Αποταμίευση / Επένδυση

Εξασφάλισε σήμερα ένα δυνατό αύριο

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Πώς να γίνεις master της αποταμίευσης

Tips, εργαλεία και τρόποι για να παίζεις την αποταμίευση στα δάχτυλα

Eurolife blog - man with laptop calculating his finances

Έφτασε η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, και εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικά tips για το πώς να γίνεις master της αποταμίευσης!

Πώς να κάνω αποταμίευση;

Η αποταμίευση χρημάτων σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Με τις οικονομικές υποχρεώσεις να είναι πολλές και τα πάγια έξοδα όλο και πιο υψηλά, αρκετές φορές μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτη και μακρινή.

 

Για σένα όμως που έχεις βάλει στόχο να προσπαθήσεις να αποταμιεύεις λίγο περισσότερο ή συχνότερα, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα καλύτερο πλάνο αποταμίευσης, μια πιο υγιή σχέση με τα χρήματα και να βελτιώσεις τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το budget σου. Ας τα δούμε όλα ένα-ένα.

Φτιάξε ένα μηνιαίο πλάνο εξόδων

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί, βγαίνοντας από ένα κατάστημα, ότι από τον επόμενο μήνα ξεκινάς αποταμίευση;

Πώς γίνεται, όμως, τελικά το πορτοφόλι να καταφέρνει να βγει από την τσέπη σου πιο γρήγορα και από τον Flash, μόλις δεις κάτι φανταχτερό και edgy και «αφού μου πάει, να μη το πάρω;».

 

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα μηνιαίο πλάνο εξόδων!

Το μηνιαίο πλάνο είναι το σχέδιό σου για να δεις πού πηγαίνουν τα λεφτά σου. Απλώς γράψε μία προς μία τις δαπάνες σου, αναγνώρισε τις συνήθειές σου και βρες έναν τρόπο να μειώσεις τα έξοδα εκείνα, που είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσεις αργά ή γρήγορα!

Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ με τα apps. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σε βοηθούν να κρατάς ένα πλάνο για τα έξοδά σου κάθε μήνα. Σκέψου το σαν να έχεις τον προσωπικό σου σύμβουλο για τα οικονομικά στο κινητό σου!

 

Αυτοματοποίησε την πληρωμή των μηνιαίων υποχρεώσεων

Όσες φορές και να κοιτάξεις τον λογαριασμό του ρεύματος, δεν πρόκειται να πληρωθεί από μόνος του! Ούτε εκείνο το post it που έβαλες σαν υπενθύμιση φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Η μόνη λύση είναι να αυτοματοποιήσεις τις πληρωμές σου, τις δόσεις σου ή ό,τι έχεις να πληρώσεις κάθε μήνα!

 

Όσο λιγότερα βήματα χρειάζεται να κάνεις για να τακτοποιήσεις οικονομικές υποχρεώσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνεις και μάλιστα εμπρόθεσμα.

Σκέψου από τώρα για το συνταξιοδοτικό σου πρόγραμμα

Η αλήθεια είναι ότι η σκέψη για τη συνταξιοδότησή σου μπορεί να σου φαίνεται λίγο μακρινή. Φάση: «Ακόμα δεν έχουμε βρει τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε». Είναι όμως πραγματική οικονομική ανακούφιση για τον μελλοντικό εαυτό σου, αφού η ζωή έχεις πολλές επιλογές ακόμα και μετά τη σύνταξη.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποταμιεύσεις μερικά χρήματα για ένα σίγουρο αύριο, από σήμερα. Από τον απλό κουμπαρά που θα κολλήσεις – το γνωστό πια – post it «Για την σύνταξη», μέχρι και συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν ασφαλιστικοί φορείς όπως η Eurolife FFH. Καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο, να κάνεις μια έρευνα και να βρεις ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σου και θα είναι on budget για σένα. 

Απόκτησε έλεγχο στα έξοδά σου

Πριν δώσεις κάπου τα χρήματα που με τόσο κόπο μάζεψες, σκέψου αν αξίζει αυτή η αγορά. Το χρειάζεσαι πραγματικά;

Για παράδειγμα, μερικές φορές η ανάγκη μας για ένα νέο κινητό δε θα έπρεπε να είναι πιο πάνω σε προτεραιότητα από το να εξοφλήσουμε τη δόση του δανείου ή να καλύψουμε τα έξοδα για ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα.

 

Και μια συμβουλή για την πιστωτική κάρτα: χρησιμοποιούμε την πιστωτική με σύνεση, έχοντας υπόψη μας τις δόσεις που ορίζουμε για το μέλλον.

Φτιάξε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα

Οι περισσότεροι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι συμφωνούν ότι ο πρώτος στόχος σου πρέπει να είναι ένα αποθεματικό ανάγκης. Ξεκίνα με ένα μικρό ποσό, ό,τι μπορείς να διαθέσεις. Μόλις μπεις στο ρυθμό, μπορείς να σκεφτείς στόχους αποταμίευσης γύρω από συγκεκριμένα πράγματα, όπως διακοπές ή ένα νέο αυτοκίνητο.

Και εάν θες να πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να επενδύσεις σε αποταμιευτικά προγράμματα που θα σε βοηθήσουν να χαρείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον.

 

Στη Eurolife FFH αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες σου, αλλά και τις επιθυμίες σου! Γι΄αυτό φτιάχνουμε μαζί σου το κατάλληλο αποταμιευτικό πρόγραμμα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες σου. Τσέκαρε το υπολογιστικό εργαλείο της Eurolife FFH, για να δεις πώς μπορείς να κάνεις τα σχέδιά σου πραγματικότητα. Εννοείται μπορείς να δεις αναλυτικά και όλες τις λεπτομέρειες για τα προγράμματα μας:

 

Προστατέψου από το ηλεκτρονικό έγκλημα

Τέλος, προστάτεψε τους λογαριασμούς σου από το κυβερνοέγκλημα.

Ενεργοποίησε το 2-factor authentication, για να έχεις ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για τους λογαριασμούς σου σε διάφορες υπηρεσίες και πλατφόρμες.

Και φυσικά, μην ξεχνάς το πρόγραμμα My Cyber Protection της Eurolife FFHΕίναι σαν να έχεις έναν ψηφιακό bodyguard για τα χρήματά σου!

My Investment Plan

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας