Εσύ έκανες ασφάλεια περιεχομένου κατοικίας πριν τις διακοπές;

Είσαι από εκείνους που προετοιμάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για τις διακοπές τους; Μήπως όμως ξεχνάς κάτι; Την ασφάλεια περιεχομένου για το σπίτι σου!

Παρά τη μείωση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη χρονιά σε σχέση με το 2017 στις διαρρήξεις σε οικίες σε όλη τη χώρα -οι περισσότερες από αυτές σημειώνονται στην Αττική- ο αριθμός των κλοπών παραμένει ανησυχητικά μεγάλος.

Μάλιστα, από τις 20.871 διαρρήξεις σε σπίτια που καταγράφηκαν το 2018, μόνο οι 4.027 εξιχνιάστηκαν, ενώ τα 2/3 σημειώνονται στα αστικά κέντρα. Και όπως είναι λογικό το καλοκαίρι, όταν οι περισσότεροι φεύγουν διακοπές, οι διαρρήκτες μένουν “μόνοι” στις πόλεις.

Εάν λοιπόν δεν θέλεις τίποτα να χαλάσει τις διακοπές σου ή να επιστρέψεις και να σε περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη, τότε δεν έχεις παρά να βάλεις μία ασφάλεια περιεχομένου στις αποσκευές σου.

Σαφώς και πρέπει να έχεις φροντίσει το σπίτι σου, ειδικά εάν είναι δικό σου, να διαθέτει πόρτα ασφαλείας, σύγχρονα κουφώματα και συναγερμό, ωστόσο τις περισσότερες φορές όσα προληπτικά μέτρα και να πάρεις δεν είναι αρκετά.

Γι' αυτό φρόντισε να αποκτήσεις ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το σπίτι, στις καλύψεις του οποίου να συμπεριλαμβάνεται και η κλοπή, και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό θα δεις ότι το κόστος των αντικειμένων που έχεις στο σπίτι και τα οποία σίγουρα θα κινήσουν το ενδιαφέρον των διαρρηκτών είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το κόστος ενός ετήσιου προγράμματος ασφάλισης για το σπίτι

Οπότε, μη διακινδυνεύσεις να επιστρέψεις σε ένα σπίτι χωρίς την αγαπημένη σου τηλεόραση ή τον καινούριο ηλεκτρονικό υπολογιστή σου, για να εξοικονομήσεις λίγα χρήματα παραπάνω για τις διακοπές. Υπάρχει εξάλλου πάντα το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αντικαταστήσεις ακόμα και τα κατεστραμμένα έπιπλα από τους “ανεπιθύμητους επισκέπτες”, γεγονός που εκτινάσσει το κόστος της ζημιάς στα ύψη.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η ασφάλιση ακινήτου περιλαμβάνει και καλύψεις για ζημιές από σωληνώσεις, πυρκαγιά, φυσικές καταστροφές και αστική ευθύνη. Απαραίτητες καλύψεις εάν θέλεις να προστατεύεις πάντα την περιουσία σου με τον καλύτερο τρόπο. Το ότι θα απουσιάζεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκύψει ένα τεχνικό πρόβλημα.

Ένα ασφαλιστήριο προσφέρει επιπλέον και τη δυνατότητα συμπληρωματικών καλύψεων, ώστε να ασφαλίσεις το σύνολο των χώρων και του περιεχομένου που βρίσκεται σε αυτούς, ακόμα κι αν πρόκειται για τα εργαλεία κηπουρικής σου. Μη σου φαίνεται πολυτέλεια!

Τα προγράμματα ασφάλισης της Eurolife FFH είναι ευέλικτα και μπορείς εύκολα να τα προσαρμόσεις στις ανάγκες σου, ανάλογα πάντα με την οικονομική σου δυνατότητα. Και φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοκτήτης. Η ασφάλιση περιεχομένου σε αφορά ακόμα κι αν νοικιάζεις το σπίτι σου και θέλεις να προστατεύσεις την οικοσκευή σου.

Έτσι, μπορείς να φύγεις ήσυχος για διακοπές, γνωρίζοντας πως τελικά τα οφέλη σε περίπτωση ανάγκης είναι πολλαπλάσια, τόσο σε σχέση με το κόστος ενός συμβολαίου όσο και των ζημιών που θα κληθείς να πληρώσεις σε περίπτωση κλοπής. 

Ασφάλιση Κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας