Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Εξασφαλίζουμε την ηρεμία σου, για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή σε αυτό

Ζωή σαν περιπέτεια - Επεισόδιο 1: Πώς μπορώ να κάνω το γύρο του κόσμου;

«Αυτό είναι ένα ερώτημα που μου θέτουν συχνά όλα αυτά τα χρόνια» μας λέει ο Άκης Τεμπερίδης από την αποστολή The World Offroad που κάνει το γύρο του κόσμου για δεύτερη φορά. 
zoi-san-peripeteia-episod1-header

face akis-01-min«Αυτό είναι ένα ερώτημα που μου θέτουν συχνά όλα αυτά τα χρόνια» μας λέει ο Άκης Τεμπερίδης από την αποστολή The World Offroad που κάνει το γύρο του κόσμου για δεύτερη φορά. «Με βάση την προσωπική μου εμπειρία χρειάζονται τρία πράγματα για να κάνεις το γύρο του κόσμου, πέρα από το διαβατήριο φυσικά: να έχεις την υγεία σου – που είναι και το σημαντικότερο δώρο για όλους μας – να το θέλεις όσο τίποτε άλλο στον κόσμο και τρίτο, να βγάζεις κάποια χρήματα. Να έχεις ένα μισθό ουσιαστικά».

Μήπως όμως είναι για πολύ λίγους ανθρώπους ένα τέτοιο εγχείρημα; «Στην πράξη πολύ λίγοι άνθρωποι το επιχειρούν, όμως αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός στο φύλο, την ηλικία ή τη φυσική κατάσταση», συνεχίζει ο Άκης.

Αλήθεια, ποιο είναι το καλύτερο μέσο για να ταξιδέψει κάποιος; «Μπορείς να κάνεις το γύρο του κόσμου με ένα σακίδιο στην πλάτη ή με μέσα μαζικής μεταφοράς», λέει εμφατικά ο Άκης. «Μπορείς με ποδήλατο, μοτοσυκλέτα ή και με ιστιοπλοϊκό σκάφος – άλλο ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Εμείς, ως οικογένεια, επιλέξαμε να ταξιδέψουμε με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και πλέον το αισθανόμαστε ως το μοναδικό σπίτι που είχαμε ποτέ. Κι αυτό γιατί μας προσφέρει μεγάλη σιγουριά, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες».

Τι προκλήσεις αντιμετωπίζει όποιος αναχωρεί για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι; «Πρώτον, πρέπει να είσαι έτοιμος να αφήσεις πίσω τη ζώνη άνεσης, την πόλη και τη χώρα σου για καιρό. Να απομακρυνθείς από την οικογένεια και τους φίλους σου. Να ρισκάρεις ίσως τη δουλειά και την καριέρα σου και βέβαια να απαρνηθείς τις συνήθειες και τα αγαπημένα σου φαγητά. Στο ίδιο το ταξίδι, είναι καθημερινές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις, γι’ αυτό και φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να νιώθουμε και να είμαστε πραγματικά ασφαλείς», μας λέει ο εμπνευστής του The World Offroad.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Αυτές τις ημέρες, το The World Offroad βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις και προετοιμάζεται για τη μετάβαση στην αμερικανική ήπειρο. Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε μαζί στα επόμενα επεισόδια της mini σειράς «Ζωή σαν Περιπέτεια».

Ασφάλισε την περιουσία σου και επωφελήσου διπλά

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας