Μερικά tips για θετική ενέργεια στο χώρο εργασίας

Αν νιώθεις ότι χρειάζεστε μια τόνωση στον επαγγελματικό τομέα ακολούθησε τους κανόνες του Feng Shui και μερικές πρακτικές συμβουλές για να επαναφέρεις τη θετική ενέργεια στο χώρο εργασίας και να δεις μια ανάταση στα επαγγελματικά σου.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η ακαταστασία που επικρατεί καμιά φορά επάνω στο γραφείο σου ή ακόμα και η θέση του γραφείου σου μπορεί να δημιουργούν αρνητική ενέργεια στο χώρο και άρα να μην ευνοούνται τα επαγγελματικά σου;

Είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε πας στο γραφείο, δες μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρώσεις περισσότερη θετική ενέργεια στο χώρο εργασίας.

Ενσωμάτωσε τα 5 στοιχεία του Feng Shui.

Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, όμως η ενσωμάτωση ενός από τα παρακάτω στοιχεία στη διακόσμηση του γραφείου σου δεν είναι όσο δύσκολη νομίζεις.

  • Το ξύλο ενισχύει τη δημιουργικότητα. Αυτό είναι ίσως το πιο εύκολο στοιχείο καθώς οι περισσότεροι χώροι εργασίας έχουν ξύλινο πάτωμα και τα πιο πολλά γραφεία είναι από ξύλο. Εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο στη δική σου περίπτωση, τότε μπορείς να εισάγεις το ξύλινο στοιχείο στο χώρο με ένα διακοσμητικό (1).
  • Η φωτιά ενισχύει την παραγωγικότητα. Το στοιχείο της φωτιάς εκπροσωπείται από το κόκκινο χρώμα. Άρα, ένα κόκκινο μαξιλάρι στην καρέκλα του γραφείου ή ακόμα και μια κόκκινη κούπα (2), από την οποία θα πίνετε τον καφέ σου, μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός.
  • Το νερό ευνοεί τις ευκαιρίες. Ένας καθρέφτης ή ένα γυάλινο βάζο σε συνδυασμό με τη χρήση μπλε και μαύρων αποχρώσεων (3) μπορεί να σου προσφέρει την ενέργεια του νερού, χωρίς τον κίνδυνο να βραχυκυκλώσει κάποια από τις συσκευές σου.
  • Η Γη συμβολίζει την ισορροπία. Οι γήινες αποχρώσεις, οι φωτογραφίες τοπίων και τα φυτά (4), προσδίδουν αυτή τη γαλήνη που χρειάζεται για να χαλαρώσεις, ενώ βρίσκεσαι στο χώρο εργασίας και να βρεις την ψυχική σου ισορροπία.
  • Το μέταλλο ευνοεί την ευημερία. Μια μεταλλική μολυβοθήκη, τα μεταλλικά πόδια ενός γραφείου (5), τα μεταλλικά χρώματα ή ακόμα και το μάρμαρο είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορείς να προσθέσεις αν θες να ενισχύσεις την ενέργειά του.

Φτιάξε έναν πίνακα με ό,τι σε εμπνέει

Πώς περιμένεις να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, να γεμίσεις με φρέσκες ιδέες και να πας μπροστά εάν δεν έχεις να αντλήσεις έμπνευση από κάπου; Βάλε στον τοίχο του γραφείου σου ή σε ένα κάδρο (6) αγαπημένες σου φωτογραφίες που σε γεμίζουν χαρά, πράγματα στα οποία στοχεύεις, αλλά και ανθρώπους που σε εμπνέουν. Φτιάξε το δικό σου mood-board.

Η τακτοποίηση είναι η μισή αρχοντιά

Μια καθαρή, τακτοποιημένη και λειτουργική επιφάνεια εργασίας (7) δεν μπορεί παρά να ενισχύσει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα, κρατώντας μακριά την αρνητική ενέργεια. Σκέψου πώς νιώθει; κάθε φορά που ψάχνεις να βρεις ένα χαρτί μέσα στο χάος που επικρατεί πάνω στο γραφείο σου και θα καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η οργάνωση. 

Σε κάθε περίπτωση, η εργατικότητα και η επαγγελματική εξέλιξη δεν εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει κανείς να διακοσμήσει το γραφείο του. Όμως, η καλύτερη οργάνωση του χώρου, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργεί το αίσθημα της αρμονίας μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση τομέων που παίζουν καθοριστικό ρόλο την επαγγελματική καριέρα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας