Αποταμίευση για το παιδί: εξασφάλισε το μέλλον του

Την ημέρα που αποφάσισες να γίνεις γονιός ήξερες ότι θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Ήξερες επίσης ότι για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα να φροντίζεις για το αύριο του παιδιού σου.

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Πότε ήταν που είπε την πρώτη του λέξη, έκανε το πρώτο του βήμα και για πότε τελείωσε το νηπιαγωγείο και ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα του Δημοτικού. Είναι λογικό, λοιπόν, να σε απασχολεί, κι ας είναι νωρίς, το πώς θα βάλεις κάποια χρήματα στην άκρη για το αύριο του παιδιού σου. Ο κουμπαράς είναι μια λύση. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη, πιο οργανωμένη λύση, που θα σου εξασφαλίσει το κεφάλαιο που θες και δεν είναι άλλη από ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα, όπως το πρόγραμμα Easy Plan Σπουδές τακτικών καταβολών.

Η ασφαλιστική συνεργάτης Κατερίνα Προεστάκη απαντά σε μερικά καίρια ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις εάν όντως ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να σου προσφέρει την ευελιξία να πετύχεις το σκοπό σου χωρίς άγχος.

 

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την αποταμίευση μέσω ενός ασφαλιστικού προγράμματος

Το αποταμιευτικό πρόγραμμα περιοδικών καταβολών της Eurolife FFH απευθύνεται σε γονείς με τις δικές σου ανησυχίες.

Τι σου εξασφαλίζει;

Το πρόγραμμα Easy Plan Σπουδές τακτικών καταβολών Eurolife FFH σού δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις ένα μηχανισμό που σου επιτρέπει με βάση τα δικά σου οικονομικά δεδομένα να δημιουργήσεις έναν κουμπαρά με συγκεκριμένο κεφάλαιο που θα στηρίξει το παιδί στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής του.

Δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της δόσης

Ο μηχανισμός αυτός προσφέρει ευελιξίες για αύξηση ή μείωση της δόσης, αλλά και για έκτακτες καταβολές ανάλογα με τις δυνατότητές σου, κάθε έτος.Καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι, μπορείς να είσαι ήσυχος/η ότι σε περίπτωση, για παράδειγμα, ακούσιας ανεργίας μπορείς να μειώσεις το ασφάλιστρο μέχρι 50% του αρχικού ασφαλίστρου για οποιονδήποτε λόγο (με την προϋπόθεση της ελάχιστης δόσης των 30€ τον μήνα).

Πόσο χρονών πρέπει να είναι το παιδί;

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού. Άλλωστε, όσο νωρίτερα ξεκινήσεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το τελικό ποσό!

Πόσο χρονών πρέπει να είσαι εσύ όταν το ξεκινήσεις;

Δεν έχει σημασία η ηλικία του γονέα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα επιπλέον προαιρετικών καλύψεων με σκοπό να φτάσεις στον τελικό σου στόχο στη λήξη του προγράμματος, ακόμη και σε περίπτωση ανικανότητας ή και απώλεια ζωής του γονέα.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να καλύπτεις ως γονιός;

Την αγάπη για το παιδί σου που είναι φυσικά δεδομένη και τη δέσμευση για την έναρξη του προγράμματος σήμερα.

Πόσο θα κοστίσει;

Το κόστος του προγράμματος εξαρτάται από τη διάρκεια που θα ορίσεις και από το τελικό κεφάλαιο που θέλεις να δημιουργήσεις.

 

Ενδεικτικό Παράδειγμα Αποταμίευσης

Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάς το πρόγραμμα όταν το παιδί σου είναι ενός έτους και καταβάλλεις μηνιαία 50€. Όταν το παιδί γίνει 18, τότε θα έχεις συλλέξει ένα κεφάλαιο της τάξεως των 10.750€ για τις σπουδές του. Στα 19 του, αυτό το ποσό θα έχει αγγίξει τα 12.204€.

Ό,τι ποσό και αν επιλέξεις σήμερα, για το ξεκίνημα της αποταμίευσής σου, να θυμάσαι ότι είναι μια καλή αρχή για μια τόσο σημαντική περίοδο στη ζωή του παιδιού σου: τις σπουδές του!

 
Αποταμιευτικά Προγράμματα

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παιδί στο αυτοκίνητο. Βάλτε μπρος ασφαλώς!
Όχημα

Παιδί στο αυτοκίνητο. Βάλτε μπρος ασφαλώς!

Η ασφάλεια των παιδιών σίγουρα αποτελεί προτεραιότητα για κάθε γονέα, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως δυστυχώς πολλοί γονείς αγνοούν τους βασικούς  κανόνες ασφαλείας αλλά και τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία και ο ΚΟΚ σε σχέση με την παραμονή των παιδιών στο αυτοκίνητο.