Προγράμματα‌ ‌Ασφάλισης‌ ‌Οχήματος‌

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Τα περιβαλλοντικά οφέλη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη 

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και οι κυβερνήσεις του κόσμου εισάγουν μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξημένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ένας από τους τομείς που δημιουργεί υπέρμετρους ρύπους και επιβαρύνει την ατμόσφαιρα ειδικά στις πόλεις είναι η μετακίνηση.

Οι ειδικοί συστήνουν την αποσυμφόρηση των πόλεων από τα πολλά οχήματα και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς όπου είναι εφικτό. Όμως το αυτοκίνητο είναι ένα σημαντικό εργαλείο και μέσο μετακίνησης για πολλά άτομα και οικογένειες, και η απεξάρτηση από αυτό συχνά δεν είναι εύκολη.

Μια λύση αποτελεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την καινοτόμα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε πολλές χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ ο στόχος  του σχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση. Ενδεικτικά, έως το 2025 υπολογίζεται οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν ξεπεράσει τις τις 24.000 μονάδες και έως το 2030 ένα στα τρία οχήματα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικό.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον

Ακούς συχνά ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο καλά για το περιβάλλον, αλλά αξίζει να δούμε με λεπτομέρεια γιατί ισχύει αυτό.

Αρχικά, έχει να κάνει με την κατασκευή αυτών των οχημάτων, τα οποία δεν χρησιμοποιούν καύσιμα όπως βενζίνη ή πετρέλαιο, αλλά έχουν ως πηγή κίνησης έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παίρνει ενέργεια από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Έτσι, δεν παράγουν ρύπους όπως τα συμβατικά αυτοκίνητα. Αυτό έχει πολλά οφέλη για το περιβάλλον.

Μειωμένη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να μειώσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεισφέρουν σε αυτό. Καθώς δεν χρειάζονται βενζίνη ή πετρέλαιο και δεν εκπέμπουν ρύπους, δεν απαιτούν ορυκτά καύσιμα για τη λειτουργία τους.

Καθαρότερη ατμόσφαιρα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν εξάτμιση και δεν εκπέμπουν ρύπους, κάτι που βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα του αέρα, ειδικά στις πόλεις όπου κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα.

Βέβαια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι 100% καθαρά, καθώς και η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας, αλλά και οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για την κατασκευή των μπαταριών, επιβαρύνουν με τη σειρά τους το περιβάλλον. Όμως σε σύγκριση με τα συμβατικά αυτοκίνητα και τις ενεργειακές τους απαιτήσεις, τα ηλεκτρικά είναι κατά πολύ καθαρότερα και πιο αποδοτικά.

Μείωση της ηχορύπανσης

Στις πόλεις όπου κινούνται πολλά οχήματα, ο θόρυβος αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που δεν διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι σχεδόν αθόρυβα και βοηθούν τη μείωση της ηχορύπανσης στην ατμόσφαιρα. Μάλιστα, η μείωση του θορύβου είναι τόσο δραματική σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα που οι κατασκευαστές ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν κάπως τον θόρυβο για να ακούν οι πεζοί την επικείμενη άφιξη ενός ηλεκτρικού οχήματος και να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Πέρα από τα περιβαλλοντικά τους οφέλη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο εύκολα στην οδήγηση, αλλά έχουν και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Πλέον η επιλογή είναι αρκετά δημοφιλής στις χώρες της Ευρώπης, καθώς ένα στα πέντε οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το περασμένο τρίμηνο ήταν ηλεκτροκίνητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Ernst & Young, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων αναμένεται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε απόλυτες τιμές έως το 2028.

Βλέπουμε λοιπόν πως το μέλλον διαφαίνεται υπέρ της ηλεκτροκίνησης και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον νέο κλιματικό νόμο της κυβέρνησης που στοχεύει στην πράσινη μετάβαση. Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος έχει στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και περιλαμβάνει την απαγόρευση πώλησης νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030. Επιπλέον, ο στόχος είναι ότι από το 2025 όλα τα νέα ταξί, αλλά και το ένα τρίτο των ενοικιαζόμενων οχημάτων να είναι ηλεκτρικά.

Η Eurolife FFH στέκεται δίπλα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων Tesla

Μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη χώρα μας είναι η Tesla, η είσοδος της οποίας στην ελληνική αγορά το 2021 έκανε τη μεγάλη διαφορά στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενδεικτικά, για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, η Tesla σημείωσε 394 πωλήσεις φτάνοντας μερίδιο που ξεπέρασε το 26%.

Εάν είσαι οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα στο μέλλον, είναι σημαντικό να έχεις πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλες σου τις ανάγκες.

Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων Safe Drive Standard και Safe Drive Plus της Eurolife FFH πλέον προσφέρουν τη δυνατότητα ασφάλισης και ηλεκτροκίνητων οχημάτων Tesla. Έτσι ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές ανάγκες των κατόχων ηλεκτροκίνητων οχημάτων και στηρίζουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με όλα τα οφέλη που έχει για το περιβάλλον και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Eurolife FFH παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, την επιλογή 3μηνης, 6μηνης ή 12μηνης ασφάλισης, καθώς και έκπτωση στα ασφάλιστρα ανανέωσης.

Έτσι θα μπορείς να απολαμβάνεις ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε πτυχή της καθημερινής σου ζωής, εξασφαλίζοντας άνετη και ασφαλή μετακίνηση που δεν θα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον. 

Δες καλύψεις για τα προγράμματα Safe Drive Standard και Safe Drive Plus

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας