Ασφάλιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας

Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

4 ιδέες που θα σας γεμίσουν ενέργεια

λίγο πριν το καλοκαίρι
Eurolife blog - family picnic in the park

Στην Ελλάδα περισσότερες από τις μισές μέρες του χρόνου έχουμε καθαρό ουρανό και ηλιοφάνεια. Σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία, αρκετές πόλεις και ελληνικά νησιά σημειώνουν ποσοστό ξαστεριάς μεγαλύτερο του 50% κατά τη διάρκεια του έτους. Ήδη από την άνοιξη ο καιρός ενδείκνυται για μικροεξορμήσεις και φυσικά το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν περίοδος για διακοπές, εξερεύνηση και roadtrips.

Για εσάς που ήδη σκέφτεστε τις διακοπές σας, μία κοντινή εξόρμηση ή δραστηριότητα θα γεμίσει τις μπαταρίες σας και θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε μέχρι τη μεγάλη καλοκαιρινή σας ανάπαυλα.

Ας δούμε μερικές ιδέες για δραστηριότητες και εξορμήσεις που ο καλός καιρός ευνοεί να κάνετε για να περάσετε όμορφα λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Η ευκαιρία για διάφορες δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα προσφιλείς σε όλους: σε παρέες, οικογένειες, solo ταξιδιώτες και ζευγάρια. Γι’ αυτό, οι εθνικοί δρυμοί, τα πάρκα και οι παραλίες σφύζουν από ζωή αυτήν την περίοδο.

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε αυτό το διάστημα και μέχρι να έρθει η απόλυτη ξεκούραση του καλοκαιριού.

Κάντε ανανέωση σπιτιού σε 4 βήματα

Αφιερώσετε ένα Σαββατοκύριακο στην ανανέωση σπιτιού. Με τα παρακάτω τέσσερα απλά βήματα, η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας θα αλλάξει άμεσα μαζί με τη διάθεσή σας:

  1. Μαζέψτε και αποθηκεύστε τα χαλιά, τις βαριές κουβέρτες, τα πλεκτά μαξιλάρια και τις σκούρες κουρτίνες.
  2. Διακοσμήστε το σπίτι με ελαφριά υφάσματα, όπως το λινό, σε φωτεινά και ζωηρά χρώματα.
  3. Τοποθετήστε φρέσκα λουλούδια ή γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου.
  4. Απελευθερώστε χώρο, αποθηκεύοντας αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και τοποθετώντας καθρέφτες για μεγαλύτερη αίσθηση βάθους και φωτός.

Επιπλέον, μπορείτε να μετατρέψετε την εμπειρία αυτή σε οικογενειακή δραστηριότητα, κάνοντας κατασκευές για τον κήπο ή το σαλόνι, περνώντας ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Κάντε πικ νικ στην εξοχή

Μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες όταν έχει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει είναι το πικ νικ σε πάρκα και άλση. Ετοιμάστε τα απαραίτητα είδη και ξεκινήστε την εξόρμησή σας ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο. Τι περιλαμβάνει, όμως, ένα σωστό καλάθι πικ νικ;

  • Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό φαγητό.
  • Αντηλιακή προστασία για όλη την οικογένεια.
  • Πολύ νερό για μετά το παιχνίδι.
  • Ένα μεγάλο και χοντρό τραπεζομάντηλο.
  • Ένα εντομοαπωθητικό σε μορφή roll-on ή spray.
  • Ένα μικρό first aid kit με γέλη για τσιμπήματα, αντισηπτικό και αυτοκόλλητα επιθέματα για μικροτραυματισμούς.

Ποια είναι τα μέρη στην Αττική που αξίζει να επισκεφθείτε για πικ νικ;

  1. Ο λόφος του Φιλοπάππου στην καρδιά της Αθήνας και με θέα την Ακρόπολη είναι μία εξαιρετική επιλογή για μια χαλαρή Κυριακή στην πόλη.
  2. Η Πάρνηθα είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για πικ νικ, όπου θα συναντήσετε πολλές οικογένειες και παρέες να γευματίζουν στα ειδικά ξύλινα παγκάκια ή στο χορτάρι.
  3. Η Πεντέλη και συγκεκριμένα η κάτω πλατεία μετά το υπαίθριο μουσείο μαρμάρου είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για πικ νικ, όπου θα συναντήσετε πολλές οικογένειες και παρέες να περνούν χρόνο στη φύση παίζοντας.
  4. Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα είναι ένα προστατευμένο οικοσύστημα μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, που αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε από κοντά.
  5. Και τέλος, το Δάσος Συγγρού, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στο φυσικό τοπίο, αλλά και να επισκεφθείτε το Μουσείο Μελισσοκομίας ή τη λίμνη του αρχιτέκτονα Τσίλλερ.

Σε μέρη σαν κι αυτά, είναι καλό να έχετε καλά φορτισμένα κινητά για να φωτογραφίσετε το τοπίο και τις στιγμές που θα περάσετε εκεί, αλλά και ένα powerbank για να μην ξεμείνετε σε περιπτώσεις ανάγκης.

Εκδρομές στην Ελλάδα οδικώς

Οργανώστε mini φυσιολατρικές ανοιξιάτικες διακοπές με ηρεμία και ασφάλεια. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και μπορείτε εύκολα να τη γυρίσετε με αυτοκίνητο και να βρεθείτε κοντά σε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Μην ξεχνάτε πως είτε είστε λάτρης των road trips και ταξιδεύετε συχνά, είτε όχι, η Eurolife FFH έχει το πρόγραμμα ασφάλισης οχήματος που σας ταιριάζει. Και για εσάς που η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι συνώνυμα με το τροχόσπιτο, βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες σας, ασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα την ξεγνοιασιά σας!

Επισκεφθείτε κοντινούς προορισμούς στην Ευρώπη

Για εσάς που ψάχνετε συνεχώς νέες εμπειρίες και διψάτε για νέα βιώματα και εικόνες, μια ωραία επιλογή είναι ένα τριήμερο σε έναν κοντινό προορισμό του εξωτερικού. Μερικές προτάσεις για εξόρμηση είναι:

  • Η Μάλτα, το μικρότερο σε πληθυσμό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις μιας ώρας και 45 λεπτών από την Αθήνα και έχει εντυπωσιακά αξιοθέατα και παραλίες.
  • Το πανέμορφο Ζάγκρεμπ, που είναι η πρωτεύουσα της Κροατίας και απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Το ιστορικό του κέντρο το εξερευνείτε εύκολα με τα πόδια και μέσα σε 2-3 μέρες θα πάρετε μία καλή γεύση κροατικής κουλτούρας.
  • Το Βουκουρέστι είναι ένας δημοφιλής προορισμός τα τελευταία χρόνια, μόλις 90 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα στην πόλη τη μία ημέρα και την επόμενη να κάνετε εκδρομή στα Καρπάθια Όρη και την Τρανσυλβανία.

Η επιλογή ενός κοντινού προορισμού στο εξωτερικό αυτό το διάστημα είναι ιδανική, λόγω του ήπιου καιρού και της χαμηλής τουριστικής κίνησης, που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε καλύτερα το τριήμερό σας.

Τώρα, που ξεκινούν οι εκδρομές και οι εξορμήσεις είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε σε αυτά που έχουν πραγματικά αξία, δηλαδή στην ξεγνοιασιά και την ηρεμία σας. Είτε είστε ενοικιαστής, είτε ιδιοκτήτης, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν λείπετε, επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού της Eurolife FFH για περιπτώσεις κλοπής, φυσικών καταστροφών κ.λπ.

Υποδεχτείτε το καλοκαίρι με πιο ανεβασμένη διάθεση

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και τη διάθεσή σας, οργανώνοντας μικρές αποδράσεις για τις δόσεις ενέργειας που χρειάζεστε μέχρι το καλοκαίρι. Από την άλλη, εσείς που έχετε μία έντονη καθημερινότητα, επιλέξτε μία δραστηριότητα που σας χαλαρώνει ή, πιο απλά, εκτιμήστε τα οφέλη που έχει το να μην κάνετε τίποτα.

Εξασκήστε τις πρακτικές του mindfulness και ζήστε στο έπακρο τις εμπειρίες της ζωής μακριά από το stress της καθημερινότητας. Όσο εσείς απολαμβάνετε τη χαρά και την ηρεμία των διακοπών σας, εμείς φροντίζουμε όλα εκείνα που αφήνετε πίσω σας και έχουν αξία.

Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας