Προγράμματα Ασφάλισης Οχήματος

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Πώς να φροντίζεις το αυτοκίνητο σου

Tips για καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
Eurolife blog - Man driving his car with his dog

Το να φροντίζεις το αυτοκίνητό σου είναι σαν να φροντίζεις έναν πιστό φίλο που σε συνοδεύει σε κάθε ταξίδι. Είτε πρόκειται για ένα καινούργιο όχημα, είτε για ένα αγαπημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, η σωστή φροντίδα μπορεί να επιτρέψει στο όχημά σου να παραμένει σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια. Και δεν εννοούμε service αυτοκινήτου ή συντήρηση, αλλά πραγματική φροντίδα. Σε αυτό το άρθρο, θα σου παρουσιάσουμε μερικά πολύτιμα tips για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σου και την προετοιμασία του για εκδρομές πριν πιάσουν για τα καλά ο χειμώνας και τα κρύα.

 

Έλεγξε τα λάδια του κινητήρα

Έλεγξε τα λάδια του κινητήρα. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να φροντίσεις το όχημά σου, διότι τα λάδια είναι εκείνα που μειώνουν την τριβή μεταξύ των κινούμενων μηχανικών μερών.

 

Φρόντισε να ελέγχεις τη στάθμη του λαδιού σε μηνιαία βάση και, αν χρειάζεται, να το ανανεώνεις, λαμβάνοντας υπόψην πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βέβαια, αν το αυτοκίνητό σου είναι λίγο πιο παλιό, ενδέχεται να χρειάζεται αλλαγή λαδιού πιο συχνά από ότι τα νεότερα μοντέλα. και αν είναι ακόμη παλιότερο ίσως να χρειάζεται και επισκευή κινητήρα αν καίει λάδια. Μια επιπλέον αλλαγή λαδιών ανάμεσα στα προγραμματισμένα σέρβις μπορεί να κρατήσει τον κινητήρα σε καλή κατάσταση, ιδίως αν δεν κάνεις μεγάλες αποστάσεις.

 

Προσπάθησε να ελέγχεις τακτικά τα λάδια, ακόμα κι αν ο πίνακας ελέγχου στο ταμπλό δείχνει ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η στάθμη του λαδιού είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σου, και θα σε γλιτώσει σίγουρα από απρόσμενες εκπλήξεις στον δρόμο!

Τσέκαρε την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου

Ξέρεις, αυτά τα κομμάτια από καουτσούκ που κρατούν το αυτοκίνητο σου στον δρόμο; Ναι, αυτά! Είναι σημαντικό να ελέγχεις διεξοδικά την πίεση τους και όχι να ρίχνεις απλώς μια ματιά λέγοντας «Καλά είναι μωρέ. Του χρόνου πάλι!»

 

Η πίεση των ελαστικών επηρεάζει και την ασφάλεια. Η παράλειψη του ελέγχου της πίεσης και των τεσσάρων ελαστικών μπορεί να επηρεάσει την πρόσφυση. Επίσης αφαίρει περισσότερα χρήματα από την τσέπη σου, αφού πλέον το αμάξι σου καταναλώνει περισσότερα καύσιμα.

 

Αν θέλεις να έχεις πάντα τον έλεγχο του αυτοκινήτου σου μπορείς να προμηθευτείς έναν δείκτη βάθους πέλματος του ελαστικού. Έτσι, θα έχεις σωστή πίεση ελαστικών στο αυτοκίνητο, αναγνωρίζοντας γρήγορα και εύκολα οποιαδήποτε φθορά.

 

Βεβαιώσου ότι τα φώτα του αυτοκινήτου δουλεύουν όπως πρέπει

Εδώ θα χρειαστείς έναν βοηθό. Ο λόγος είναι τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου σου, όπου ο έλεγχος γίνεται πατώντας φρένο και ενεργοποιώντας τα φώτα πέδησης. Όσο εσύ φρενάρεις, ζήτα από τον πρόθυμο βοηθό σου να επιβεβαιώσει ότι τα πίσω φώτα σου λειτουργούν σωστά.

 

Μην προσπαθείς να γίνεις πρωταθλητής ενόργανης με το πόδι σου πάνω στο φρένο. Δε θα δουλέψει. Άσε που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Δεν το θέλουμε αυτό.

 

Αφού έκανες όλη αυτή τη διαδικασία για να βεβαιωθείς ότι τα φώτα σου λειτουργούν καλά, φρόντισε και να τα καθαρίσεις λίγο. Χρησιμοποίησε κάποιο ειδικό καθαριστικό, έπειτα άπλωσε λίγη οδοντόκρεμα, άφησε τη για λίγα λεπτά και σκούπισε τα καλά. Τώρα που έχεις τα πιο καθαρά φώτα, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι και βλέπεις και σε βλέπουν στον δρόμο!

Άλλαξε εγκαίρως τους υαλοκαθαριστήρες

Αφού την πρωινή κίνηση στην πόλη δεν τη γλιτώνεις, τουλάχιστον ας μην έχεις για μουσική υπόκρουση τους υαλοκαθαριστήρες σου! Αν τους ακούς σημαίνει ότι χρειάζονται άμεσα αλλαγή ή το μοτέρ υαλοκαθαριστήρα χρειάζεται επισκευή.. Και μην ανησυχείς, η αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων είναι πιο εύκολη από το να αλλάξεις την ώρα στον φούρνο της κουζίνας σου. Ακολούθησε απλώς τις οδηγίες στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σου, για να βρεις τον σωστό τρόπο αντικατάστασης.

 

Ένας μέσος όρος αλλαγής είναι κάθε 6-12 μήνες. Επιπλέον, για να έχεις μια πραγματικά καθαρή οπτική επαφή με τον κόσμο, μην ξεχνάς να γεμίζεις το δοχείο νερού υαλοκαθαριστήρων. Γέμισε το δοχείο με τον σωστό συνδυασμό νερού και υγρού ψεκαστήρα, όπως υποδεικνύει η ετικέτα στο μπουκάλι, αποφεύγοντας οικιακά καθαριστικά γιατί μπορεί να καταστρέψουν τους υαλοκαθαριστήρες σου. Έτσι, θα έχεις πάντα μια πιο καθαρή εικόνα στο οδόστρωμα, ακόμα και αν η βροχή δε λέει να σταματήσει.

Έλεγξε την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η μπαταρία είναι σαν την καρδιά του αυτοκινήτου; Είναι αυτή που το κρατάει λειτουργικό. Αν δε λειτουργεί καλά, το αυτοκίνητό σου μπορεί να σταματήσει οπουδήποτε θελήσει, ακόμα και αν εσύ είχες άλλα σχέδια για την ημέρα σου.Γι’ αυτό αν έχεις μαζί σου φορτιστές μπαταριών αυτοκινήτου μπορεί να κερδίσεις λίγο χρόνο.

 

Για να κρατήσεις τη μπαταρία σου σε άριστη κατάσταση, πρέπει να την ελέγχεις τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, βλέποντας αν υπάρχει λευκό υγρό, βρωμιά ή σκουριά στην κορυφή της. Αυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση του αυτοκινήτου σου, οπότε βεβαιώσου ότι η επιφάνεια της μπαταρίας και οι ακροδέκτες της είναι καθαροί.

 

Για να καθαρίσεις τη μπαταρία, πρέπει πρώτα να αποσυνδέσεις τα καλώδια, ξεκινώντας από τον αρνητικό πόλο. Όταν έρθει η ώρα για τον καθαρισμό των ακροδεκτών, ένα πινέλο με σκληρές ίνες ή νήματα στην άκρη του με υγρό αφαίρεσης της σκουριάς είναι η καλύτερη λύση. Τέλος, σημάδια όπως αργή εκκίνηση ή μειωμένη ένταση των φώτων, σε προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα να επισκεφτείς τον μηχανικό σου για αλλαγή μπαταρίας!

Εσύ φροντίζεις το αυτοκίνητό σου και εμείς φροντίζουμε για τα απρόοπτα

Η Eurolife FFH είναι εδώ για να φροντίσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Με σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης και εξατομικευμένες λύσεις, προσφέρουμε προστασία και ηρεμία κάθε φορά που βρίσκεσαι στον δρόμο.

 

Είτε πρόκειται για ασφάλιση αυτοκινήτου είτε για υπηρεσίες βοήθειας σε περίπτωση απροόπτου συμβάντος (π.χ. προστασία από πιθανή κλοπή), η Eurolife FFH είναι εδώ για να σε καλύψει με έκπτωση στα ασφάλιστρα μέσα από το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων ΕurolifeSYN+. Με εμπειρία και αφοσίωση, η αποστολή μας είναι η αίσθηση ασφάλειας κάθε φορά που βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι.

Προγράμματα Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας