Σχετικά με μας

Στο «Ας μιλήσουμε», η στάση μας απέναντι στα πράγματα είναι δεδομένη: πιστεύουμε πως τη ζωή πρέπει να τη ζεις, όχι  να την παρακολουθείς. Επιλέγουμε να βλέπουμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, χωρίς ποτέ να αγνοούμε τα προβλήματα ή τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα. Αναγνωρίζουμε πως η προνοητικότητα κι ο προγραμματισμός - που όπως δείχνουν οι έρευνες, δεν εντάσσονται στα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά των Ελλήνων – είναι αναγκαία για καλύτερη ποιότητα ζωής, για εμάς και για την οικογένειά μας. Δεν νοείται φροντίδα χωρίς πρόνοια, όπως δε νοείται αντίδραση χωρίς δράση και συμμετοχή.

Μιλώντας με άλλους, που σκέφτονται όπως εμείς, διαπιστώσαμε πως όποιο θέμα και να σε απασχολεί, όσο σημαντικό ή δύσκολο κι αν είναι, αντιμετωπίζεται ευκολότερα όταν το μοιράζεσαι και το συζητάς με τρίτους. Πρώτον γιατί αντιλαμβάνεσαι πως, συνήθως, δεν είσαι μόνος εσύ που το ζεις και, δεύτερον, γιατί ενδεχομένως με τη συζήτηση να προκύπτουν απαντήσεις ή λύσεις, πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Δημιουργήσαμε λοιπόν έναν διαδικτυακό τόπο όπου μοιραζόμαστε θέματα που μας ενδιαφέρουν, μας απασχολούν και μας εμπνέουν, με απώτερο στόχο να διαμορφωθεί, γύρω από αυτόν, μια κοινότητα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και θέλουν να τα συζητούν.  Όσο μεγαλύτερος ο διάλογος, τόσο πιο ικανοποιημένοι θα είμαστε!

Eurolife ERB