Και επειδή η προστασία της επιχείρησής σου είναι πάνω απ’ όλα, στη Eurolife FFH σε κάνουμε να νιώθεις ασφάλεια για όσα μέχρι τώρα έχεις χτίσει. Σχεδιάσαμε για σένα το My Business Cyber Protection που φροντίζει την επιχείρησή σου στον ψηφιακό κόσμο και σε προστατεύει από κακόβουλες ενέργειες.

 

Ανάλογα με τα μέτρα προστασίας που θα επιλέξεις να ενεργοποιήσεις, το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και σε βοηθά να αναπτύξεις την επιχείρησή σου σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Αν κάποια στιγμή τα πράγματα πάνε στραβά στον κυβερνοχώρο, μην ανησυχείς! Έχεις έναν εξειδικευμένο συνεργάτη που θα είναι πλάι σου 24/7.

 

Με το πρόγραμμα αυτό προστατεύεις την επιχείρησή σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα. Ενεργοποίησε τώρα τη δική σου «ψηφιακή πανοπλία» και κράτησε την επιχείρησή σου ασφαλή ό, τι κι αν συμβεί.

 

Για εμάς στη Eurolife FFH αξία έχει να βλέπουμε την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με ασφάλεια!

My Business Cyber Protection

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας