Προγράμματα Ασφάλισης Οχήματος

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Ζωή σαν περιπέτεια - Επεισόδιο 3: Τι πρέπει να προσέχω όταν οδηγώ στην άγρια φύση;

Πώς είναι να επιβιώνεις και να οδηγείς στην άγρια φύση; Τι πρέπει να προσέχεις και πώς μπορείς να προετοιαστείς καλύτερα;
zoi-san-peripeteia-eurolife-blog-header

face akis-01-min

«Με τα μέσα που έχουμε σήμερα ως ταξιδιώτες – ίντερνετ, δορυφορικές συνδέσεις και ειδικό εξοπλισμό και ρουχισμό – το ερώτημα πλέον δεν είναι πώς επιβιώνουμε στην άγρια φύση αλλά το πώς συμβιώνουμε με τη φύση», λέει ο Άκης Τεμπερίδης, στα πλαίσια της mini σειράς «Ζωή σαν Περιπέτεια» της Eurolife FFH.

Το The World Offroad, από το 2007 μέχρι σήμερα έχει διασχίσει τις μεγαλύτερες ερήμους, τροπικά δάση βροχής, σαβάνες και στέπες όλου του κόσμου, ενώ έχει εξερευνήσει εθνικούς δρυμούς μοναδικής ομορφιάς και τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας.

Ποια είναι η φιλοσοφία του στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος;

«Όπως είπε κάποτε ο Τζον Μούιρ, ο πρώτος ίσως οικολόγος της ιστορίας ‘πάρτε μόνο φωτογραφίες, αφήστε μόνο τα ίχνη σας, σκοτώστε μόνο το χρόνο σας’. Ενώ το όνειρό μας είναι να μπαίνουμε βαθιά στη φύση, η ανησυχία μας είναι να μην την επιβαρύνουμε», μας λέει ο Άκης. «Αναπόφευκτα το κάνουμε καθώς καίμε ντίζελ και παράγουμε σκουπίδια όσο ταξιδεύουμε, όμως προσπαθούμε να περιορίζουμε στο ελάχιστο δυνατό το αποτύπωμά μας».

Πώς χαίρεται η ελληνική οικογένεια του The World Offroad τη φύση;

«Έχουμε διάφορους τρόπους και ο τελευταίος είναι με το αυτοκίνητο» μας λέει ο Άκης Τεμπερίδης. «Συνήθως πεζοπορούμε και κάνουμε ποδήλατο βουνού. Πιο σπάνια, κανό-καγιάκ ή scuba diving και πάντα προσπαθούμε να είμαστε παρατηρητικοί χωρίς να παρενοχλούμε την πανίδα. Και μοναδικό μας όπλο είναι η φωτογραφική μηχανή».

Τι δεν πρέπει να κάνουμε στη φύση;

«Τα αυτονόητα», λέει ο Mr. The World Offroad. «Να μην αφήνουμε πίσω σκουπίδια αλλά να τα παίρνουμε πίσω στην πόλη και να τα διαχωρίζουμε. Να μην κόβουμε δέντρα και λουλούδια και να μην παίρνουμε σουβενίρ από τη φύση. Να μη θορυβούμε, να μην ενοχλούμε και βέβαια να μην ταΐζουμε τα ελεύθερα ζώα. Να μην κυνηγάμε για χόμπι, ακόμη κι αν επιτρέπεται. Και φυσικά, να μην ανάβουμε φωτιά στα δάση, ούτε καν τσιγάρο! Και για εμάς συγκεκριμένα, να μην οδηγούμε εκτός δρόμου σε εθνικούς δρυμούς και απάτητα δάση».

Αλήθεια, τι πρέπει να προσέχουμε στην εκτός δρόμου οδήγηση;

«Το βασικότερο είναι να έχουμε κοινό νου», λέει εμφατικά ο Άκης. «Κυρίως προσέχουμε την ασφάλειά μας και το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το αυτοκίνητο. Εκτός δρόμου οδηγούμε όσο πιο αργά γίνεται και όσο γρήγορα χρειάζεται – για παράδειγμα όταν πρέπει να προσπελάσουμε κάποιο εμπόδιο. Στην έρημο, αποφεύγουμε να ταξιδεύουμε μόνοι, χωρίς GPS και δορυφορικό τηλέφωνο».

Υπάρχουν κάποια μυστικά που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι;

«Αυτό που ελάχιστοι κάνουν: στο χώμα μειώνουμε την πίεση στα ελαστικά ενώ στην άμμο τη ρίχνουμε στο μισό τουλάχιστο. Επίσης, πριν περάσουμε από κάποιο ποτάμι – ποτέ σε εθνικό δρυμό ή παρθένο δάσος – ελέγχουμε πρώτα τη ροή και το βάθος του. Και βέβαια, πριν ταξιδέψουμε, φροντίζουμε να έχουμε ασφαλιστική κάλυψη από κάποια αξιόπιστη εταιρία με πρόγραμμα οδικής βοήθειας».

Δες περισσότερα στο 3ο επεισόδιο

 

Αυτές τις ημέρες, το The World Offroad βρίσκεται στις ιταλικές Άλπεις, ενώ έχει οργανώσει τη μετάβαση στην αμερικανική ήπειρο.

Ασφάλισε την περιουσία σου και επωφελήσου διπλά

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας