Πάλι χάλασε; Γλιτώστε τα περιττά έξοδα από φθορές στο σπίτι!

Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τα έκτακτα έξοδα που προκαλούν οι φθορές σε ένα σπίτι κι αυτός δεν είναι άλλος από τον τακτικό έλεγχο.

Οι ζημιές κοστίζουν, και σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και σωματικά, ενώ οι επισκευές δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Δείτε λοιπόν πως θα μειώσετε τα έξοδα από τις φθορές στο σπίτι. Απλές και καθημερινές κινήσεις, παρατηρητικότητα και φυσικά φροντίδα στο χώρο που ζείτε είναι αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, εάν θέλετε να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να μαζέψετε τα νερά από ένα θερμοσίφωνα που τρύπησε ή να μην μπορείτε να βγάλετε το αυτοκίνητο από το γκαράζ εξαιτίας μίας χαλασμένης γκαραζόπορτας. 

🛠️ Ελέγξτε τα υδραυλικά

Κατά περιόδους καλό είναι να ελέγχετε τις εγκαταστάσεις ύδρευσης του σπιτιού και κυρίως τη γενική παροχή, ώστε να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητη διαρροή, η οποία θα σας κοστίσει οικονομικά, αλλά θα έχει και, σε κάποιες περιπτώσεις, πολύ άσχημες συνέπειες για το ίδιο το κτίριο.

🛠️ Προσοχή στις σωληνώσεις

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, αλλά και η παλαιότητα της εγκατάστασης είναι δύο παράγοντες που μπορεί να φθείρουν τις σωληνώσεις του σπιτιού σας, οπότε πρέπει να μεριμνήσετε γι’ αυτό πριν να είναι πολύ αργά. 

🛠️ Καθαρίστε τις υδροροές

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πλημμυρίσει το σπίτι σας. Φροντίστε να διατηρείτε καθαρές τις υδρορροές στις οποίες μαζεύονται συχνά φύλλα από τα φυτά και φράζουν τη ροή των υδάτων όταν βρέχει. 

🛠️ Λαδώστε τους μεντεσέδες 

Οι γκαραζόπορτες αλλά και τα παντζούρια χρειάζονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λάδι ώστε να μην τρίζουν και να κινούνται χωρίς δυσκολία. Προτιμήστε τα ειδικά σπρέι.

🛠️ Διατηρήστε το θερμοσίφωνα καθαρό 

Ο θερμοσίφωνας μπορεί να μην είναι ορατός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει καθάρισμα και συντήρηση. Διατηρήστε τον σε καλή κατάσταση, ώστε να ζεσταίνει σωστά το νερό. Επίσης, μάθετε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη στεγανότητά του, διότι εάν τρυπήσει η ζημιά θα είναι μεγάλη. 

🛠️ Διώξτε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες

Εάν μένετε ειδικά σε μονοκατοικία η απολύμανση μία φορά κάθε χρόνο επιβάλλεται, όπως επίσης και η χρήση σύγχρονων μεθόδων απομάκρυνσης των τρωκτικών που μπορούν να τρυπώσουν σε υπόγεια και κήπους και να καταστρέψουν ακόμη και τα καλώδια. Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλετε πραγματικά να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο εμπιστευθείτε μία ασφάλεια περιεχομένου κατοικίας που σας εξασφαλίζει καλύψεις σε περίπτωση ζημιάς και πρόσβαση σε συνεργεία επισκευής ζημιών, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη και φυσικά πιο ασφαλή. 

 

 
Υπηρεσία επισκευής ζημιών Repair

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας